Örneğin, kaşık sözcüğüyle sadece nesnenin fiziksel niteliği- ne tepkide bulunulmaz fakat nesneler şınıfına özelliğini veren soyut niteliklerine de tepkide bulunulur. Kaşık kelimesiyle simgelenen kav-. ram oldukça kolaydır. Çünkü, bu örnek somut nesneler sınıfında yer alan kavram örneği oluşturmaktadır.
Cevap: Renkleri gözümüzle gördüğümüz için somuttur.
ağrıyı duyularla algılayabildiğin için somuttur.
Varlıkların oluşlarına göre isimler iki ana başlıkta toplanır. 1- Somut isim - (Ekmek, defter, kalem) 2- Soyut isim - (Hayal gücü, düş, sevgi) Varlıkların verilişlerine göre isimler de ikiye ayrılır.
Soyut isim, soyut ad veya mana ismi; varlığı düşünce yoluyla kabul edilen, söylendiğinde zihinde belli bir görüntü veya tasavvur uyandırmayan bir kavramın adı: soy, ün, korku, söz, bilgi, gönül, kötülük, güzellik, doğruluk vb. Soyut olmayan, yani fiziksel varlıklara verilen isimlere ise "somut isim" denir.
İlgili 18 soru bulundu
Özgürlük, fikir, düşünce, sevgi, nefret, merhamet, hüzün gibi kelimeler beş duyu ile hissedilemez ancak var olduklarına kuşku yoktur. Bu tip kavramlar soyuttur.
Güzellik, kişiden kişiye değişiklik gösteren bir kavramdır. Kişinin beyninde belirlenmiş belirli ölçütler üzerine karşıdaki kişiye karşı duyduğu beğenme duygusudur. Güzelik ölçütlerinin belirlenmesi büyük bir yelpazede karşılanacağından, güzellik kişiden kişiye değişen, soyut bir kavram olarak adledilmektedir.
Cevap : Acı kelimesi somut varlıktır.
Elle tutulabilir bir varlıktır.
Çünkü köprü, soyut değil somut bir kelimedir.
Duygular somuttur. Somut demek beş duyumuzla algıladığımız şey demektir.
Enerjinin tanımlanması o kadar zordur ki, çünkü soyut bir kavramdır. Fizikte, “enerji” kavramı gerçekten bir çeşit stenografi, kitapların dengelenmesine yardımcı olan bir gereçtir.
Somut anlamlı sözcükler; toprak, bulut, ışık, rüzgâr, köpük, ışık, çocuk, cızırtı, yeşermek … gibi nesneleri ve durumları karşılar. Duyu organlarımızla algılayamadığımız, akıl yoluyla algılayabileceğimiz kavramları karşılayan sözcükler soyut anlamlı sözcüklerdir.
bakınız, yokluğun dışarıda var olup olmadığını soruyoruz, ki yokluk tabii ki de yoktur. yani karanlık bu bağlamda soyuttur.
“Bir nesneyi veya bir varlığı müşahhas bir biçimde işaret eden, zihin dışında konusu bulunan kavrama somut kavram denir; araba, bilgin, siyah, eldiven, öğretmen gibi. Eğer kavram, bir oluş tarzını işaret ediyorsa, buna soyut kavram denir; güzellik, yiğitlik, insanlık, yaşlılık, öğretmenlik gibi.
Soyut ve somut kavramlar: Kavram bir cisme veya varlığa işaret ediyorsa somuttur. Örneğin taş, insan, beyaz gibi kavramlar somut kavramlardır. Ancak kavram bir oluş tarzını ifade ediyorsa soyuttur. Örneğin insanlık, beyazlık gibi kavramlar soyuttur.
Gerek korku gerekse kaygının insan yaşamına bir düzeyde olumlu etkileri vardır: Korku bizi o an içinde olduğumuz tehlikeli durumla, kaygı ise soyut ve geleceğe dönük olası bir potansiyel tehlikeyle ilgili bizi uyarır, bedenimizi dış tehditlere hazırlar.
Ancak "bildiğimiz" kadarı ile "soyut" olarak ifade edilen aşk, kızgınlık, sevgi gibi duygular, hafıza gibi olgular, ruh denilen kavramlar oldukça somut ve genellikle vücutta olan biyokimyasal, fizyolojik, sinirbilimsel faaliyetlerin sonucu.
✨Cevap: Heyecan soyuttur.
Düşünce, elektro-kimyasal iletilerdir yani madde-enerjidir. Algılanabilir ve gözlemlenebilirdir. Eskiden doğa üstü zannedildiği için soyuttu şimdi somuttur.
Cevap = Öfke Soyut Bir Cümledir.
(Mutluluk, duyu organlarımızla algılayamadığım soyut bir kavramdır.
Sonuç: Tanrı soyut ve metafiziksel bir kavramdır.
Soyut bir kavram olan nazarın, somut bir nesneye dönüştüğü nazar boncukları buna en güzel örnektir.
Adalet de soyut bir kavramdır. Ancak bir toplum düzenine dayandığında ve bu düzeni sürdürmek için uygulandığında somut nitelik kazanır. Adalet kavramı ve uygulaması tarih içinde önemli değişiklikler geçirmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri