Sümbül, Biberiye, Nergis, Kekik, Aslanağzı, Menekşe ve süs lahanası Kasım ayı için uygun çiçeklerdir. Bitkiler Kasım ayında doğru bir şekilde dikildiği zaman, yetişmesi hızlı olacaktır. Genellikle ilkbahar aylarında ekim yapıldığı düşünülmektedir ama Kasım ayında da devam edilir.
Kasım: Buğday, arpa, yulaf, çavdar, yonca, bezelye ve baklanın tohumları ekilir. Aralık: Bakla, buğday, arpa, yulaf ve çavdarın tohumları ekilir.
Çiçek tohumlarını ekmenin belli bir zamanı bulunmaktadır. Çiçek tohumları ekmek için en uygun mevsim bahar ayları olmaktadır. Ev ortamında çiçek tohumu ekilecekse bunun için özel bir zaman beklenmesine gerek olmamaktadır. Çiçek tohumları ekilmeden önce bir süre su içinde bekletilmeleri gerekmektedir.
Ekim ayında lale, sümbül, gündüzsefası, adonis, nergis, petunya, kahkahaçiçeği, floks, kazayağı, kuşotu, ağlayan gelin çiçeği, dağ lalesi, çiğdem çiçeği, kardelen lale, süsen çiçeği gibi birçok çiçek türü ekilebilir. Bu çiçekler büyüme şartları gereği ekim ayı için oldukça elverişlidir.
Kasım ayı ile birlikte kış mevsiminin yaklaştığını anlarız. Kasım ayı dendiğinde aklımıza ilk gelen şeylerin başında 10 Kasım, hüzünle beraber Ulu önder Atatürk'ün ölümü ve doğal olarak ta bu aydan adını alan kasımpatı ( Chrysantemum ) çiçekleri gelir.
İlgili 38 soru bulundu
Kışın rengârenk ve harika kokulu çiçekler yetiştirebilirsiniz. Peki, kış dönemi hangi çiçekleri ekebilirsiniz? Kışın solmadan dayanabilen bitkiler arasında kasımpatı, çuha çiçeği, kardelen, nergis, sıklamen, şebboy, yılbaşı çiçeği, sümbül, açelya ve orkide söylenebilir.
Kışın da rengarenk ve mis kokulu çiçekler bulabileceğini söyledik, peki kış mevsiminde hangi çiçekler ekilir? Kışın ölmeden dayanabilen çiçekler arasında kasımpatı, şebboy, sümbül, kardelen, nergis, çuha çiçeği, sıklamen, açelya, yılbaşı çiçeği ve orkide sayılabilir.
Ne Zaman Ekilir? Bahçe gülleri fidan olarak her mevsim dikilebilir. Açık kök ya da saksıda alınan gül fidanlarını toprağa dikmeden önce sürülmesi ve temizlenmesi gerekir. Her mevsim dikilmeye uygun olsa da sonbahar sonu ya da ilkbahar başı dikilmesi en uygun zamandır.
Çilek, enginar, bakla, bezelye ekimleri yapılır.
yetiştirebilirsiniz. Zinya tohumları ilkbaharda (Mart-Mayıs arası) ekilir. Tohumları 1 cm den fazla derine ekmemeye ve çimlenme döneminde toprağının nemli kalmasına özen gösterin.
Taze soğan ve bakla ekimi yapılması aralık ayı için uygundur. Enginar fideleri de aralık ayında ekilebilir. Çiçekler arasında ise lale, sümbül, safran, zambak ve nergis soğanları ekilebilmektedir. Güller için gübreleme yapılması da uygun olmaktadır.
Ekim ayında kış ayları içerisinde çiçek açan bitkilerin ve çiçeklerin ekimini kolaylıkla yapabilirsiniz. Kasım Ayında Hangi Çiçekler Ekilir? Kasım ayı Kasımpatı çiçeğinin ayıdır. Kasım ayında Kasımpatı ekimini yapabilirsiniz.
Bezelye, pazı, ıspanak, lahana, sarımsak, kırmızı pancar, soğan, kereviz, turp, brokoli, tere, bakla, maydanoz, brüksel lahanası, marul, enginar, pırasa, havuç. Serin iklim sebzeleri, Aylık ortalama sıcaklık 15-18 °C' de en iyi gelişim gösterirler.
Kışlık sebze deyince akla gelen diğer türler ise pırasa ve sarımsak, alabaş, turp, şalgam, kırmızı pancar, pazı, kereviz, salata ve maruldur. Ülkemizde kışlık sebze türlerinden lahana, havuç, soğan, brokoli, karnabahar ve salata marul yetiştiriciliğinde yabancı kökenli hibrit çeşit kullanımı yaygınlaşmıştır.
Kardelen. Elbette isminden de anlaşılacağı üzere soğuğa dayanıklı çiçekler dendiğinde akla gelen ilk bitki kardelen oluyor. Ocaktan martın sonuna kadar açan bir çiçek türü olan ve en verimli halini bu kış ayları arasında sergileyen kardelen, -20 derece soğuğa kadar dayanabilir.
Sonbahar Sebzeleri Hangi Aylarda Ekilir? Sonbahar sebzeleri, sonbahar aylarında hasat edilen ve genellikle kış aylarında tüketilen sebzelerdir. Bu sebzeler arasında havuç, lahana, ıspanak, turp, kereviz, pancar, pırasa ve pazı gibi sebzeler bulunur.
(1) Sonbaharda yetişen sebzelerden olan brokoli sağlığa yönelik faydaları nedeniyle mevsiminde bol bol tüketilmeli. Diğer sonbahar sebzeleri arasında kereviz, sarımsak, yer elması, pırasa, ıspanak, turp, kara lahana, kırmızı turp ve soğan da bulunuyor.
Kişilerin doğduğu ay yetişen çiçeklere doğum çiçeği adı verilir.
Bahçenizde kullanabileceğiniz birçok bitki seçeneği vardır. Bu bitkiler arasında, özellikle uzun ömürlü ve dayanıklı olanlar tercih edilmelidir. Bunlar arasında yalancı zambak, kardelen, kaya gülü, lavanta, biberiye, adaçayı, çiçekli çalılar, süs çimleri, sukulentler ve kaktüsler gibi bitkiler yer alır.
Havuç, turp, marul, kıvırcık, nane, maydanoz, roka, tere sonbaharda ekilebilecek sebzelerdir. Tohumları ektikten sonra toprağın nemli kalmasına dikkat etmelisiniz. Balkonda ilk yetiştiricilik için önerimiz aromatik bitkilerdir. Nane, maydanoz, fesleğen gibi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri