Kasık enfeksiyonu yani Pelvik inflamatuar hastalık (PID) ağırlıklı olarak cinsel olarak aktif genç kadınlarda meydana gelen üst genital sistem (üreme sistemi) enfeksiyonudur.
Öncelikle dinlenmek kasık ağrılarına iyi gelmektedir. Kişi vücudunu rahatlatarak ağrıyı hafifletmektedir. Rezene çayı, lavanta çayı gibi bitki çayları da kişiyi rahatlatacak ağrıyı hafifletecektir.
Yumurtalık kisti, vajinal enfeksiyon, idrar yolu enfeksiyonu gibi hastalıklar da bu ağrının sebepleri arasındadır. Erkeklerde ise kasık ağrısı genellikle kas gerilmesi, testislere ilişkin hastalıklar ve böbrek taşı gibi durumlara bağlı olarak ortaya çıkan bir problemdir.
Soğuk uygulama: Kasık ağrısında ağrı ve şişliği azaltmak için soğuk uygulaması da tercih edilebilir. Şişkinliği gidermek için 2-3 saat arayla 5-10 dakika kadar beze sarılı buz bölgeye uygulanabilir. Dinlenme: Ağrılı kasık bölgesi 1 veya 2 hafta dinledirilmeli.
Kasık ağrınız sakatlanma ya da benzeri nedenlerle oluşmuşsa en önemli tedavi yöntemi dinlenmektir. Ortalama 2 ile 4 hafta kadar dinlenerek basit ağrılarınızı iyileştirebilirsiniz. Uzman önerilerine göre kasık ağrılarının tedavisinde spor ve benzeri fiziki aktivitelerden uzunca bir süre uzak durmanız gerekir.
İlgili 32 soru bulundu
Kasık Ağrısı Nasıl Geçer? Kasık ağrısı nasıl geçer sorusunun yanıtı bu durumun altında yatan nedene göre değişkenlik gösterir. Bu durumun en sık nedenleri arasında yer alan zorlama ya da spor yaralanması kaynaklı vakalar istirahat ve basit uygulamalar ile kendiliğinden geçebilen durumlardır.
Peki kadın kasık ağrısına ne iyi gelir? Eğer kadınlarda kasık ağrısı regl döneminde oluyorsa sıcak su torbası ve ılık bitki çaylarıyla geçer. Bunun dışında vajinal sorunlarda kaynaklanan kasık ağrısı için mutlaka kadın doğum uzmanıyla görüşüp onun verdiği ilaçların kullanılması gerekmektedir.
Kasık ağrısı yaşayan kişiler hastanelerin Genel Cerrahi Bölümüne başvurur. Genelde burada yapılacak olan teşhis ile birlikte tedavi ele alınır. Ancak farklı sorunlara bağlı olarak bu konuda üroloji devreye girebilir. Genel Cerrahi bölümü üzerinden üroloji bölümüne sevk yapılır.
Böbrek taşları, idrar yolu enfeksiyonu, kasık bölgesine alınan darbe, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, lenf bezi iltihaplanması, hamilelik, böbrek taşı, miyom, endometrit ve endometriosis gibi hastalıklarda kadınlarda görülen sol kasık ağrısının nedenleri arasındadır.
Sağ kasık ağrılarının sebepleri kadınlarda büyümüş lenf düğümleri, kalça artriti, kasık fıtıkları, kalça kırığı, böbrek taşı gibi sebeplerle ortaya çıkabilmektedir. Erkeklerde ise sağ kasık ağrısı kasık fıtığı, lenf bezlerinin şişmesi, testislerde şişme veya böbrek taşı gibi sebeplerle ortaya çıkabilmektedir.
Kasık ağrısı birçok farklı nedenle ortaya çıkabilir. Bunlar arasında kasık bölgesinde bir yaralanma, kasık bölgesinde bir enfeksiyon, karın bölgesinde bir sağlık problemi veya ciddi bir sağlık sorunu olabilir. Eğer kasık ağrınız sürekli veya şiddetli ise, bir doktora başvurmanızı öneririm.
Hamilelikte kasık ağrısı, genellikle gebeliğin ilk haftalarında yaşanabileceği gibi gebeliğin son 3 aylık döneminde de meydana gelebilir. Hamileliğinin ilk 6-8 haftası içerisinde yumurtanın rahme yerleşiyor ya da rahmin büyüyor olması nedeniyle hafif bir ağrı hissedilebilir.
Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların çoğu kasık enfeksiyonuna neden olur. Bakteriyel vajinoz ile ilişkili organizmalar da kasık enfeksiyonunun önemli sebebidir. Tedavi edilmeyen klamidya enfeksiyonlarının yaklaşık %15'i kasık enfeksiyonuna ilerler. Bu oran gonokok enfeksiyonlarında daha yüksek olabilir.
Burada sol böbreğin alt kenarı, idrar torbasının bir kısmı, kalın bağırsağın bir kısmı, sol idrar yolu, zigmoid kolon, kadınlarda büyük kan damarları, sol tüp, sinirler ve yumurtalık bulunur.
Kasık fıtıkları akut olarak belirti göstermese de genellikle kasık bölgesinde şişlik ya da kabarıklık ile karakterizedir. Kişi genellikle kasığında gevşeme ve sonrasında ağrı hisseder. Yumuşak ve içe bastırılabilir durumdaki bu şişlikler, karın içi basıncın arttığı durumlarda görünür ve kişi yattığında yok olur.
Spermatosel. Spermatosel, testisin yakınında sperm kanalarında oluşabilen sıvıyla dolu keseciktir. Kanser riski taşımaz ve genellikle ağrılı değildir.
Kasık bölgesinde meydana gelen ağrının nedeni kasık bölgesindeki kasların spazmı ise, kas gevşetici hap ve kremler kullanarak ağrıları hafifletebilirsiniz. Regl dönemi ya da yumurtlama günlerinde hormonal değişimlerin sonucu ile ortaya çıkan ağrıların tedavisinde hormon içerikli ilaçlar faydalı olabilir.
Vajina kaslarının kasılması ağrıya neden olabilir. Fiziksel nedenler arasında vajina girişindeki enfeksiyon, mantar ağrı nedenidir. Rahim ağzı yaraları , vajinitler, endometrit, pelvik enflamatuar hastalıklar ilişki sonrası ağrı nedenidir. İlişki sırasında vajinanın kuru olması kasık ağrısı nedenidir.
Kasık, mideyle baldırın arasında bacakların başladığı yerde yer alır.
Kasık ağrısı, iç uyluk, üst uyluk ve alt karın bölgesinin birleştiği yerde oluşan ağrı olarak tanımlanmaktadır. Kasık ağrısı genellikle tek bir nedene bağlı gelişen bir şikayet değildir. Bu duruma yol açan pek çok sebep bulunmaktadır.
Kadınlarda kasık ağrısı; rahim, yumurtalık, tüplerden kaynaklı kadın hastalıklarına bağlı nedenleri olabildiği gibi bunun dışında kasık ağrısının bağırsak, idrar torbası vb.. organlardan kaynaklı nedenleri de olabilmektedir.
Nedenleri. Enfeksiyonlar, spiral kullanımı, polip hastalığı, kistler, aktif mesane, fıtık, kabızlık, dış gebelik, düşük ya da depresyon gibi çok sayıda nedeni olabilir.
Cinsel ilişki sonrasında dizinizi ya da bacağınızı kırdığınız birleşme durumlarında kasık ağrıları ortaya çıkabilmektedir. Bu ağrılar kasım bölgesinde yer alan kasların zorlandığı anlamına gelmektedir. Orgazm güçlü bir şekilde olduğu zamanda da kasık ağrıları meydana gelebilmektedir.
Kasık fıtığının ağrısı nerelere vurur? Kasık fıtığı sonucunda ortaya çıkan ağrı genelde kasık, bel ve karın bölgesinde hissedilir. Erkeklerde ise ağrının testislerde olması belirleyicidir.
Bulantı, kusma, iştahsızlık, gaz ve büyük abdest çıkaramama, karın şişkinliği, ateş, fıtık bölgesinde kızarma ve morarma gibi belirtiler ortaya çıkabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri