Hiçbir sorun teşkil edilmiyor..
Dpf (dizel partikül filtresi) iptali yaptırmak isteyen kullananların akıllarındaki en büyük soru işareti ise, iptal sonrası muayenede bir sorun yaşayıp yaşamayacakları oluyor. Katalizör ile ayrı birim olan sistemlerde dizel partikül filtresinin iptali muayenede hiç bir sıkıntı çıkarmaz.
Geçmez, katalizörsüz araçlara pul vermiyorlar zaten. Ayrıca muayenede kontrol ediliyor.
Katalizör gerekli bir parçadır, iptal edilirse özellikle enjeksiyonlu motorlarda rölanti dengesizliği, stop etme gibi sorunlara yol açar. Yakıt artar, verimsiz bir yanma gerçekleşir, alt devirlerde performans düşer. Karbüratörlü motorlarda da benzer sorunlar yaşanır.
Bu işlem yasal değildir. Çünkü zehirli egzoz gazlarını süzmek yerine direkt olarak havaya bırakma işlemidir. Bu işlemin sonucunda aracınız Egzoz emisyon muayenesinden de geçmeyecektir.
İlgili 23 soru bulundu
Katalizör Çıkarılırsa Ne Olur? Katalizör çıkarılması artı ve eksi sonuçlara neden olur. Süzgeç görevi üstlenen katalizörlerin çıkarılması durumunda egzoza yüklenen basıncın seviyesi de artar. Bu durumun sonucunda da yakıt tüketiminde belirli bir miktar artış gözlenir.
Motorda meydana gelecek olan birikmeler katalitik konvertörün görev yapmasını engelleyeceğinden motorunuzun daha fazla yakıt tüketmesine neden olur.
Motor bölümünde bulunan bu parça egzozdan çıkan zararlı gazların atmosfere daha az yayılmasını engeller. Çıkan bu zehirli dumanları da sağlıklı hale getiren katalizör, araçlar için zorunludur.
Katalitik konvertör egzoz borusunda bulunur ve petek benzeri bir yapıya sahip metal bir kaptır. Görevi, zararlı ve zehirli gazların emisyonlarını azaltmaktır. Katalitik konvertör düzgün çalışmadığında çok kötü bir koku salar ve aracın durmasına da neden olabilir.
-Eğer aracında kat sonrası ikinci bir oksijen sensörü varsa kat iptali sonrası arıza ışığın yanar.
KAT dumanı tutmaz..
Yetkili serviste orjinal katalizör değişimi en az 1500 tl civarındadır.
Katalizör iptali iki şekilde olmaktadır. Bunlardan bir tanesi katalizöre delik açılarak içi boşaltılır ve açılan delik kapatılır. Bir diğer yöntem ise katalizör yerinden sökülerek yerine düz boru takılır.
Kıramanlıoğlu "Konvertörün için boşaltılırsa arabanın çekişi değişir, sesi değişir, arıza lambası yakar.
Araçlarda yer alan katalitik konvertörlerin görevi bu nedenle önemlidir. Ortalama olarak bu sistemin araçtaki kullanım ömrü ise 10 yıl kadardır. Eğer bozulmasına sebep olan farklı bir etken yoksa 10 yıla kadar sorunsuz şekilde kullanılabilir.
Tüvtürk egr'nin iptalini değil emisyon ölçümü testlerinden çıkan sonuçları dikkate almaktadır. Bu nedenle bu durum araç muayenesinde bir soruna yol açmaz ancak yüksek emisyon değerleri aracın muayeneden geçememesine neden olur.
Katalitik konvertör arızası, motora doğrudan zarar vermez, ancak arızanın neden olduğu diğer sorunlar motor hasarına yol açabilir. Örneğin, arızalı katalitik konvertör, motorun performansını olumsuz etkileyebilir ve daha fazla yakıt tüketimine neden olabilir.
Yüksek emisyondan çevreye daha çok zarar verir. Fenni muayeneden normal koşullarda geçmez.
Katalizör yaygın olarak aracın beygir gücünü azalttığı için sökülmesi gerektiği konusunda yay bir düşünce vardır. Katalizörün sökülmesinde ki diğer bir neden ise katalizör fiyatlarının yüksek olmasıdır. Bu nedenlerden dolayı katalizörde arıza olması durumunda genel olarak katalizörler sökülmektedir.
Küresel ısınmaya ve çevre kirliliğine karşı mutlaka araçlarda olması gereken bu sistemlerin iptali tavsiye edilen bir durum değildir. İptal edilmesi halinde belki de çevreye olan zarar 2-3 kat daha artar.
Hayır arttırmaz. Bende taktırdım aracıma yakıt tüketiminde değişiklik yok.
Katalizörler, çok petekli ve kapalı bir yapıya sahip oldukları için susturucu görevi görerek sesi azaltır ve gazların sıkışmasına neden olduğundan rahat akış sağlanamaz bu nedenle geri basınç oluşturur.
Ortalama katalitik konvektör ömrü 40.000 km'dir. Katalitik dolmuş ise araba eksoz gazını atmakta çok zorlanır.Araba çekişten düşer,yakıtı artırır.
Turbonun arızalanması,
Egzoz sistemine ise direkt zarar verecektir, egzoz emisyonları artar, egzoz gazındaki partikül ve bileşenlerin oranı artar, katalitik konvertör ve dizel partikül filtresine zarar verir.
Katalizör (Yunanca'dan κατάλυσις: çözülme), bir kimyasal tepkimenin aktivasyon enerjisini düşürerek tepkime hızını artıran ve tepkime sonrasında kimyasal yapısında bir değişiklik meydana gelmeyen maddelerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri