Kas yırtılması kendi kendine geçer mi? Kas yırtılması kendi kendine geçmez. Aksine yırtılan kası zorladıkça hastayı tedavi edilmesi zor bir sürece götürebilmektedir.
Kas yırtılmasının ne kadar sürede iyileşeceği, yaralanmanın yerine ve ciddiyetine bağlıdır. Sırtta meydana gelen hafif dereceli yırtıklar genellikle 1 ila 2 hafta içinde iyileşmekte ve belirtileri 4 ila 6 hafta içinde tamamen kaybolmaktadır.
Dokunma ile ortaya çıkan aşırı hassasiyet. Ciltte morluk ve şişlik. Hareket etmede kısıtlılık. Yaralanmanın olduğu bölgeye kramp girmesi.
Birinci veya ikinci derece kas yırtılmalarında spor veya egzersiz faaliyetlerine bir süre ara verilir. Kası yoracak tüm aktivitelerden kaçınmak elzemdir. Kas yırtılmasının meydana geldiği bölgeye vakit kaybetmeden buz uygulamak gerekir. Bu kas yırtılmasının devam ettiği birkaç gün 2-3 saat aralıklarla uygulanmalıdır.
Herhangi bir neden dolayısıyla kasların çok fazla zedelenmesiyle kaslar yırtılır. Bu yırtılmalardan sonra liflerde kanamalar yaşanır. Kas yırtılması görülen kısımda genellikle hareket kısıtlanması yaşanmaz. Fakat bu bölümde şişkinlik oluşur ve şiddetli ağrı görülür.
İlgili 19 soru bulundu
– artmış yoğun egzersiz, – alışık olunmayan kas aktivitesi, – aşırı eksentrik yüklenme, – ağrının aktiviteden 24–48 saat sonra ortaya çıkması tanı koydurucudur. mevcuttur. Ağrı genellikle 3-7 gün içinde tamamen kaybolur.
Miyalji Tedavi Edilmezse Ne Olur? Kas ağrılarının ve sakatlıkların tedavi edilmemesi durumunda kişinin sosyal yaşantısında hem fiziksel hem de psikolojik sorunlara neden olur. Ayrıca kas ağrısı farklı bir hastalığa bağlı olarak gelişmişse ve tedavi edilmiyorsa, ilerleyen sürelerde ciddi komplikasyonlar görülebilir.
Tedavi dinlenme, kompresyon, yüksekte tutma ve anti-inflamatuar ilaçların kullanımını içerir. Akut yaralanma aşamasında şişmeyi azaltmak için buz kullanılabilir. Ağrı ve şişliğin devam ettiği durumlarda enjeksiyon gerekebilir. Enfeksiyon kaynaklı bursit durumunda doktorunuz antibiyotik kullanmanızı isteyebilir.
Kas yırtılmalarının büyük bir kısmı birinci ve ikinci dereceden yırtıklardır. Spor ve egzersize ara vererek, dinlenerek, buz uygulaması yaparak, bandaj kullanarak ve ilgili kas grubunu kalp seviyesinden yukarıda tutarak 1-3 gün içinde fazla gerilen kaslar kendiliğinden iyileşir.
Kas Spazmının Giderilmesi
Genellikle ıslak bir havlu veya sıcak su torbasıyla uygulanır. Bazı kasları gevşetir ve dolaşımı artırır. Ancak çok uzun süre uygulanırsa semptomları artırabilir. Doktorunuzun önerilerini takip ettiğinizden emin olun.
Yırtılmanın olduğu kas ya da kasla ilgili eklem kullanıldığında ağrı ve hassasiyet, dinlenirken ağrı hissi, kızarıklık ve morarma, hareket kısıtlığı ve şişlik görülebilmektedir.
Kemik kırıklarında, kas yırtılması, kas kanamalarında, röntgende sonuç vermeyen gizli kırıkların tespitinde ve doğuştan ya da sonradan gelişen damar hastalıklarında mr yöntemine başvurulabilir.
Kas ağrısı genellikle birkaç gün içinde iyileşir. Ağrıyı hafifletmek için ilaç içermeyen ısı bandı gibi ürünler kullanabilirsiniz. Kas ağrısı şiddetlenirse ve dayanılamayacak hale gelirse, bir uzmana danışmanız gerekebilir.
Kas gruplarının iyileşme süreci 2 ila 5 gün arasında değişiyor. Bu sürede yaş, kilo, yapılan egzersizin yoğunluğu, kişinin bünyesi ve metabolizması gibi parametreler oldukça etkili.
Yara alınan bölgede şiddetli ve dayanılmaz ağrı yumuşak doku zedelenmesi belirtilerinden biridir. Alınan travma sonucunda yaralanan bölgeye yoğun miktarda kan aktarılır.
KASLAR NE KADAR SÜREDE TOPARLANIR? Birçok araştırma bir kasın toparlanma süresinin ortalama 48 ila 72 saat arasında olduğunu göstermektedir. Ancak bunun genel bir değer olduğu ve toparlanma sürecinin çoğu durumda çok daha uzun süreceği unutulmamalıdır.
Kasta zorlanma yapan aktiviteye hemen son verilmelidir. Kasta çekme olduktan sonra hemen ağrılı bölgeye 10-15 dk. buz uygulanmalıdır. Ödem ve ağrıyı kontrol altında tutmak için bu işlem düzenli olarak yapılmalıdır (günde 3-4 kez). Sıcak uygulaması kanama ve ödemi artıracağından ilk 3-4 gün uygulanmamalıdır.
Arka adele kısmında 1.derece yırtıklarda yalnızca bazı hareketleri yaparken ağrı gözlemlenebilir, yürüme ve gündelik işlerde arka adele kısmında ağrı yaşanmaz. Yalnızca spor yaparken ağrı oluşabilir, 2.seviye arka adele yırtıklarında ise germe, öne eğilme ve yürüyüş sırasında ağrı yaşanır.
Kas zorlanması: Ağır bir yük kaldırma, çekme, yanlış pozisyonlara girme veya ağırlık sporları sonrası kaslara gücünün üzerinde yük binebilir ve bu duruma bağlı olarak ağrı oluşabilir. Enfeksiyon: Bazı enfeksiyon hastalıkları kas ağrılarına sebep olabilir.
Bu sağlık sorunlarında en çok kullanılan tetkiklerden biri X ışınlarının kullanıldığı röntgen tanı yöntemidir. Vücudun iç kısımlarının görünmesini sağlayan filmler sayesinde, doku ve kemiklerdeki zedelenmeler tespit edilerek en doğru tedavi uygulanmaktadır.
İlk Uygulamalar: Anti-romatizmal antienflamatuar jel ve soğuk-baskılı bandaj ile 48 saat tedavi yapılır. Ek Uygulamalar: Ağrı şiddeti ve ödem geçinceye kadar bandajlama yapılır ve dinlenilir. Tedavi sonrası ağrının şiddeti azaldığında egzersizlere başlanır. (Basamaklarda inip çıkma veya yüzme gibi).
TANTUM®; cerrahi, travmatik vs. sebeplerle yumuşak doku zedelenmesi sonucu meydana gelen akut (primer) inflamasyonun lokal mekanizmalarını etkileyerek antiinflamatuvar, antiödem ve antiinflamatuvar etkisine bağlı analjezik etki gösterir; inflamasyona bağlı olmayan ağrılarda etkisizdir.
Kas ağrısı, enfeksiyon, yaralanma ya da bir hastalık nedeniyle eklemlerde ortaya çıkan ve boyun, sırt ve bacaklar başta olmak üzere vücudun her yerini etkileyebilen sağlık sorunu belirtisidir. Ağrı hafif olabileceği gibi keskin bir şekilde de hissedilebilir.
Çoğu kas ağrısı genellikle birkaç gün içinde kaybolabilir fakat bazı kas ağrıları aylarca geçmeyebilir. Kas ağrısı boyun, sırt, bacaklar ve elleriniz de dahil olmak üzere vücudunuzun hemen hemen her yerinde gelişebilen bir ağrı türüdür.
Kas ağrıları, genellikle 72 saatte ortadan kalkar; ancak, 1 haftaya kadar sürebilir. Eğer dayanılmaz düzeyde ağrınız varsa; kaslarınızda sıradan hamlık ağrısı dışında bir gerilme hissediyor veya ağrı duyuyorsanız kaslara veya eklemlere yanlış bir hareket sonucu zarar vermiş olabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri