Almanya'da 5 yıllık oturum izninin bulunması, yerleşim izni başvurusunu yapacak kişinin kendisi ve ailesinin geçimini sağlayabilecek maddi yeterlilikte olması, Almanca yeterlilik sertifikası bulunması, herhangi bir sabıka kaydının olmaması gibi hususlar, süresiz oturum iznine başvurulmasının ön koşullarıdır.
33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.
En az 5 yıllık oturum izninizin olması, Ailenizin ve kendinizin geçimini sağlayacak maddi kazancınızın olması, İyi derece Almanca bilmek, Sabıka kaydınızın olmaması, Almanya'ya yerleşmek için gereken koşullardandır.
Almanya oturum izni alabilmek için ulusal vize başvurusunda bulunmalı ve bu vizeyi edinmelisiniz. Almanya ulusal vize, Schengen vizesinden farklı olarak uzun süreli oturum izinlerinde Almanya Konsolosluğu tarafından verilmekte ve Schengen vizesinden farklı imkanlar sunmaktadır.
Almanya'da çalışma izni almak için mesleki yeterliliğe sahip olduğunuzu göstermeniz gerekiyor. Ulusal vize başvurusunda yeterliliğinizi göstermek için yüksek okul mezuniyetinizi ve en az 2 yıl süren bir nitelikli meslek eğitimini bitirdiğinizi ispatlamanız şart.
İlgili 44 soru bulundu
BANKA HESAP DÖKÜMÜ :
Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır hesapta mutlaka bakiye olmalıdır bankadan kaşeli ıslak imzalı imza sirküleri ile birlikte alınmalıdır.hesap sonunda en az 10-15 bin TL civarı bakiye olmalıdır, Tapu,araç ruhsatı,kira kontratı (gelir amaçlı) ,fotokopileri.
Almanya'da 2015'ten beri yasal bir asgari ücret vardır. 2020'de bu tutar 9,35 € olmuştur. Tam zamanlı bir çalışıyorsanız haftalık maksimum çalışma süresi 40 saattir, yani 5 günlük bir hafta için çalışma günü başına maksimum 8 saattir.
Almanya vatandaşlık şartları
Vatandaşlığa kabul edilebilmek için kişinin Almanya'da en az 8 yıl yasal olarak yaşamış olması ve uygun oturma iznine sahip olması gerekir.¹ Entegrasyon kursunu başarıyla tamamlayan yabancılar, 7 yıl sonra vatandaşlığa başvurabilir.
"Vatandaşlık Yasasının Modernizasyonu Yasası"
Almanya'da doğan çocuklar, Alman vatandaşı olmasalar da ebeveynlerinden birinin en az 5 yıl yasal olarak ülkede ikamet etmesi halinde Alman vatandaşlığı alabilecek.
Almanya'da ev almak, mülk edinmek ve gayrimenkul yatırımı yapmak için oturum izninizin olması şart değil. Ancak, bu yatırımız oturum izni almanızı kolaylaştırabilir.
Almanya'da oturma izni için yabancılar dairesine başvurulmaktadır. Yurtdışında ise oturma izni için Alman konsolosluklarına başvurulmalıdır. Daha fazla bilgi için Federal Göç ve Mülteciler Dairesine (BAMF) danışabilirsiniz.
Almanya bugüne kadar sadece akademisyen alımlarında bazı kolaylıklar sağlıyordu. Ama artık yeni yasaya göre en az lise mezunu Hasta Bakıcı, hemşire, ziraatçi, araba tamircisi, şoför, aşçı, kuaför,marangoz, tesisatçı ,kaynakçı gibi bütün meslek dallarından insanlar Almanya'ya gidip yerleşebilecek.
Çok sayıda meslekte alım var: Almanya, çok sayıda meslekte işçi alımı yapıyor. Bu meslekler arasında sağlık, mühendislik, bilişim, otelcilik ve turizm, inşaat, imalat, tarım gibi sektörler yer alıyor. İyi çalışma koşulları: Almanya'da işçilere, adil ücret, sosyal haklar ve iyi çalışma koşulları sağlanıyor.
Almanya'ya göçte yaş sınırı yok!
Almanya İş Arama Vizesi Sıkça Sorulan Sorular
Alman konsolosluğu her ne kadar resmi olarak bir yaş sınırı koymasada 35 yaş ve üzeri yapılan başvurularda vize onay oranı düşmektedir.
Çalışma vizesini en kolay veren ülkeler İrlanda, Portekiz, Almanya, Danimarka ve Finlandiyadır.
- Almanya'da en az 8 yıl yasal olarak oturmuş olmak. (Müsamaha (Duldung) statüsünde geçirilmiş süre yasal oturum sayılmamaktadır), - Vatandaşlık için başvuru yapıldığı anda “oturma izni”ne (süresiz veya sınırlı) veya “yerleşim izni”ne sahip olmak, - Yeterli derecede Almanca bilmek.
Yalnız, Almanya'dan ev aldığınız anda vatandaşlık veya oturum hakkına sahip olamıyorsunuz.
Vatandaşlığa alınma işleminin ücreti kişi başına 255 Euro'dur. Ebeveynleri ile birlikte vatandaşlığa alınan küçükler için 51 Euro ödenmelidir. Ebeveynleri olmadan vatandaşlığa alınan küçükler için de 255 Euro ödenmesi gerekir.
Demografi. Türkler Almanya'da hemen hemen her önemli şehirde yoğun bir şekilde yaşamakla birlikte, sanayi merkezlerinde sayıları daha yoğundur. Frankfurt, Berlin, Köln, Hamburg, Düsseldorf, Stuttgart ve Münih Türk azınlığın yaşadığı Almanya şehirlerinin başlıcalarıdır.
Almanya, mevcut yasa ile istisnai durumlar dışında çifte vatandaşlığa izin vermiyor. Ancak yeni yasa ile Alman vatandaşlığını almak isteyenler, artık daha önce sahip olduğu vatandaşlığı bırakmak zorunda kalmayacak ve birden fazla ülkenin vatandaşı olma hakkına sahip olacak.
Yasaya göre, evlilikten bağımsız oturum hakkı elde edebilmek için en az üç yıldır evli olmanız gerekmektedir. Aynı süre sınırı yasal partnerlikler için de geçerlidir.
Almanya'da haftalık ortalama çalışma saati 34,8 saattir. ⁶ Standart çalışma günleri pazartesiden cumartesiye kadardır; ancak birçok kurum pazartesi-cuma arası çalışmaktadır. Çalışanlar, ara vermeksizin 6 saatten fazla çalışamaz.
Almanya'da yıllık izin gün sayılarının bir alt sınırı vardır. Eğer haftada beş gün çalışıyorsanız yıllık izniniz en az 20 gündür. Haftada altı gün çalışıyorsanız ise en az 24 gün yıllık izne sahipsiniz demektir.
Almanya'da saatlik asgari ücret 2024 yılı itibari ile 12,41 euro olmuştur. Bu miktarı TL'ye çevirdiğimizde 407,86 TL yapmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri