Kavat nedir? Arapça'daki “kavvad” kelimesinden gelmekte olan bu kelime “gizli ve yasal olmayan cinsel ilişkilere aracılık eden kimse” anlamında kullanılır ve bir hakaret sözcüğüdür. Aynı zamanda “godoş, dümbük, muhabbet tellalı” gibi anlamlarla da benzerlik gösterir.
gavat, pezevenk anlamına gelen kavatın orta doğu ve güney doğu anadolu lisanındaki türevidir. gavat pezevenk demek degildir. kendi karisini satan (kendi karisinin pezevengi) dir. kizarkadasini karini millete peşkes cektirmek demektir. kulağa hos gelen bir küfürdür.
“Qavat, gavat” biçiminde de söylenen bu sözcük Türkçe'de “Karısını pazarlayan veya hoppalık yapmasına göz yuman kimse” (TDK Sözlüğü) anlamında kullanılmaktadır.
Godoş TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim Pezevenk.
Kavatlık TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim Pezevenklik.
İlgili 17 soru bulundu
Etimolojik olarak 'kavat' kelimesi Arapçadaki 'kwd' kökünden gelen ' ḳawwād قوّاد' yani 'muhabbet tellalı, fuhuşa aracılık eden' anlamına geliyor.
(italyancada) furbo zeki, kurnaz, fırlama, bitirim, marifetli anlamlarına gelir. bugiarone ise daha olumsuz ve kulampara, kavat, boynuzlu anlamlarında kullanılır.
Kokoş TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim Aşırı süslü, birbirine uyumsuz giysiler giymeyi seven kimse.
Türk Dil Kurumuna göre haspam, uygunsuz ve yakışıksız nitelik taşıyan kızlar ve kadınlar için kullanılmakta olan bir kelimedir. Kadınlara hakaret içeren bir kelimedir. Kullanımı ve söylemi uygun olmayan bir sözcüktür. Haspa kelimesi de tıpkı haspam kelimesi gibi kullanılmakta olan ama şaka yollu söylenen bir kelimedir.
Gebeş kelimesi bir sıfattır. Argo anlamda "alık, aptal, bön, salak" anlamına gelirken halk ağzında "bodur, şişman" anlamına gelmektedir.
tekstil sektöründe ipliğin üzerine sarıldığı, genelde kağıttan mamül, konik makarlara verilen isim. trakya bölgesindeki köylerde; kapakları döndürülerek takılıp çıkarılan, yuvarlak plastik saklama kaplarına verilen isimdir.
Açık ilişki; iki tarafın da özgür iradesiyle birbirlerini herhangi bir konuda kısıtlamadıkları, karşılıklı olarak bireysel özgürlüğe saygı duydukları, tarafların başkalarıyla ilişki yaşamasını ayrılık sebebi olarak değerlendirmedikleri, duygusal ve cinsel bir bağdan oluşan ilişki türüdür.
Eskiden küfür olarak sayılan kimi sözcükler bugün günlük yaşamdaki sıradan sözcükler olarak kullanılmaktadır. Örneğin: Salak sözcüğü 1980'li yıllara kadar en kötü ve büyük küfürlerden sayılırken günümüzde o denli etkili bir küfür değildir. Küfrün derecesi kişiden kişiye değişebilir.
Yani genelevlerde çalışan kadınlar için de “mal” ya da “sermaye” kelimesi sarf edilmektedir. Argo kapsamında “aptal, beyinsiz, salak” anlamlarında kullanılsa da yine alınıp satılan “meta” anlamından arındırılarak kullanımı mümkün değildir.
Çirkef kelimesi, genellikle bir kişinin ikiyüzlü, kötü niyetli veya hilekar bir şekilde davranması anlamında kullanılır. Bir kişinin arkadan iş çevirdiğini veya dedikodu yaptığını ifade etmek için de kullanılabilir. Çirkeflik, samimiyetsizlik ve ikiyüzlülük gibi olumsuz nitelikleri ifade eder.
Kontun eşine veya kont konumundaki kadına kontes denir. Birleşik Krallık'taki muadili earl'dür. Günümüzde, soyluluk sırasında markiden sonra, markinin olmadığı ülkelerde dükten sonra gelir. Sözcüğün kökeni Latince comes (refakatçi, gözetmen) sözcüğüdür.
Türk dil kurumunun kompakt kelimesi için kullandığı tanım sıkı ve yoğundur. Sıkı ve yoğun kelimelerinin yerine kompakt kelimesi kullanılabilir.
Paçoz kelimesinin kökeni Rumca dilidir.
RÜKÜŞLÜK. i. Zevksizce ve görgüsüzce giyinmiş olma durumu.
Varoş, (Macarca: város) bir şehrin, kentin ya da kasabanın merkezin dışında, uzağında kalan mahalle, dış mahalleleri tanımlamak için kullanılan tabirdir.
lavuk, -ğu 1. sıfat, argo Gereksiz konuşan (kimse).
Kubâd ya da I. Kavâd (473-531), I. Fîrûz'un oğlu, 488-531 yılları arasında Sasani İmparatorluğu'nun hükümdarı. Kör edilmiş amcası Belâş'ın (484-488) yerine asiller tarafından taç giydirildi.
Peygamber olduğunu savunan Mazdek, kamu mülkiyeti ve sosyal refahı arttırma programlarını uyguladı. Sasani İmparatorluğu döneminde yaşamış olan Medyalı devrimci bir düşünürdür. Onun düşünceleri zamanında büyük yankılar yaratmış, Şah Kava {Kawa, Kavad, Kubad} döneminde devrimci bir harekete dönüşmüştür.
Kuvve TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim,eskimiş Düşünce, niyet. Bir devletin silahlı kuvvetlerinin durumu veya gücü Yeti.
Türk Dil Kurumu açıklamalarına göre avrat kelimesi Arapçadan gelen bir sözcüktür. Halk ağzında kullanılmakta olan bir isimdir. Kadın, hanım ve eş anlamlarında kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri