6. Stres ve kasları gevşetmek için: Magnezyum klorür
İnsanlar bu cilt kremlerini ağrıyan kasları yatıştırmak ve gevşetmek için kullanılmaktadır. Magnezyum klorür tablet / kapsül formundan alındığında kolayca emilir ve mide ekşimesi, kabızlık ve düşük magnezyum düzeylerini tedavi etmek için kullanılır.
EN İYİ FORMLAR. 1-MALAT= Enerji ile bağlantılı sorunlar, depresyon, fibromiyalji, kronik yorgunluk, kas ağrısını azaltır. 2-GLİSİNAT= Bağırsaklardan emilimi yüksektir. Sinirsel ağrılarda sakinleştirir, uyku sorunları, pms, fibrokist, kramp, aşermede etkilidir.
Vücutta bulunan magnezyumun %60'a kadar yakını kemiklerde bulunmaktadır. Bu yüzden kemik sağlığı için oldukça önemlidir. Magnezyum dolaylı olarak kalsiyum üzerinden kaslara etki ettiği gibi direkt olarak da etki etmektedir. Örneğin magnezyum egzersizlerde de görev almaktadır.
Magnezyum takviyesi alırken, magnezyum sitrat, glisinat, aspartat gibi daha emilebilir formları tercih etmeniz öneriyoruz. Magnezyum karbonat, sülfat, glukonat daha ucuz olmakla beraber çok daha az emilebilir magnezyum çeşitleridir.
İlgili 41 soru bulundu
En çok kullanılan magnezyum çeşidi magnezyum sitrattır. Kolay emilimi sayesinde kabızlığı engelleyerek vücudun mineral ihtiyacını karşılar. Benzer şekilde magnezyum oksit de sindirim sorunları ve kabızlık tedavisinde ek takviye olarak verilebilir. Ters durumlardaysa müshil olunması için magnezyum malat kullanılabilir.
Magnezyum karbonat, sülfat, glukonat daha ucuz olmakla beraber çok daha az emilebilir magnezyum formları. Magnezyum alırken önemli bir dikkat noktası, bağırsakları hızlı çalıştırması! Aldığınız magnezyum miktarını bağırsak hareketlerinize göre dengeleyebilirsiniz. Ya da kalsiyum takviyesi ile beraber kullanabilirsiniz.
D Vitamini
Eklem sağlığı ve genel kas-iskelet sistemi sağlığı için yaygın olarak önerilen takviyelerden biri de D vitaminidir. D vitamininin en önemli etkisi kemikler üzerinedir ve esas kaynağı güneştir. Güneş ışınlarından yeteri kadar yararlanıldığında insan vücudu doğal olarak D vitamini sentezi yapabilir.
Kas Ağrıları ve Kramplar
Ağrı, titreme veya kas krampları magnezyum eksikliğinin önemli belirtilerinden bazılarıdır. En kötü senaryoda eksiklik, nöbetlere veya konvülsiyonlara neden olabilir.
MAGNEZYUM GLİSİNAT: Uyku sorunları, kronik stresle mücadele, âdet sancıları ve sakinleşme ihtiyacı durumlarında tercih edilmelidir. MAGNEZYUM OROTAT: Kalp kaslarını koruyup kollama, kalp ve dolaşım sistemini destekleyip yorgunluk ile mücadele etmede diğerlerinden daha etkilidir.
Magnezyum malat, migren, kronik ağrılar, depresyon ve kan şekerinin dengelenmesinde çok etkilidir. Bu ürün ayrıca düzenli bağırsak hareketlerinin desteklenmesi kapsamında da kullanılır. Bağırsaklara su çekilmesini kolaylaştıran bu ürün doğal olarak sindirimi kolaylaştırır.
Magnezyum alımınızı arttırmaya yardımcı olmak için magnezyum malat alabilirsiniz. Özellikle magnezyum eksikliği tespit edilmiş olan ve beslenme yoluyla yeterli magnezyum alamayan kişiler magnezyum malat takviyelerinden faydalanabilirler.
Magnezyum glisinat: Glisin ve magnezyum içeriği sayesinde rahatlatıcı etkiye sahiptir. Kronik ağrıların tedavisini destekleyebilir ve vücut tarafından emilimi ve kullanılabilirliği yüksektir. Ayrıca ishale neden olmaz. Özellikle anksiyete tedavisine uygundur.
Magnezyum ve K Vitamini İçeren Gıdalar
Kalsiyumun görevini yerine getirmesine ve işlevinin artmasına yardımcı olur. Kireçlenme gibi eklem rahatsızlıklarını önlemek için vücut tarafından üretilmeyen bu minerali besinler yoluyla almak gerekir.
KAS AĞRISI NASIL GEÇEBİLİR? Bu noktada, en önemli destekler kalsiyum, magnezyum, C vitamini ve potasyumdur. Doğal kaynaklardan karşılamak çok önemlidir. Doğal beslenme dışında, günlük su tüketimi de büyük önem taşır.
Vücudumuzda bulunan magnezyum rezervinin sürekli doldurulması gerekmektedir. Bir başka deyişle, bu mineralin fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için, vücuda sürekli olarak verilmesi gerekir.
D vitamini ve k2 vitamini kemik sağlığı için ne kadar önemliyse magnezyum da bir o kadar önemlidir. Derimizde güneş ışınları yoluyla sentezlediğimiz veya dışarıdan takviye olarak aldığımız d vitamininin karaciğer ve böbrekte aktif hale dönmesi için magnezyuma ihtiyaç duyulmaktadır.
Eğer sık sık kas ağrıları ve kramplar yaşıyorsanız magnezyum eksikliğinden olabilir.
MAGNEZYUM EKSİKLİĞİ
Bu durum yorgunluğa ve kas ağrılarına sebebiyet verir. Şiddetli magnezyum eksikliğinde kas krampları, uyuşma, dikkatte azalma gibi belirtiler de ortaya çıkar. Fazla terleyen, idrar söktürücü ilaç kullananlarda magnezyum atılımı daha fazla olur.
1- Magnezyum içeren destekleri doktor tavsiyesi olmadan yutmayın. Aşırı magnezyum huzursuzluk, kas krampları, bulantı, ishal yapabiliyor. 2- Kullandığınız magnezyum haplarının dozları ve yapısının seçimini de doktorunuza bırakın.
Magnezyum sağlık için kesinlikle gereklidir. Önerilen günlük alım miktarı, erkekler için günde 400-420 mg, kadınlar için günde 310-320 mg'dır. İhtiyacınız olan miktarı hem gıdalardan hem de takviyelerden alabilirsiniz.
Kas ve sinir sistemi hücrelerinin devamlılığında ve kemik sağlığının korunmasında rol oynar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri