Yağ ısındıktan sonra sosa buladığınız mısırları tavaya alarak yüksek ateşte iyice kavurun. Mısırlarınızı ara ara karıştırarak kızarıp çıtır çıtır oluncaya kadar pişirin. Kavrulan mısırları tavadan alın ve mısırın fazla yağını çekmesi için servis tabağına yerleştirdiğiniz peçetenin üzerine ilave edin.
Mısır çeşitlerinden belki de en faydalısı olan kavurga mısır yıkanmış tahılların, yanmaz özellikte olan tava ya da sac üzerinde kavrulması ile elde edilmektedir. Özellikle kavurga mısır uzun süre tok tutan ve yüksek protein oranları ile sporcuların sıkça tercih ettiği kuruyemiş çeşidi olarak da karşımıza çıkar.
İlgili 38 soru bulundu
Kavurga mısır kuruyemişi özellikle kilo sorunu bulunan kişiler tarafından tüketilmesi durumunda uzun süre tok tutmaktadır. Hazımsızlık gibi sorunu bulunan kişilerde yardımcı bir gıdadır. Hafızayı kuvvetlendiren kavurga mısır ayrıca içeriğinde bulunan antiseptik özellik sayesinde de pek çok mikrop için öldürücüdür.
İçerisinde mısır, menengiç tohumu, buğday, hint keneverinden elde edilen çedene, çeşitli çekirdek ve tahıllar bulunan kavurganın muhteşem faydaları… Kilo sorunu olanlar için ideal bir besindir.
Çedene kavurgası tabakta ya da geleneksel olarak tepsiye dökülerek afiyetle tüketilir. Özellikle bahar mevsiminde çedene kavurgası piknik gibi organizasyonlarda çokça tüketilir.
Oldukça lifli bir yapıya sahip olan mısır kullanılarak üretilen kavurga, kilo vermek isteyen ve formuna dikkat edenler için de ideal bir atıştırmalıktır. Düşük kalorili ve lifli olması sayesinde ara öğünlerde tüketilebilir.
Kalburdan elenerek irileri seçilen buğday, yıkanıp temizlendikten sonra tandırda yakılan ateşte ters çevrilen sacda 10-15 dakika pişiriliyor. Daha sonra ıslatılıp tuzlanan ve kavrulan çedene ile buğdayın harmanlanmasıyla "çedeneli kavurga" elde ediliyor.
5. Mısıra en çok yakışan mevsim sebzesi kesinlikle kabak!
Daha sonra tereyağını eritip içerisine soğanları kabakları ve mantarları ekleyin.
Mısırlarınızı haşlarken daha ilk aşamada suyun içerisine tuz atmayın. Aksi halde mısırlarınızı sertleştirirsiniz. Tuzu biraz daha haşlanmaya başladıktan sonra ilave edebilirsiniz. Daha yumuşak mısırlar elde etmek isterseniz yarı oranda süt yarı oranda da su kullanarak mısırlarınızı haşlayabilirsiniz.
Fırında pişirirken koçanlı veya koçansız pişirebilirsiniz. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında, ara ara diğer yüzlerine de çevirerek 35-45 dakika kadar mısırlarınızı pişirin. Nefis bir köz tadı yakalayacaktır. Tavada ve ocaktada da mısır közleyebilirsiniz.
Mısıra haşlarken atacağınız bir miktar şeker mısıra hem güzel bir tat verecektir, hem de mısırı yumuşatacak ve çabuk pişmesini kolaylaştıracaktır. Mısırı kabukları ile pişirmek mısıra aroma verip daha da lezzetli bir hale getirecektir.
Mısırları haşlarken içine attığınız şeker de mısıra hem güzel bir tad verir, mısırı yumuşatır ve çabuk pişmesini kolaylaştırır. Eğer mısırları düdüklü tencerede yapacaksanız, süt mısırı 30-35 dakikada pişerken, orta olgunlukta bir mısır 1 saatte pişebiliyor.
Türkiye'de farklı yörelerde çeşitli tohumların da buğday tanelerine karıştırılarak kavrulması ile yapılmaktadır. Daha çok Denizli, Nevşehir, Aksaray, Malatya, Çankırı, Afyonkarahisar, Emirdağ, Sivas, Yozgat, Kayseri, Erzurum, Kars gibi Anadolu'da kışın uzun ve sert geçtiği bölgelere özgü bir yemiş türüdür.
Orta boy bir mısır sağlıklı ve yeterli olacaktır. Yani, haşlanmış mısır diyette yenebilir.
( Henüz değerlendirme yapılmadı. ) Lifli bir besin olan mısır, kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağlar ve kabızlığı önler.
Mısır, iyi bir folik asit deposu olduğundan özellikle hamilelik döneminde tüketilmesi tavsiye edilen besin kaynakları arasındadır.
Kavurga; Türklere özgü, tahıldan yapılan geleneksel ve yöresel bir kuruyemiş türüdür. Türkiye'de farklı yörelerde çeşitli tohumların da buğday tanelerine karıştırılarak kavrulması ile yapılır.
Mısır tanelerini kıvamında kavrulması ile elde edilen eşsiz lezzet şimdi Ufresh kalitesiyle sofralarınızda. Mısır Kavurga Kaç Kaloridir? 250 gram soslu mısır paketi toplam 1062,5 kaloridir.
Bulguru yıkamadan tavaya alın. Tuz ve arzu ettiğiniz baharatları ilave edip bulguru orta ısıda güzelce kavurun. Mis gibi koku yükseldiğinde, bulgurun rengi değiştiğinde çereziniz hazırdır. Afiyet olsun.
Buğday Kavurgası Faydaları
Mide ağrıları ve mide hastalıkları için oldukça faydalıdır. Kilo problemi olanlar için ideal bir besin kaynağıdır. Hazımsızlık problemi olanlar için doğal ilaç durumundadır. Sürekli öksürüğe iyi gelen kavurga aynı zamanda boğazda biriken enfeksiyonu atmaya da yardımcı olur.
Kenevir tohumları çiğ, pişmiş veya kavrulmuş olarak tüketilebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri