Kaşar Peyniri Besin Değeri 100 gram kaşar peyniri ortalama 350 kalori içermektedir. Ayrıca; 26.99 gram protein, 2.56 gram karbonhidrat ve 26 gram yağ içermektedir.
Bazı peynirler tek çeşit sütten yapılırken bazıları birçok çeşit sütten elde edilir. Bunlardan biri de kaşar peyniridir. Koyun, inek ya da keçi sütünden yapılan bu peynir, serttir ve sarı bir renge sahiptir.
Peynir çeşitleri arasında protein miktarı fazla ve yağ miktarı en az olan besindir. Beyaz peynir ve kaşar peynirin iki katı proteine sahiptir. Spor sonrası artan protein ve mineral ihtiyacının sağlıklı karşılanmasını sağlar.
İçindekiler: Pastörize inek sütü, peynir mayası, tuz (NaCl), peynir kültürü. Alerjen bilgisi: Laktoz içerir.
1 kibrit kutusu kaşar peyniri (30 gr): 106 kcal. 1 ince dilim kaşar peyniri (20 gr): 71 kcal. 1 küp dilim kaşar peyniri (10 gr): 35 kcal.
İlgili 31 soru bulundu
Diyetisyenler salamın tüketilmesine karşı olmaktadır. Bunun nedeni ise salamda tuz ve yağ miktarının fazla olmasıdır. İşlenmiş etlerin uzun süre tüketimi kilo alımına neden olacaktır. Bu amaçla diyet beslenmesinde yasaklı olan bir yiyecektir.
Protein miktarı, peynirin çeşidine bağlı olarak değişir.100 gram süzme peynir 12 gram ,eski kaşar peyniri 26 gram ,tam yağlı beyaz peynir 16 gram protein içerir ( kaynak : TURKKOMP ). Peynir hem düşük karbonhidrat hem de yüksek protein içermesi sayesinde kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur.Ayrıca içerdiği ...
Kaşar peynirinin içinde yer alan yüksek kalsiyum miktarı sayesinde kemik erimesi riskini en aza indirir. Aynı zamanda çocukların diş sağlığı ve kemik gelişimi için düzenli bir şekilde kaşar peyniri tüketmesi, sağlığı bakımından çok faydalıdır.
Kaşar loru besin değerleri bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. İçerdiği yüksek protein değeri sayesinde besleyici ve kas yapımında faydalıdır. Sporcular ve hamileler için tavsiye edilir. Üstelik kaşar loru kalori açısından kıyaslandığında diğer kaşarlara göre oldukça düşüktür.
Tüm peynirler gibi kaşar peyniri de yüksek miktarda protein ve kalsiyum içerir. Kahvaltıda, ara öğünlerde, tost veya sandviç için ya da yemeklerin üzerinde kullanabileceğiniz lezzetli ve besleyici bir seçenektir.
Örgü peyniri gibi görünen örgülü peynir ismiyle satılan eritme peyniri, tel peynir gibi görünen fakat telli peynir ismiyle satılan eritme peyniri de reyonda karşınıza çıkabiliyor. Eritme teknolojisinde hammadde pastörize edildiği için eritme peynirin sağlığımıza zararı yok.
Kaşar peyniri veya tulum gibi sert peynirlerde birkaç hafta dayanıklıdır. Gravyer gibi oldukça sert peynirler ise bir aya kadar dayanıklılık göstermektedir.
Kilo veya kolesterol sorunu yaşayanlar, peynirin az yağlı olanını tercih etmelidirler. Yağsız beyaz peynir veya lor, en az kalori ve yağa sahip olduğundan, riskli gruptakiler için tercih sebebi olmaktadır. Ayrıca su oranı yüksek, yağı az sürme peynirleri de iyi bir seçenektir.
Lakto vejetaryen: Et, balık, kümes hayvanları ve yumurta tüketmezler, diyetlerinde sadece hayvansal kaynak olarak süt vardır. Vegan veya katı vejetaryen: Et, balık, kümes hayvanları, yumurta, süt, yoğurt, peynir hiçbir hayvansal ürünü yemezler.
Beslenme uzmanları, günde 1 ya da 2 porsiyon peynir tüketmenin vücut sağlığı açısından önemli olduğunu belirtmektedir. Bir porsiyon peynir; 1 bardak süt, 1 kâse yoğurt, 100 gram kaşar peyniri ya da 50 gram beyaz peynire eşdeğerdir.
Evet, süt ve süt ürünleri sivilce yapabilir. Peki süt ürünleri derken neyi kastediyoruz? Peynir, yoğurt, süt ürünleri içeren çikolata ve paketli gıdalar, süt içeren kekler ve pastahane ürünleri, kefir, ayran, krema, tereyağı ve labne. Kısaca içinde süt olan her şey sivilce yapma eğiliminde.
Kaşar peyniri, diğer peynirlerden daha yağlıdır. Kaşar peynirinde bolca protein yer alır ancak içerdiği süt yağından dolayı çok fazla tüketilmemelidir. Aksi takdirde kilo yapabilir.
Yağsız ve yağlı olmasına göre içeriği az da olsa değişse de kaşar peyniri her anlamda beyaz peynire besinsel açıdan daha üstündür. Çünkü serum proteinleri kaşar peynirinde mevcuttur. Bununla birlikte damak zevkine göre beyaz peyniri de kaşar peynirini de tercih edebilirsiniz.
Kaşar peyniri, bağışıklık sisteminin daha düzenli çalışmasını sağlayarak ishal gibi rahatsızlıkları tedavi eder. Kaşar peyniri çeşitlerini düzenli olarak tükettiğiniz takdirde sindirim sisteminizde oluşan rahatsızlıkların önüne geçebilirsiniz. Sindirim sisteminizin daha sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır.
Peynir yedikçe veya süt içtikçe beyninizde morfin türevi olan kazomorfinler oluşur. Bu maddeler de beyinde hoşnutluk hissi oluşturur ve fiziksel olarak daha fazlasını istersiniz. Bu bağımlılık döngüsünü kırmak için tek yol, onu tamamen kesip atmaktır.
Kaşar Peynirinde tercihi Sütaş
En çok tüketilen ikinci peynir türü olarak karşımıza çıkan kaşar peynirinde de zirvede yine Sütaş (yüzde 26,9) ve Pınar yer alıyor (yüzde 12,3). Sektöre 2013 yılında giriş yapan Torku yüzde 9'la en çok tercih edilen üçüncü marka olurken onu yüzde 8,6'yla İçim takip ediyor.
Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu ise yapılan karışımın kaşarın 'k'si ile alakası olmadığını belirterek vatandaşların bilinçsizce sağlıkları ile oynadığını belirtti.
Ancak tek başına tüketilen incir, muz, üzüm gibi meyveler kan şekerini çok hızlı yükselteceği için risk oluşturuyor.
Sofra şekeri, reçel, bal, marmelat,pekmez, hazır meyve suları, pasta, kek, tatlı, şekerli bisküvit, çikolata, helva gibi yiyeceklerin içindeki karbonhidrat basit karbonhidratdır yani kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltirler.
Yoğurt ana öğünlerde tüketilebileceği gibi, ara öğünler için de doyurucu ve kan şekerini dengelemeye yardımcı bir seçenektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri