Orta boy bir tencerede 2 su bardağı süt ve 1 su bardağı suya beşamel sos karışımını ekleyip, kıvam alana dek orta ateşte karıştırarak pişirin. 3. Kıvam alınca içerisine makarnaları ekleyip, altını kapatın ve kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Servis edin.
Evde yapımı en kolay tariflerin başında kaşarlı makarna gelir. Her ekonomik bütçeye uygundur, en acemisinden en maharetlisine kadar herkesin çok severek yaptığı tariftir üstelik. Et yemeklerinden sebzeye, salatalardan mezelere kadar her türlü yemeğin yanına da çok ama çok yakışır.
Tencereye o sırada salçamızı koyuyoruz biraz kavurup 1 bardak suyu döküyoruz. Üstüne naneleri atıp kaynamaya bırakıyoruz. Daha sonra makarnaları koyup iyice karıştırıyoruz. 3 4 dakika daha pişirip üstüne kaşar rendesini koyup servis edebiliriz.
İlgili 23 soru bulundu
Makarnamızı tencereye alalım. Sıcak su koyup sıvı yağ ve tuzu da ekleyip makarnamızın haşlanmasını bekleyelim. Makarnamız haşlanınca suyunu süzelim kaşarımızı rendeleyelim.
Salçalı Makarna Tarifinin Pişirme Önerisi
Biber salçası yerine domates salçası da kullanabilirsiniz. Salçalı makarnayı arzuya göre; rendelenmiş kaşar peyniri ile önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirerek de servis edebilir, toz parmesan peyniri ekleyebilirsiniz.
İtalyanlar her ne kadar makarnanın tek peynirinin parmesan olduğunu söyleseler de bizim eski kaşar, sert tuzlu Mihaliç peyniri, koyun sütünden yapılmış sert beyaz peyniri de makarnaya yakışır.
Çünkü makarna suyundaki birçok vitamini de böylelikle ziyan ediyorsunuz. Şöyle açıklayalım; makarnanın içerdiği tiamin, riboflavin, niasin, pridoksin, folik asit gibi vitaminler suda çözülebiliyor ve makarnayı haşladığınız suyu döktüğünüz anda aslında bu sağlık deposunu da boşa harcamış olabiliyorsunuz.
1 litre (5 su bardağı) suyu kaynatın, ardından içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ atıp iyice karıştırın. Tuz ve yağ iyice karıştıktan sonra 1 paket makarnayı tencereye dökün. Pişirdiğiniz makarnanın kalınlığına göre 10-15 dakika arasında makarnayı kaynatın.
Geniş bir tavada önce tereyağı eritin, üzerine unu ekleyin, hafif kokusu çıkınca üzerine sıvı krema ekleyin. Makarna suyunuda ekledikten sonra biraz karıştırın en son kaşar peyniri ekleyin. Peynir eriyince haşlanmış makarnayı ekleyin. Baharatlarda attıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz ☺️.
3 yemek kaşığı tereyağını tavaya ekleyin ve eritin. Ardından yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri, 200 gram çiğ krema, yarım su bardağı makarna suyu, 1 çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyin. Malzemeleri güzelce harmanlayın. Sosunuz hazır demektir.
İkiye kırılmış makarna eklenip, üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edilir (5 veya 5,5 su bardağı kadar). Arada bir karıştırarak, makarna yumuşayana kadar pişirilir. Kapağı kapatılıp, 10 dakika dinlendirilip servis edilir. Fotoğrafta iki çeşit makarna çeşidi var, ben spagetti olanı daha çok beğendim.
Geniş bir fırın kabının içine makarnayı alın, başemal sosu üzerine yayın. Kaşıkla boşluklar açarak sosun makarnanın arasına da dağılmasını sağlayın. Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyun. 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
Parmesan peyniri yerine sert ve katı bir kıvama sahip olan peynirleri kullanabilirsiniz. Eski kaşar ve İzmir tulum peyniri, parmesan yerine kullanılabilen peynirlerin başında gelir. Şunlara da göz atın; Emmental peyniri nedir?
Yapışmayı önlemek için 500 gramlık bir paket makarnaya, en az bir çorba kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı sıvı yağ veya margarin eklenir.
Makarnayı pişirirken, haşlama suyuna tuz atınız, çünkü makarna tuzu sever. Tuzu, makarnanın suyu kaynadıktan sonra atmalısınız. Tuzun erimesine fırsat verdikten sonra makarnanın hepsini aynı anda atınız. Eğer tuz diyetiniz varsa tuz yerine limon sıkabilirsiniz.
Makarna soslarına nefis bir lezzet katan soğanı, domatesli, kıymalı, peynirli ve sebzeli soslara ilave edebilirsiniz. Ayrıca taze soğanı da unutmamak gerekiyor. Taze soğanın hem beyaz hem de yeşil kısımlarını makarna salatalarına ilave edebilirsiniz. Domates soslarına ise yeşil kısımları çok yakışıyor.
Kaşar peyniri her kahvaltı sofrasında yerini aldığı gibi, aynı zamanda soğuk ve sıcak sandviçlerde sıklıkla tüketilir. Rendelenerek makarnalara, hamur işi tariflerine, beşamel soslu tüm yemeklere ve pidelere eklenerek lezzet verir. Beyaz peynirden sonra ülkemizde en çok tüketilen peynir çeşidi, kaşar peyniridir.
Peynir Çeşitleri
Diğer kaşar çeşitleri gibi erime özelliğine sahiptir.
Yüksek düzeyde yağ içeren tüm organik maddelerin yanma özelliği vardır. Usulüne uygun koşullar altında üretilen ya da usulsüz üretilen tüm kaşar peynirleri organik karakter taşır ve yanma özelliğine sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri