Papatya çayı kaslarınıza iyi gelecektir Günde ortalama 2-3 bardak papatya çayı içerek kaslarınızın rahatlamasına ve gevşemesine yardımcı olabilirsiniz. Bunun için marketten hazır papatya çayı alabilir, aktarlardan kurutulmuş papatya temin edebilir veya kendiniz papatya toplayarak kurutabilirsiniz.
Bu doğal tedavi için en uygun doğal yağlar ise zeytinyağı ve nane yağıdır. Bu iki yağ karıştırılıp kas gerginliğinin olduğu bölgeye masaj yapılarak uygulanabilir. Eğer gerginlik azalmaz ise doktora başvurulması ve kas gevşetici ilaçlar ve merhemler kullanılmalıdır. Kaslarda ani bir şekilde ağır meydana gelir.
Kas sertliği ile kas ağrıları, kramp ve rahatsızlık hissi de olabilir. Kas sertliğinde hareket etmediğinizde bile kaslarınız sert kalır. Kas sertliği genellikle kendiliğinden kaybolur. Düzenli şekilde egzersiz ve esneme hareketleri ile rahatlama hissi elde edilebilir.
Ilık zeytinyağı ya da hindistan cevizi yağıyla birkaç damla lavanta yağını karıştırıp bölgeye uygulayın. Daha sonra birkaç damla lavanta yağıyla sıcak bir duş alın. Çarkıfelek: Kas gevşetici etkisinin yanında adet öncesi kramplarına ve tansiyona bağlı baş ağrılarına iyi gelir.
İlgili 43 soru bulundu
Lavanta yağı kullanımı kas ağrılarını, eklem ağrılarını, doku zedelenmelerini ve sırt ağrısını hafifletebilir. Ağrıdan etkilenen bölgeye lavanta yağı ile masaj yapılması yaşanan ağrıları hafifletir ve kasları gevşetir.
Kas gerginliği ödem toplanması sonucu oluşursa bu bölgeye buz torbaları konulabilir. Bu doğal yöntem kas gerginliğini de azaltacaktır. Ayrıca gergin kasın yumuşaması için zeytinyağı ve nane yağı karıştırılarak sürülmelidir. Bu karışım ile masaj yapmak kas gerginliğini de azaltır.
Kas spazmlarını anında rahatlatan hiçbir hap veya enjeksiyon yoktur. Bu nedenle yapabilecek en iyi şey, etkilenen kası germek ve ona masaj yapmaktır. Spazm bacaktaysa, kalkıp dolaşmak iyi gelebilir. Buz veya ılık bir banyo yapmak ya da bir termofor kullanmak gibi sıcak uygulamaları denenebilir.
1. ZENCEFİL
Bu bitki aynı zamanda menstürel kramplar ve egzersiz sonrası oluşan kas ağrılarıyla da savaşır. Baş ağrısı savaşçılarının en güçlülerindendir. Çünkü anti enflamatuar özelliğe sahiptir. Baş ağrısı çektiğinizde veya kronik baş ağrınız varsa bir bardak zencefilli bitki çayı içmek şikayetlerinizi yatıştırır.
Sürekli kas ağrısı olur mu? Kas ağrısı kısa sürede geçebileceği gibi sürekli de olabilir. Sürekli olan kas ağrısı, kronik bir hastalığın işareti olabilir. Kas yaralanmaları, kas spazmı, fibromiyalji (kas romatizması), kas ve iskelet sistemi bozuklukları (skolyoz, osteoartrit gibi) kronik kas ağrılarına neden olabilir.
Kas gevşeticiler, kasların rahatlamasına, serbest kalmasına ve gevşemesine yardımcı olan ürünler olarak sıklıkla tercih ediliyor.
Kalsiyum, potasyum içeren besinler tüketerek, Kasılma olan bölgeye kasın gevşemesi için kompres uygulayarak, Tropikal kremler ile kasılmanın meydana geldiği bölgeye 20 dakika boyunca masaj uygulaması yaparak. Kas gücü gerektiren bir aktiviteye başlamadan önce mutlaka ısınma egzersizleri yaparak engelleyebiliriz.
KAS AĞRISI NASIL GEÇEBİLİR? Bu noktada, en önemli destekler kalsiyum, magnezyum, C vitamini ve potasyumdur. Doğal kaynaklardan karşılamak çok önemlidir. Doğal beslenme dışında, günlük su tüketimi de büyük önem taşır.
Sıcak uygulama, eklem tedavisi için en önemli seçeneklerden biridir. Sıcak tedavisinin özellikle ağrılı kas spazmlarında ve kronik eklem ağrılarında kullanılması gerekmektedir.
Günümüzde birçok kişi strese bağlı kas ağrısının termal su tedavisi ile kısa sürede geçtiğini deneyimlemiştir. Siz de bu yöntemi muhakkak denemelisiniz. Kimi zaman termal suyla dolu bir havuzda saatlerce bol bol yüzmek, kimi zaman ise termal suyun kullanıldığı bir hidroterapi seansına katılmak size iyi gelecektir.
Buz torbası, soğuk jel kompres vb. ürünlerle ile soğuk uygulaması yapabilirsiniz. Cildinize direkt olarak buz koymamanız gerektiğini de hatırlatalım. Kas ağrılarını rahatlatan en faydalı yöntemlerden diğeri ise masajdır. Masaj sayesinde DOMS ağrıları azalacağı gibi kas performansı da gelişebilir.
Kas ağrısı kas hastalığının belirtisi olabilir.
Nedeni sıklıkla bir iflamasyondur. Bu enfeksiyon, Fibromiyalji veya polimiyaljiya romatika gibi romatizmal hastalıklar, vitamin eksiklikleri ya da statin gibi bir ilaç olabilir ve doktor tarafından değerlendirilmesi gerekir.
Kasta oluşan lokal kanamanın ve şişmenin en iyi tedavisi uygulanacak buz (soğuk kompres) ve kası istirahat halinde tutmaktır. Sıcak uygulama şişlik olduğu süre boyunca uygulanmamalıdır. Sıcak uygulanacak olursa şişlik ve ağrı artacaktır. Sıcak ve soğuk uygulama direk cilde uygulanmamalıdır.
Sonuç: D vitamini eksikliği karşımıza kas-iskelet problemleri şeklinde çıkabilmektedir.
Bu nedenle protein ağırlıklı yiyeceklerin tüketimi sağlıklı bir yaşam tarzında yapılmalıdır. Tavuk göğsü, yumurta, balık, kuru baklagiller, yoğurt, avokado, ceviz ve badem gibi kas yapan yiyecekler tüketerek kas yapımını hızlandırabilirsiniz.
Kas gevşeticiler kas spazmı ve spastisiteyi azaltıp bunlara bağlı ağrı ve hareket kısıtlılığını tedavi etmek için reçete edilebilir. Bu ilaçlar kasların işlevselliğini bozmadan aşırı uyarılma durumunu azaltır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri