Kavak Köyünün Sivrice İlçe Merkezine uzaklığı 17 km olup; doğusunda Yedipınar Köyü, batısında Kamışlık Köyü, kuzeyinde Kavallı Köyü, güneyinde Kösebayır Köyü ile çevrilidir. Diyarbakır-Malatya karayolu üzerinde kurulu bir köyümüzdür. Kavak Köyünde sürekli olarak 43 hane ikamet etmekte ve yerleşik nüfusu 72 kişidir.
Kavak, Adıyaman ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Eskiden bir çiftlik olan Kavak Köyü, daha sonra çiftlik sahiplerinin tarlalarını kişilere bölüm bölüm satmalarından dolayı köy halini almıştır. Köy halkı genelde çevre köylerden göç ederek buralara gelmişler ve yerleşmişlerdir. Ağırlıklı olarak Gökçeyaka, Büyükyaka köylerinden göç almıştır.
Bu sayfada Kavak ismindeki köylerin bilgisine yer vereceğiz. Ülkemizde Kavak isminde 14 adet köy vardır.
Kavak yöresinin en meşhur yemeği kaz etiyle yapılan tirittir. Kazın eritilen yağına batırılmış yufkalarla içinde kaz eti bulunan bulgur pilavı birlikte yenir. Ayrıca çakallı menemeni, ketesi ve tandır kebabı da meşhurdur. İlçede sac üzerinde yapılan hamur işleri de yaygındır.
İlgili 25 soru bulundu
Cemallü kabilesi taifesi olarak da Karkın boyuna mensuptur. Bektaşlu: Bu Türkmen cemaati, Rişvan aşiretine tabi bir şahinci cemaat olup, şahin yetiştirirlerdi. 16. yüzyıl tahrir defterlerinde görüldüğü üzere Kavak kazasında şahincilikle uğraşanlar, bu cemaat olabilir.
Kavak yer adlarına Türkiye'nin birçok yerinde rastlayabiliriz. Halk arasındaki rivayete göre; ilçenin Mehmet Paşa mahallesinde bulunan, kelek suyunun çıktığı yerde bir çeşme bulunuyordu. Bu çeşmenin suyunun aktığı yerde büyük kavak ağaçları bulunuyormuş.
Kavaklı, Kırklareli ilinin merkez ilçesine bağlı bir beldedir.
Kolköy, Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür.
Kavakdere, Kırklareli ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Kabalı, Yozgat ilinin Kadışehri ilçesine bağlı bir köydür.
Koçlu, Çankırı ilinin Bayramören ilçesine bağlı bir köydür.
Koyunlu, Bilecik ilinin İnhisar ilçesine bağlı bir köydür.
Kavaklı, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan Beylikdüzü ilçesine bağlı 10 mahalleden biridir. İdari sınırlarına bakıldığında kuzeyinde Barış; kuzeybatısında Adnan Kahveci; batısında Dereağzı; güneyinde Sahil; doğusunda Marmara; kuzeydoğusunda ise Yakuplu mahalleleri bulunmaktadır.
Kavaklı, Ankara ilinin Altındağ ilçesine bağlı bir mahalledir.
Tarihi mekanları ve şelaleleriyle ünlü olan Hakkari il merkezine 30 kilometre uzaklıktaki 200 haneli Kavaklı köyü, gençlerin askerliğini yapmadığı gerekçesiyle 1981 yılında askerlerce basıldı.
Yerleşim geçmişi MÖ 60.000 yılına dek uzanan Samsun'a yerleşen ilk topluluk MÖ 5000-3500 arasında buraya gelen Kaşkalardır. Kaşkaların ardından Hitit dönemini yaşayan şehir MÖ 1182 ile MÖ 546 yılları arasında sürekli el değiştirmiş ve bu yıldan itibaren Pers hâkimiyetine girmiştir.
Amasya ile Kavak arasındaki mesafe 83 km km'dir ve en hızlı seferimizle yaklaşık 1 saat 10 dakika kadar sürmektedir.
Türkiye'de Kırklareli, Balıkesir, İstanbul, Ankara, Çorum, Ordu, Trabzon, Kars, İzmir, Kütahya, Konya, Kayseri, Muş, Tunceli, Bitlis, Denizli, Antalya, Adana ve Hakkâri illerinde doğal olarak bulunur. Ormanlarda en çok görülen kavak türüdür.
İl genelinde muhtelif Alevi köyleri olmakla beraber Kavak ve Ladik ilçelerinde daha kalabalık Alevi toplulukları vardır. Karadeniz bölgesindeki Alevî topluluklarının büyük bölümü Güvenç Abdal ocağına bağlıdır. Samsun'da ise hemen bütün Alevi ocaklarına bağlı gruplar görülmektedir.
Kavak ilçesinin ekonomisinin lokomotifi tarım ve hayvancılıktır. Tarım alanında en çok buğday, mısır, yulaf, arpa gibi tahıl ürünleri yetiştirilir. Ayrıca, şeker pancarı, tütün, patates ekimi de yapılmaktadır. Sılaj mısır ve fiğ ekimi de artmaktadır.
Denizden yüksekliği 600 metre olan ve ormanlık bir yapıya sahip bulunan Kavak, İç Anadolu üzerinden ilçe sınırına girildiği anda ziyaretçilerini sık ağaçlarla kucaklar ve karadeniz sahili boyunca ayrılmaz.
Kuyulu, Elazığ ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Kurt, Bartın ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Keşlik, Amasya ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri