olan “Kaşık Helvası” 🥄 #türkmutfağı
#14 Van Yöresine Ait Çatal Tatlısı
Çatal tatlısı, tarif yazarının da hikayesinde belirttiği gibi Van'da ilk ev ziyaretine giderken götürülen bir tatlı. Açılan hamuru çatala sarılarak yapılıyor.
Yumurta Tatlısı (Çankırı'nın Tescilli Tatlısı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Günümüzde 'lokma' şeklinde bilinen kaşık tatlısı Van'a özgüdür.
İlgili 44 soru bulundu
Ayva Tatlısı - Bursa
Osmanlı'nın ilk başkenti olan Bursa, Osmanlı Saray Mutfağı'nın etkisinde kalmıştır. Ayva tatlısı Bursa'da yaygın olarak pişirilen meyveli tatlılar arasındadır.
Asude Tatlısı, Aside Tatlısı. Van Yöresine Ait Muhteşem Pratik Ve Lezzetli Bir Tatlı.
Ağrı'nın en meşhur yemeklerinden biri olan Keledoş, döğülmüş buğdayla yapılır. Baharat ağırlıklı ister acılı ister acısız yenilen muhteşem yemek olan keledoş Ağrı halkının vazgeçilmez yemeklerindendir. Nohut ve döğme bir tencerede haşlanmaya bırakılır.
Kelle tatlısı. Tatlıya, tepsi içinde bütün olarak sofraya geldiği, bütünlük arzettiği için kelle denilmiştir. Kesildiği zaman dışı baklava, içi kadayıfa benzer şekilde, fındık, ceviz, üzüm vb. görünüşüyle gerçekten, çok değişik olan bu tatlı, lezzet olarak da her türlü övgüye şayandır.
Yoğurt tatlısı, Türk mutfağından bir çeşit şerbetli tatlıdır. Osmanlı mutfağında bulunur. Kayseri'de bayramlarda yapılıp yenen bir tatlıdır. Yoğurt tatlısı birçok yörede olduğu gibi Trakya mutfağında da yer alır.
Mersin'e özgü bir tatlı çeşidi olan ve genellikle Ramazan ayında daha fazla imal edilerek tüketilen kerebiç, bu sene de sofraların vazgeçilmezi. Mersin'in meşhur tatlısı kerebiç, Ramazan'da da yoğun ilgi görüyor.
Van Yöresine Has "Sahine" Tatlısı Tarifi - Ayvaz Şef'le Mutfağım Şahane - 2 Mart 2020 - YouTube.
Van'ın meşhur hediyelik eşyalarında savatlı gümüş, Van'ın özel kilimleri, Van'ın özel cevizi, otlu peynir, çatak balı, Özalp çöreği, magnet, anahtarlıklar, tarihi eserlerin bibloları gibi hediyelikler alınabilir.
Ceviz tatlısı hamuruna eklenen dövülmüş ceviz sayesinde kütür kütür kıvama kavuşan nefis bir şerbetli tatlı. Sıcak tatlının üzerine eklenen soğuk şerbetiyle çok pratik ve keyifli olan ceviz tatlısını şerbetli tatlı seven herkes mutlaka denemeli.
Ankara, Beypazarı baklavası, ayaş dutu, armudu, Beypazarı kurusu, güdül leblebisi gibi yöresel ürünlerin de başkentidir. Tereyağı kokulu baklavası, kaymaklı burma tatlısı ve höşmerimi ise Ankara'ya yolu düşenlerin mutlaka denemesi gereken tatlılar arasındadır.
Osmanlı mutfağından günümüze kadar uzanan birçok lezzeti sunan Hafız Mustafa, en ünlü tatlılarından biri olan baklavasının yanı sıra, lokum, badem ezmesi, pelte, şekerpare ve irmik helvası gibi tatlılarıyla da meşhurdur. Karaköy Güllüoğlu, İstanbul'da tatlı denildiğinde ilk akla gelen isimlerden biridir.
Osmanlı Saray Mutfağında yüzü aşkın tatlı çeşidi olduğu bilinmektedir. Güllaç, Sütlaç, Aşure, Kazandibi, Tavukgöğsü, Elma ya da Ayva tatlısı, Baklava çok sık duyulsa da; kavun baklavası, sabuniye helvası, elmasiye gibi tatlı isimlerini pek duymamışsınızdır.
Yüksek besin değerine sahip olan tatlı, binlerce yıllık geçmişiyle Türk lezzetleri arasında geleneksel bir değer haline geldi. Geleneksel Türk lezzetlerinden biri olan aşure, BBC tarafından efsanelere dayanan geçmişi ve temsil ettiği kültürel kodlarla 'dünyanın en eski tatlısı' olarak nitelendirildi.
Meşhur Gaziantep tatlıları; fıstıklı baklava, havuç dilimi, bülbül yuvası, şöbiyet, künefe, şambali, katmer, lokma ve fıstık sarmadır. Tatlarıyla damaklarda şölen oluşturan bu lezzetler, Gaziantep mutfağını en iyi şekilde temsil eder.
Şıllık, Şanlıurfa yöresine özgü bir tatlıdır. Akıtma arasına ceviz sarılarak şerbetlendirilip ikram edilir. İki çeşidi vardır. Sarma şıllık, krep benzeri bir hamur olan akıtmanın içine ceviz ya da nadiren fıstık sarılıp üstüne çok ince şerbet dökülerek yapılır.
Adana'nın meşhur tatlılarında karakuş (taş kadayıf), kedibatmaz, bici bici, karsambaç, cevizli sarı burma tatlısı, cezerye tatlısı, Adana usulü halka tatlısı yer almaktadır.
Kadayıf dolması, Erzurum mutfağının en meşhur tatlısıdır. Eskiden evlerde hazırlanan bu tatlı, daha sonra biraz değiştirilerek restoran menülerine taşınmıştır. Erzurum'a gidildiğinde, içinde lor peyniri ve krema, üzerinde tereyağı ile birlikte servis edilen lor dolması da mutlaka denenmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri