Eko Paket Ek Teminatları Kaza sonucu üçüncü şahıslarda oluşabilecek manevi sıkıntılardan doğan masrafları kapsar. Sigortalı aracın Türkiye sınırları dışında uğrayabileceği hasarlar, poliçede belirtilen tarihler, ülkeler ve kurallar çerçevesinde teminat altındadır.
Eko Turuncu Kasko'nun en büyük avantajı aracınızı tüm risklere karşı geniş bir koruma altına alırken priminin de ekonomik olmasıdır. Çünkü Eko Turuncu Kasko ile güvence altına alınan araçlar Aveon Global Sigorta'nın Anlaşmalı Özel Servislerinde orijinal yedek parça ile onarılmaktadır.
Tam kasko sigortası hem ana teminatları hem de ek teminatları kapsar. En kapsamlı kasko sigorta çeşididir.
Kazada %100 kusurlu sigorta hasarı karşılar mı sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Kasko sigortası kaza sırasında kusurlu olunması durumunda da masrafları öder. Yani bir kaza sırasında kusurlu olduğun için trafik sigortan karşı tarafın hasarlarını öderken, kasko sigortan ise kendi aracındaki hasar masraflarını karşılar.
Sigortalanan aracın ehliyetsiz kişiler tarafından kullanılmasının yanı sıra aracın ruhsatta belirtilen taşıma haddini aşması, periyodik bakımının aksatılması, işgal, ayaklanma ve iç savaş gibi durumlarda da kasko sigortası araçlarda oluşabilecek zararı karşılamaz.
İlgili 20 soru bulundu
Ayrıca “Kasko hangi durumlarda ödeme yapmaz?” sorusu da sık sık soruluyor. Kaskonun karşılamadığı durumlar oldukça sınırlıdır. Örneğin; kaza yapan kişinin sürücü belgesi olmaması, sürücü alkol ya da uyuşturucu etkisinde olması ve savaş durumunun olması gibi çeşitli durumlar dışında kasko aracınızın zararını karşılar.
Örneğin, "Arabamla direğe çarptım, sigorta karşılar mı?" ve benzeri durumlar tek taraflı kaza anlamında gelir. Peki, tek taraflı bir kaza durumunda kasko ödeme yapıyor mu? Aracınızın bir duvara ya da bariyere çarpması gibi olaylar, sigorta şirketinize göre değişmekle birlikte kasko kapsamındadır.
Trafik kazasında yüzde 25 kusur sürücülerin kazada az bir pay ile kusur sahibi oldukları anlamına gelir. %25 kusur oranına sahip olmak, karşı tarafın da %75 kusur oranına sahip olmasıdır ve aracın masrafları kusurlu tarafın sigortasından karşılanır.
Aracınızın %70 ve daha fazla hasar kaydı bulunuyorsa pert kasko sigortası yaptırabilirsiniz.
Kasko Pert Aracın Yüzde Kaçını Öder? Araç eksper raporu ile “perte çıkmış” olarak kabul edilirse sigorta şirketi, poliçede yazan teminat bedeli kadar ödeme yapar. Bu tutar, sigorta poliçesinde yazan tutardan yüksek olmayacak biçimde aracın piyasa değerine eşit tutulur.
Piyasa değeri 1 milyon TL olan aracınıza genişletilmiş kasko yaptırırsanız 21 bin lira ödersiniz, dar kaskoyu tercih ederseniz fiyat 10 bin liraya düşer.
Yeni Araç Alımında Kasko Devri İşlemi
Aldığınız yeni araç için de sigorta şirketiyle yeni bir kasko poliçesi düzenleyebilirsiniz. Bunun dışında poliçenizi iptal ettirmeden de yeni aracınıza kasko yaptırmanız mümkün.
Kırmızı Kasko, 10 yaşa kadar olan özel ya da ticari aracınızı çarpışmadan çalınmaya, doğal afetlerden ferdi kaza ve yol yardım hizmetlerine kadar birçok riske karşı güvence altına alır. Size, yolcularınıza, aracınıza, araç içindeki eşyanıza, karşı araçla birlikte yolcularına ve 3. şahıslara da güvence sağlar.
Genişletilmiş kasko; çarpma, çarpılma, yanma ve hırsızlık gibi temel kasko sigortası hasarlarının yanı sıra bunlara ek olarak ihtiyaçlar dahilinde farklı teminatların da poliçeye ekletilebildiği bir kasko çeşididir. Poliçe, başlangıç tarihinden itibaren 1 yıl geçerli sayılır.
Yeşil kart sigortası, Yeşil Kart sistemine üye olan ülkelerde geçeli olan motorlu araç sigortasıdır. Yani bir anlamda trafik sigortasına ek olarak Türkiye dışındaki ülkelerde de karşı tarafın zararlarını ödeyen bir sigorta türüdür.
Kaskosuz araç pert olursa; karşı tarafın trafik sigortası belli limitler dâhilinde masrafları karşılar, eksik kalan kısım bulunması halinde kaskodan ihtiyari mali mesuliyet sigortası kapsamında karşılanacaktır. Hala eksik olursa karşı tarafa dava açıp, kalan kısım tazmin edilir.
Aracınızın serviste olduğu sırada kasko sigortanızı yaptırdığınız sigorta şirketi tarafından size temin edilen araca ise ikame araç denir. Yani aracınızın hasar alması durumunda sigorta şirketinin size geçici olarak verdiği araçtır. Böylece aracınızın tamiri süresince bu araç sizin araç ihtiyaçlarınızı karşılar.
Hasar kaydı olan araçların hasar kaydının oranına bağlı olarak göre kasko fiyatı artabilir. Hasar kaydı bulunan araçlara kasko yapmayan şirketlerin olduğunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Riskli oldukları gerekçesiyle tekrar kasko poliçesi yapılmayan araçlar trafik içinde de büyük risk oluşturuyor.
Örneğin %100 kusurlu olduğunuz bir kazaya karıştığınızda size ait trafik sigortası karşı tarafın ya da 3. şahısların hasarlarını karşılamaktadır.
52/1a kusur oranı, trafik kazaları ile beraber meydana gelen kavşaklara yaklaşırken hızı azaltmamak anlamına gelmektedir. Bu konuda kurala uyumaması ile beraber ortaya çıkan durum neticesinde yüzde üzerinden cezalandırma gerçekleşmektedir.
Poliçenin ilk yılının hasarla kapatılması halinde, 3. basamakta %45, ikinci yılı hasarla kapatılırsa 2. basamakta %90, üçüncü yıl da hasarlı kapatılırsa 1. basamakta %135 oranında artış uygulanır.
Kasko her zaman sizin aracınızdaki hasarı karşılamak ile görevlidir. Kusurlu siz olsanız bile kasko sizin aracınızın hasarını karşılayacaktır. Karşı tarafta oluşan hasar ise trafik sigortası aracılığı ile karşılanır.
Sigorta şirketlerinin; kaza sonrasında oluşan hasarları tespit edebilmeleri ve hasarı karşılayabilmeleri için kaza tespit tutanağının olması şarttır. Kazadan sonra tutanak tutulmazsa, kaza dolayısıyla meydana gelen hasarı sigorta şirketi karşılamaz ve ödemeyi kendi cebinizden yapmak zorunda kalırsınız.
Bu durumda aracında kasko bulunan sürücüler, kaskonun dolu teminatına sahip olup olmadığı konusunda çeşitli araştırmalar yapmaya başlar. Zorunlu trafik sigortaları doludan kaynaklı hasarları karşılamaz. Fakat kasko poliçesinde talep etmeniz durumunda poliçenizi dolu hasarını karşılayacak şekilde kestirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri