Şirket kaşelerinde bulunması gereken pek çok unsur vardır. İsim ve ünvan, sicil numarası, vergi dairesi ve numarası, işletme bilgileri, mail adresi ve varsa web sitesi bilgileri yer almalıdır.
Kaşe yaptırmak için gerekli belgeler;
Kaşe yaptırmak için herhangi bir belgeye ihtiyaç yoktur, isteyen herkes kaşe yaptırabilir. Yaptırdığınız kaşe şirket kaşesi ise bilgilerin vergi levhası ile karşılaştırılması germektedir. Kaşede yanlış ve eksik bir bilgi olması sizlere sorun yaratabilir.
Şirket kaşesi örnekleri, temelde taşıdığı ana bilgilerin dışında eklenmek istenen bilgilere de açık olarak tasarlanır. Şirket kaşesinde olması gerekenler isim, soyisim, adres ve telefon bilgileri şeklinde sıralansa da vergi dairesi ve numarası, şirketin sicil numarası gibi bilgiler de kaşe üzerine eklenebilir.
Ortalama olarak mali mühür 15 gün içerisinde teslim edilir.
Şirket yetkilisinin adı soyadı imzası yeterlidir. Kaşe zorunluluğu yoktur. Söz konusu olay Ciro imzası ve şirket adı belirten hiçbir ibare yok sadece ad - soyad imza. hımm.. o zaman bu durumda kişi kendi adına ciro etmiş olur ve ciro silsilesindeki borçlular arasına o da katılır.
İlgili 23 soru bulundu
Kimler Kaşe Yaptırıyor? Kaşe çok çeşitli alanlarda kullanılan bir sarf malzemesidir. Sıklıkla yaptığımız meslek grupları; Öğretmen Kaşesi, Doktor Kaşesi, Hemşire Kaşesi, Ebe Kaşesi, Askeri Personel Kaşesi, Mühendis Kaşesi 'dir.
Kaşe Yapımı İçin Bulunan Polimer Makine, Lazer Makine ve Flash Makinesi Bulunan Matbaalar ve Kırtasiyelerde Kaşenizi Yaptırabilirsiniz.
Seslendirme sanatçılarının kazançlarını belirleyen en önemli faktörlerden birisi; “kaşe bedeli” adı verilen bedeldir. Kısaca popülaritesinin bedelidir.
Kaşe mürekkebi kullananlar bu damgaların dolum işlemi de kolayca yapılabilir. Belirli bir süre içinde bol miktarda lazer kaşe mürekkebi tüketen firmalar, yüksek miktarlı alım yaparak ve kendi imkanları ile dolum gerçekleştirerek maliyeti düşürebilirler.
Standart kaşeler genellikle siyah renlik olarak tasarlanıp uygulanır. Kaşeler standart siyah renklerde olabileceği gibi farklı renkli olarak da tasarlanıp uygulanabilmektedir. Ancak renkli kaşeler de maksimum 4 renk (siyah-mavi-yeşil-kırmızı) kullanılabilmektedir.
Şahıs firmaları, Limited Şirketler, Anonim Şirketler gibi Türk Ticaret Kanunu'nda yer alan her türden şirket tipi kaşe hazırlatmak zorundadır. Bu türden şirketlere kaşe hazırlayan ve bunun satışını gerçekleştiren yerler ise matbaa firmalarıdır.
Kaşenin Önemi
Kaşe hem resmi işlerde hem de özel işlerde kullanılabildiği gibi aynı zamanda kauçuk veya lastik üzerinde bulunan şirket ya da kişiye özel birtakım bilgilerin belgeler üzerine baskı yöntemiyle aktarılmasını kolaylaştırılmış damga türüdür. Firmaların bunu yaptırması ve kullanması zorunludur.
KAŞE İMZA ISLAK İMZA OLMADIĞINDAN GEÇERSİZDİR.
Yasal Düzenlemeler: Her ülkenin kendi yasal düzenlemeleri vardır ve bu düzenlemeler kaşe kullanımını ve imza gerekliliklerini belirler. Bazı ülkelerde, belirli belgelerin geçerli olması için hem imza hem de kaşe gereklidir. Ancak, bazı durumlarda imza veya kaşe tek başına yeterli olabilir.
Doktor kaşeleri, kaliteli mühür olarak da adlandırılır. Kaşe boyutları, doktorların tercihine göre istedikleri şekilde ayarlanabilir olup okunaklı olması son derece önemlidir.
Genelde Firma Adı, Şahıs ismi, Ünvan bilgilerini, Adres, Telefon varsa Vergi Dairesi, Vergi numarası şahıs şirketiyse T.C. Numarası içeren 6 satırlık yazılar için kullanılır.
UZUN ÖMÜRLÜDÜR. Kullanım klavuzuna uygun olarak kullanıldığında , baskı kalitesinden hiçbir fedakarlık yapmadan tek renk kaşelerde 5000 kez, çok renkli kaşelerde 10.000 ile 15.000 kez arası baskı yapabilir.
Kaşe nedir sorusuna verilecek en basit cevap, üzerinde şirket veya kurum adı, adresi, telefon numarası gibi bilgilerin yazılı olduğu ve resmi işlemlerde geçerli olan bir mühür olur. Kaşelerin tarihsel kökenleri, antik çağlara kadar uzanır.
Firmaların ya da şahısların bir belgeyi onaylayıp takibini yapabilmeleri için kullandıkları baskı ürününe kaşe denir. Kaşe kanuni bir zorunluluktur ve her firmanın kullanması gerekir. Üzerinde kaşenin ait olduğu kurum ya da kişiye ait özel bilgiler yer alır.
eleman.net verilerine göre, Seslendirme Sanatçısı 2023 yılında ortalama 18.400 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Seslendirme Sanatçısı , Temmuz 2023 yılında ortalama 18.200 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 14.300 TL maaş alıyordu.
1. 1000 kelimeye kadar olan dijitale eğitim seslendirme bedeli 400₺'dir. 2. 1001 – 10000 kelime arası seslendirmeler 1000 kelimeye kadar 400₺ ve üstü kelime başı 0,2₺ (25 kuruş)'den hesaplanarak tespit edilir. a. Örnek 1: 3500 kelimelik bir dijital eğitim için 400₺ + 2500*0,25 = 1025₺'dir. b.
Talep edilen kaşeler standart kaşeler içinde bulunuyorsa, kaşenin basımı 10 ile 15 dakika içinde gerçekleşiyor. Standartların dışında ya da özel bir kaşenin yapılması isteniyorsa, en geç aynı gün içinde kaşenin yapımı tamamlanabiliyor.
Kaşe, şahıs veya firmaların herhangi bir belgeyi onayladığını gösteren ve aynı zamanda o belgenin resmi bir evrak olduğunu ortaya koyan bir araçtır.
Kaşe türleri arasında ofis tipi otomatik kaşeler, cep kaşeleri, yuvarlak kaşeler, oval kaşeler, kare kaşeler, tarih kaşeleri, numaratör kaşeleri, büyük ebat kaşeleri, markalama kaşeleri, plastik saplı kaşeler, kalem kaşeleri ve renkli kaşeler bulunmaktadır.
Unvan kaşeleri siyah, lacivert, kırmızı ve yeşil istampalı şekilde hazırlanır. Siyah renkli kaşeler özellikle resmi dairelerde sıklıkla tercih edilir. Tek rengin yanı sıra birden fazla renge sahip olan kaşe çeşitleri de mevcuttur. Bir kaşe üzerinde en fazla 4 renk kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri