Tüy temizleme rulosu kullanımı tüylenen kaşe paltolar için en pratik temizleme tekniğidir. Rulonun yapışkan özelliği sayesinde montun tüylü bölgeleri rulonun içinde toplanacaktır. Tüylenen giysilerinizi temizlemek için tasarlanmış ekipmanlardan da yararlanabilirsiniz.
Özellikle temizleme sırasında kabanın düz bir zeminde olması önemlidir. Yavaş şekilde ve jileti eğik tutarak temizleme yapabilirsiniz. Yumuşak uçlu temizleme fırçaları da tüylenmeyi gidermede etkili bir yöntemdir. Fırça yardımıyla kumaşı nazikçe fırçalayabilir, kumaşın üzerinde biriken tüyleri temizleyebilirsiniz.
Bu sorunu çözmek için özel ürünler ve aletler kullanmak mümkündür. Bu ürünler arasında tüy toplayıcı, tüy fırçaları ve yapışkanlı silgiler yer alır. Tüy toplayıcılar, kıyafetlerin yüzeyindeki tüyleri ve lifleri toplamak için kullanılan özel bir alettir.
Sıcak su kullanımının tavsiye edilmediği bu yöntemde, yıkama şekliniz de oldukça önemlidir. Kaşe kabanınızı elde yıkarken elinize bir mikrofiber bez alarak silmek suretiyle işlem yapabilirsiniz. Yıkama esnasında kumaşa zarar vermeyecek bir deterjan seçerek gerekli hijyeni ve temizliği sağlamanız mümkündür.
Nemli bir bulaşık süngeri de tüylenen kıyafetlerin temizlenmesini sağlayabilir. Yeni ya da temiz bir bulaşık süngerini ıslatın ve fazla suyundan kurtulmak için iyice sıkın. Daha sonra süngerin sert tarafını tüylenen giysinizin üzerinde yavaşça sürterek tüyleri temizleyin.
İlgili 19 soru bulundu
“Tüylenme yapan kıyafetler nasıl temizlenir?” sorusunun akıllara gelen ilk cevabı olan tüy toplama rulosu, tüyleri ve tüy benzeri parçaları kolayca toplamanın en pratik yoludur. Kıyafetini düz bir yüzeye yayman, tüy toplama rulosunu kullanarak tüyleri temizlemen için yeterli olacaktır.
Sirke, kıyafetlerin tüylerden arınmasını sağlar. Bu yöntemin etkili olması için sirkeyi durulama aşamasında makineye eklemeniz gerekir. Tüy toplayıcı aparatlar da çamaşır makinesinde yıkadığınız kıyafetlerin üzerinde etkili olabilir. Bu malzemeler, makineye giysilerle birlikte atılır.
Genel olarak, kaşe kabanların ıslak bir bez ve hafif deterjan kullanarak, sıcak suyla nazikçe yıkanması tavsiye edilir.
Kabanların ısıya dikkat ederek, doğru ısıda yıkanması önerilmektedir. Bundan ötürü kaşe kabanların çamaşır makinesine atıldığında çok yüksek su sıcaklığı kullanılmaması gerekmektedir. Eğer kaşe kabanları yüksek sıcaklıklarla yıkarsanız, o zaman kaban kumaşının zarar görmesine neden olabilirsiniz.
Genellikle kaşe kabanların temizliği için kuru temizleme tavsiye edilir. Fakat bir kısım firmalar ürettikleri kabanların çamaşır makinesinde temizlenmesini de uygun görmüşlerdir. Bu kapsamda üretilen kabanların 30 derecede yıkanması tavsiye edilir.
Çamaşırları makineye atarken makinenin içerisine 3-4 tane ıslak mendil koyup çalıştırın. Yoğun emici gücü sayesinde ıslak mendil kıyafetlerinize yapışabilecek bütün tüyleri toplayacak. Bir de ıslak mendilin dağılma riski var ki, bunu da ortadan kaldırmak için kaliteli ıslak mendil kullanmalısınız.
Bulaşık Süngeri: Hafif tüylenme sorunlarını çözmek için bulaşık süngeri iyi bir yardımcıdır. Giysiyi süngerle ovarak hafif tüylenmeleri temizleyebilirsiniz. “Tüy toplayan eşofman nasıl temizlenir?” sorusu içinde bulaşık süngeri en pratik yöntemlerin başında gelmektedir.
Tüylenme riski fazla olan pamuklu giysileri nemli bırakmak. Yıkama esnasında gereğinden az deterjan koyarak sudaki kayganlık oranını azaltmak. Triko ya da yünlü giysileri çitileyerek ya da çamaşır makinesinde yıkamak ve sıkma işlemi yapmak. Tüylenme eğilimi olan giysilere yüksek devirde sıkma işlemi uygulamak.
Tüketici Kaynaklı Pamuklanma ve Tüylenme Sebepleri
Yıkama esnasında çamaşır makinesini çok doldurmak sürtünmeyi arttırır. Tüy çeken giysiler ile tüy bırakan giysileri bir arada yıkamak etkileşime girmelerine neden olur.
Tiftik ve tüylenmeyi ortadan kaldırmak için gereken ekipman bulaşık süngeridir. Temiz bir bulaşık süngeriyle kabanlarınızı silmek için kullanabilirsiniz. Bulaşık süngerinin sert tarafı, kabanlarınızdaki topakları ve tüyleri etkili bir şekilde temizlemenize yardımcı olacaktır.
Köpek Tüylerinin Temizliği için Özel Ürünler ve Aletler
Örneğin, köpek tüylerini çıkarmak için özel kıyafet fırçaları, silikon rulolar veya yapışkanlı bezler kullanılabilir. Ayrıca, özel köpek tüyü süpürgeleri ve vakum başlıkları da etkili bir şekilde köpek tüylerini temizlemek için kullanılabilir.
Kaşe veya yün veya benzeri normal kumaştan mamul kaşe kabanınızı sadece profesyonelce ütülüyor ve askıda poşetleyerek size teslim ediyoruz. Böylece en iyi kaliteli yün veya kaşe kaban ütüleme hizmetimizi size sunuyoruz.
Eğer yıkama talimatında çamaşır makinesinde yıkamaya uygun ibaresi bulunuyorsa, yine 20 derece ya da soğuk suda yünlü kıyafet ayarında yıkama yapabilirsiniz. Mont ve kabanlarınızı yıkarken sıkma yapmayınız. Yapacaksanız da maksimum 600 devir ayarında yapmanız önerilir.
Yıkama makinesi ayarları: Montu yıkamak için önden yüklemeli bir yıkama makinesi kullanılmalıdır. Düşük sıcaklıkta (30-40°C) ve hassas/devirli programda yıkanmalıdır.
Tek yapmanız gereken onu bir çamaşır kurutma makinesine atmak. Şişme montu çamaşır kurutma makinesine koyun ve yavaş ayarda, 2 ila 3 saat süreyle, düşük ısıda çalıştırın. Eğer kurutma makineniz yoksa da şişme montu hava alacak bir şekilde balkon veya bahçe de kurutabilirsiniz.
Ürünü çamaşır makinesinin elde yıkama programı varsa elde yıkama ayarında yoksa hassas programda yıkamanız tavsiye edilir.
Montları düşük ısıda, hassas yıkama programı kullanarak, uygun deterjanla yıkamaya özen göstermelisin. Kurutma işlemini de düşük devirde yapabilirsin. Çok daha etkili bir yıkama performansı için makinenin içine tenis toplarını da eklemen gerekir.
Tüylenme ihtimalini en aza indirmek için giysilerinizi Kuru Temizleme yönteminden yararlanarak temizletmek en pratik çözüm olacaktır.
Eğer alez elde yıkanacaksa öncelikle üzerinde yer alan tüy ve tozlardan arındırmak için süpürülmelidir.Bu işlemin ardından yıkama için aşırı kimyasal içermeyen bir temizleyici kullanmak alezin yıpranmasını engelleyecektir. Su, sirke ve limondan oluşan doğal bir karışım hazırlayarak da alez temizliği sağlanabilmektedir.
Yıkanmasına rağmen hala kıyafetlerinizde kedi, köpek tüyü kalıyorsa tek yapmanız gereken makine durulama yaparken yarım su bardağı beyaz sirke dökmek. Çamaşırlarınız makineden istediğiniz temizlikte çıkmıyorsa bunun sebeplerinden biri de kalıntıların makinenin performansını düşürmesi ve kirli kalmasına sebep olması.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri