Özellikle mantarlı hücrelerin çoğalmasına meyilli olan vücuda sahip kişilerin gece yatmadan ılık bir suyun içerisine bir tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyerek tüketmesi tavsiye edilir. Bu uygulama vajina mantarı ve mesane enfeksiyonları için birebir fayda sağlar.
Elma Sirkesi
Mantar enfeksiyonundan şikâyetçi olduğunuz bölge üzerine bir miktar sirke sürün ve bekletin. Elma sirkesinin içerisindeki mantarı öldüren bileşenler sayesinde tahriş durumu ve kaşıntı hissinin azaldığını fark edeceksiniz.
Kasık mantarının tedavisinde ise genellikle kasık etrafına sürülen antifungal kremler kullanılır. Vajinal mantarın tedavisinde vajina içine antifungal fitiller uygulanabilir ve ağızdan alınan mantar ilaçları ile de tedavi desteklenebilir.
Kasıkta mantar enfeksiyonu nasıl tedavi edilir? Tedavide belirtilerin yaygınlığı göz önünde bulundurulur. Yaygın olmayan durumlarda mantar kremleri genellikle yeterli olur. Yaygın durumların tedavisinde mantar kremleri ve ağızdan alınan mantar ilaçları ile tamamen şifa elde edilir.
Etkilenen bölgeye reçetesiz mantar önleyici krem, toz veya sprey uygulayın. Etkilenen bölgeyi sabun ve ılık suyla iyice yıkayın. Banyo ve egzersizden sonra etkilenen bölgeyi iyice kurulayın. Giysileri ve iç çamaşırlarını her gün değiştirin.
İlgili 23 soru bulundu
Sirke asidiktir ve cildinizin pH'ını yeniden dengelemek ve mantardan sorumlu mikroorganizmaları ortadan kaldırmak için mükemmeldir. Eşit miktarda beyaz sirkeyi veya elma sirkesini suyla karıştırın. Etkilenen tırnağı 30 dakika bu karışımda bekletin. Ardından iyice kurulayın.
Özellikle mantarlı hücrelerin çoğalmasına meyilli olan vücuda sahip kişilerin gece yatmadan ılık bir suyun içerisine bir tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyerek tüketmesi tavsiye edilir. Bu uygulama vajina mantarı ve mesane enfeksiyonları için birebir fayda sağlar.
Kasık mantarı tedavisi nasıl sağlanır? Evde kendiliğinden geçmeyen ve tıbbi tedavi gerektiren kasık mantarı iyileşme süresinden sonra dahi tekrarlanması mümkün olabilir. Mantar enfeksiyonu bazı durumlarda dayanıklı olabileceğinden uzun süre dikkatli ve özenli tıbbi destek gerekebilmektedir.
Şekerli ve glütenli gıdalar mantarı besler
Tedavi süresi boyunca şeker, glüten ve lektinden uzak durulması gerekmektedir. Şekerlemeler, laktoz, süt ürünleri fruktoz, glikoz, tatlandırıcılar ve yüksek şekerli meyveler maya mantarını beslediği için ilk olarak diyetten çıkarılması gerekmektedir.
Kasık mantarı hastalığa sebep olan mantarlar gereği ciltte lekelenmeye ve farklı renk tonlarına sebep olabilir. Vakaların büyük çoğunluğunda bu lekeler hastalık iyileştikten sonra tamamen ortadan kalkar.
Kasık mantarı, bağışıklık sisteminin zayıflaması durumlarında sıkça görülür ve ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Candida albicans da kasık bölgesi dahil olmak üzere katlanmış deriler arasında deri enfeksiyonuna neden olur, bu intertrigo olarak adlandırılır.
Şiddetli kaşıntı nedeniyle kadınların günlük hayatını olumsuz yönde etkileyen vajinal mantar, tedavi edilmediği takdirde genital bölgedeki diğer alanlara da yayılabilir. Bu mantar türü vücudun herhangi bir bölgesine etki edebilir.
Mantarın şapkası olan bölümde bulunan zar ise ince bir meyve bıçağı yardımı ile soyulur. Mantardaki zar kısmı kalktığı takdirde beyaz kısım da görülür. Nemli bir bez ile mantarın dışında kalan tabaka da son defa temizlenir. Mantarın en pratik ve kolay temizlenme şekli her mantarda rahat bir şekilde uygulanır.
Kabın içine ayaklarınızı yerleştirin ve bileğinize kadar ılık su ekleyin. 20 dakika boyunca bu suyun içinde ayaklarınızı dinlendirin. Elma sirkesinin gücü sayesinde parmaklarda oluşan mantar enfeksiyonu kısa sürede onarılacaktır.
Ayakların içine sokulabileceği bir sıcaklığa kadar ısıtılan suyun içerisine sirke ilave edilir ve su soğuyana kadar ayaklar bu suda bekletilir. Zamanla mantarların yok olmaya başladığı görülecekir. Bunun yanında karbonat da mantar tedavisinde oldukça önemli bir yer kaplamaktadır.
Erkeklerde kasık mantarı ilaç isimleri arama motorlarında oldukça aranmaktadır. Krem olarak; Tolnaftat, Ketokonazol, Siklopiroksilamin, Terbinafin, Tiokonazol, Bifonazol, Mikonazol, Naftifin. Sprey olarak; Oksikonazol. Ağızdan alınan ilaç olarak Griserofulvin, Terbinafin, Flukonazol, İtrakonazol örnek verilebilir.
Kandida temizliği, sindirim sisteminin yıkanması ve fermente sebzelerde ve kefirde bulunan sağlıklı kandida savaşçılarının tanıtılması yoluyla fazla kandida vücudunu atmaya yardımcı olur. Organik soğan, sarımsak, kereviz, lahana, deniz tuzu ve saf sudan sebze suyu yaparak başlayın. Kaynamaya ve süzmeye izin verin.
Çamaşırları yıkarken bir çay kaşığı çamaşır suyu koymak, kıyafetleri ütülemek bile mantarları öldürür. Ayakta oluşabilecek mantarı önlemek için de, ayakkabıların içini çamaşırsuyu konulmuş sulu bezle silmek mantarın oluşmasını engeller.
Ketoral, krem dışında şampuan formu da bulunan ve mantar tedavisinde kullanılan en güçlü ilaçlar arasında yer alan bir ilaçtır.
Kasıkta mantar enfeksiyonu en sık kimlerde görülür? Hastalık daha çok erkeklerde görülmekle birlikte, kadın- larda da görülebilir. Özellikle ergenlik çağından sonra ortaya çıkar.
Kullanım Şekli; Biosoapy® Wellness FGI Sabunu' nu su ile bolca köpürterek cildinize/saçınıza uygulayınız. Daha iyi sonuç almak için durulamadan önce 2-3 dakika bekleyiniz. Anti-fungal özellikli bileşikler, el, ayak ve kasık mantarı gibi inatçı mantar oluşumlarında olumlu etkiler gösterir.
- Hafif enfeksiyonlar konusunda mantar önleyici kremler kullanılabilir. - Cilt her daim temiz ve kuru tutulmalıdır. Özellikle cinsel bölgenin kuru kalması büyük bir öneme sahiptir. - Kasık bölgesine sürtünen ve cildi tahriş eden kıyafetlerden uzak durulmalıdır.
Limonlu & Sirkeli Su Yöntemi
Derin bir kap içine mantarları ekleyin. Mantarların üzerine soğuk suyu da ilave edin ve yarım limon suyu sıkın. 1-2 yemek kaşığı sirke de ekleyebilirsiniz. Dilerseniz elinizle dışını temizleyin.
Elma sirkesi, yemeklere eklenerek veya su ile seyreltilerek tüketilebilir. Bu sebeple suya veya çaya 1 ila 2 yemek kaşığı sirke ekledikten sonra tüketmek sağlık açısından doğru bir uygulama olacaktır.
C: Tüm kolonyaların mantar önleyici özelliği yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri