Arap sabunu birçok yerin temizliğinde kullanılmaktadır. Banyodan mutfağa, halılardan parkelere, tuvaletten yüzey temizliğine kadar hemen her bölgenin temizliğinde kullanılabilir. Ayrıca Arap sabunu saç temizliğinde de kullanılmaktadır. Hem saçı yağdan arındırırken hem de parlak bir görüntü kazandırmaktadır.
Arap sabununun temizlik alanı geniş olsa da sanıldığı gibi sadece temizlik için kullanılmaz. Halı ve kilim yıkama, mutfak ve banyo temizliği, koltuk ve diğer tekstil ürünlerinin temizliği, çamaşır yıkama genel ev temizliği, cilt ve saç temizliği gibi geniş ölçekte kullanım alanı vardır.
Arap Sabununun Cilde Faydaları
Direkt yüze uygulanmaması ama duş sırasında kullanılması tavsiye edilir. Cildin tertemiz olmasını sağlar, vücudu kir ve pisliklerden arındırır. Gözenekleri açar ve ciltteki yağlanmayı alır. Cildi yumuşacık olmasını sağlar.
Tuvalet temizliği sırasında farklı temizlik malzemeleri kullanılır. En çok kullanılan malzemelerin başında çamaşır suyu gelir. Bunun yanı sıra yüzey temizleyiciler, arap sabunu, genel temizlik ürünleri ve dezenfektanlar kullanılır.
Arap sabunu derinlemesine bir temizlik sağladığı için cilde pek çok faydası bulunmaktadır. Arap sabunu cilde faydaları arasında cildi temizlemesi, nemlendirmesi, cildi yumuşatarak elastikiyeti geri kazandırması, kırışıklık gidermede aktif rol oynaması ve cilt lekelerini azaltması yer almaktadır.
İlgili 30 soru bulundu
Miss Arap Sabunu zorlu kirleri temizlemede oldukça etkilidir. Hem renkli kıyafetlerinizde hem de beyazlarınızda gözle görünür ve hızlı sonuç almanızı sağlar. Miss Arap Sabunu kıyafetlerinizin dokusunu ve rengine zarar vermez.
Arap sabunu birçok yerin temizliğinde kullanılmaktadır. Banyodan mutfağa, halılardan parkelere, tuvaletten yüzey temizliğine kadar hemen her bölgenin temizliğinde kullanılabilir. Ayrıca Arap sabunu saç temizliğinde de kullanılmaktadır. Hem saçı yağdan arındırırken hem de parlak bir görüntü kazandırmaktadır.
Tüm yüzeylerde uygulanabilen Miss Arap Sabunu ile kumaş koltuklarınızı da temizleyebilirsiniz. Koltuğunuzu Miss Arap Sabunu ile temizlemek koltuğunuzun renk ve dokusuna zarar vermediği gibi hoş bir koku ve uzun süreli temizlik sağlar. Koltuğunuzu sildiğiniz bezin yumuşak bir bez olmasına özen gösterin.
Miss Arap Sabunu fayanslarınızı köşe bucak temizlerken pırıl pırıl parlamasını da sağlar. Hoş kokusu ile evinize taze ve ferah bir hava katar. Miss Arap Sabunu ile fayans temizliğinin tadını çıkartabilirsiniz.
Hazırlanan Arap sabunu karışımlı temizlik suyunu, bir bez yardımı ile alın. Temizlenmesi gereken dolapları bu su ile ovalayarak temizleyin. Arap sabununun etkisinden dolayı kısa sürede yağları dolaptan kaldırabilirsiniz.
Arap sabunu evlerde, bulaşıklarda, banyo ve lavabo temizliğinde, koltuk, kanepe ve halı yıkamada, masa ve ahşap temizliğine kadar pek çok alanda kullanılır.
1.Temizlik Ürünleri Kullanmayın
Her zaman kusursuz bir temizlik için kullandığınız cif, çamaşır suyu, tuz ruhu, Arap sabunu gibi akla ilk gelen temizlik ürünlerine maalesef ki beyaz kapı temizlerken veda etmeniz gerekiyor.
Sabun, kir ve leke tutan yağları çözme işlevinden ötürü etkili bir temizlik aracı. Sert kimyasallara veya ovalamaya gerek duymadan Arap sabunu kullanarak ruj, kahve, kurumuş kan ve yağ gibi zorlu lekeleri çıkarabilirsiniz.
- Cildin yumuşak olmasını sağlar. - Cildin kurumasını önler yağ oranını dengeler. - Cilde peeling etkisi yapar. - Ciltte uzun süre kullanılması beyazlatma etkisi gösterir.
Deri yatak başlıklarını temizlerken arap sabunu veya beyaz sabun kullanabilirsiniz. Bir kova suyun içerisine az miktarda arap sabununu karıştırarak bu karışımı bir bez yardımıyla deri yatak başlığınızı temizlemek için kullanabilirsiniz.
Arap Sabunu ile Elde Bulaşık Nasıl Yıkanır? Arap sabunu ile bulaşık yıkarken Miss Arap Sabunu'nuzu biraz sulandırabilirsiniz. Dilerseniz doğrudan da uygulayabilirsiniz. Tencere, tava, bardak, tabak gibi tüm bulaşıklarınızı yıkarken Miss Arap Sabunu'nu kullanabilirsiniz.
Küvet, duşakabin, lavabo temizliğinde Arap sabunu çok etkilidir. Özellikle duşakabinde oluşan su ve kireç lekeleri için Arap sabununun temizliğinden çok memnun kalacaksınız.
Temizliğine her zaman dikkat ettiğimiz banyo, tuvalet ve lavabolarda derinlemesine temizlik sağlayan Miss Arap Sabunu ile küvet ve duşakabinler de temizlenebilir. Bir yandan da hoş kokularla temiz ve ferah hissettirir. Küvet ve duşakabinleri Miss Arap Sabunu ile derinlemesine temizleyebilirsiniz.
Cildinize ya da uyguladığınız döşeme kumaşlarına, perdelere zarar vermez. Miss Arap Sabunu dermatolojik olarak test edilmiştir. Ev temizliğinde rahatlıkla tüm yüzeylerde kullanabilirsiniz. Evin tüm yüzeylerinde kullanılabilir olması özelliği ile aynı zamanda ekonomik bir temizleyicidir.
Arap Sabunu ile Yer Temizliği
Ahşap yüzeyleri, 1 yemek kaşığı arap sabununu 1.5 litre sıcak suda iyice eritip 1 yemek kaşığı doğal temizlik sirkesi veya elma sirkesi ekleyerek silin. Arap sabunu ahşap yüzeyleri temizlemenin yanı sıra bakımını da yapar, parlatır.
Elde bulaşık yıkarken arap sabununu dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz ama durulamaya özen göstermeniz gerekir. Aksi takdirde bulaşıklar, sabunun yapısından dolayı yağlı kalabilir.
Koltukların daha iyi temizlenmesi için sirke, bulaşık deterjanı ve soda karıştırılarak su hazırlanır ve koltuklar hazırlanan su ile iyice silinir. Süet koltukların üzerinden leke ve kirlerin kolayca arınmasına yardımcı olacaktır. Koltukların temizlenmesinde etkili olan diğer yöntemlerden biri de beyaz sabundur.
Ekonomik bir temizleyici olan Miss Arap Sabunu ile spor ayakkabılarımızı pratik ve etkili bir yöntemle temizleyebiliriz. Üstelik Miss Arap Sabunu ile etkili sonuçlar alabiliriz. Miss Arap Sabunu içeriği sayesinde ayakkabılarımızdaki toz, çamur ve kirleri kolayca söker.
Doğal sabunlar, kimyasal içerikli sabunlara göre daha az köpürürler. Çünkü kimyasal içerikli sabunların içerisine köpük arttırıcı kimyasal maddeler koyarlar. Bu tarz maddeler cildinizi kuruttuğu gibi aynı zamanda cildi yaşlandırıcı etkiye de sahiptirler. Diğer yandan doğal sabunların kokuları çok yoktur.
Makinelerin deterjan bölümüne arap sabunu dökülerek doğal bir temizlik sağlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri