Fındıkları tepsiye alalım. Yarım çay bardağı su ıslatalım iyice tuzu da serpelim iyice yedirelim. Daha önce ısıtılmış 170 derece fırına 15 daka kavuruyoruz. Ara ara kaşık yardımıyla karıştıralım ve kavrulmuş fındıkları çıkarıp soğumasını bırakalım.
Fırında Tuzlu Fındık Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır? Fındıklarımızı ıslatıyoruz ve üzerine tuz serpiyoruz. Fındıklarımızı yağılı kağıt serilmiş tepsiye döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 175 derece sürekli karıştırarak kavuruyoruz. isteğe göre kabuklarını soyabilirsiniz yada kabuklu tüketebilirsiniz.
Hazırlanışı: Bir fincan iç fındık tavaya ve ya tepsiye dökülür. Fırında ara sıra karıştırılarak kavrulur. Fındık kahverengi olunca 1 çay kaşığı tuz ilave edilir ve sıcak olarak servis edilir.
Fındıkları bir fırın tepsisine yerleştirin ve tüm fındıklara değercek şekilde su ile iyice ıslatın. Ardından tüm fındıkların üzerine gelecek şekilde tuz serpin ve harmanlayın. Fırınınızı önceden 175 derecede ısıtın ve kavrulma süresi boyunca fındıkları 5 dakikada bir karıştırmaya özen gösterin.
Kavrulmuş fındıklarınızı taze ve çıtır bir şekilde saklamak için mutlaka kavanozlarda ya da kilitli poşetlerde saklamanızı öneririz.
İlgili 38 soru bulundu
Fosfor,magnezyum gibi maddelerin de emilimleri bozuluyor. Bu yağlar kalp hastalıklarına karşı vücudu korur ve tüketilmesi gerekir. Kavrulma işleminden sonra 3 gün içinde tüketmek lazım" ifadelerini kullandı.
Hazır iç olarak satılanların vakumlu paketlerde olmasına dikkat edilmelidir. Açıldıktan sonra da kısa sürede tüketilmeli ve hava almayacak şekilde buzdolabında saklanmalıdır.
Öncelikle fırını 170 dereceye ayarlayarak ısıtın. Fındıkları kabuklarını kırdıktan sonra fırın tepsisine alın. Tepsiyi fırına atın ve 5 dakikada bir çıkartarak tahta kaşıkla karıştırın. Ortalama 15-20 dakika sonra fındıklarınız kavrulmuş ve tüketilmeye hazır bir hale gelecektir.
Bayat fındıklar acı bir tada sahip olur. Bunun sebebi de genel olarak fındığın yanlış muhafaza edilmesi ve nem kapmasıyla ortaya çıkar. Bundan dolayı da bayat fındıklar acı oldukları için tüketilemez. Bundan dolayı eğer paketli kuruyemiş alınıyorsa, paketleme işlemindeki titizliğe özellikle önem göstermek gerekir.
Kabuklu tuzlu fındık yapmak için fındıkların kabuklarını küçük vuruşlarla çıtlatmak yeterlidir. Kabuksuz tuzlu fındık içinse kabuğu ayıklanmış fındıklar kullanılır. Fındıklar bir fırın tepsisine alınıp su ile iyice ıslatılır ardından tuz eklenir ve harmanlanır.
Tarifi Nasıl Yapılır? Kabuklu fındıklarımızı kırarak kabuklarından ayırıyoruz. İç fındıklarımızı fırın tepsisine koyarak 100 derece fırında pişiriyoruz. 5 dakikada bir, bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. İç kabuklarından ayrılıp pembeleşince fırından alıyoruz.
1 Avuç Fındık (Kavrulmuş, Tuzlu) 258,40 kaloridir. Fındık (Kavrulmuş, Tuzlu) içeriğinde 3,76 Karbonhidrat(g), 4,27 Protein(g), 25,51 yağ(g), 2,93 lif(g), 305,60 Sodyum(mg), 226,80 potasyum(mg), 82,40 Kalsiyum(mg), 17,20 A Vitamini(ui), 0,54 C Vitamini(mg), 1,36 ve Demir barındırır.
Bu kazık kökler suyun içerisinde çok tuz var demez gelen tuzun tamamını emer. Netice de 26'lık tabir ettiğimiz azot, potasyum, fosfor ile birlikte tuz ihtiva eden gübrenin kazık kökler tarafından alınmasını sağlamış oluruz. Böylece fındık kazık köklerinin gübreli ve bol tuzlu suyu almasını sağlamış oluruz.
180 derece fırında 20-25 dakika arası kavrulmaya bırakıyoruz. Bir ara üstü kavruldukça karıştırarak alt üst ediyoruz. Fırından çıkarıp soğutarak poşetliyoruz.
*Kavrulmuş fındık içinde bol miktarda posa, kolesterol düşürücü bitkisel sterol, folik asit, bitkisel Omega-3 yağları bulunur. *Demir, potasyum, kalsiyum ve magnezyumun yanı sıra çinko bakımından da zengindir. Ayrıca içeriğinde E vitamini ile protein, Omega-3 barındırmaktadır.
Kuruyemişler de eğer birkaç ay içinde tüketilmeyecekse buzdolabında saklanmalı. Zira kuruyemişler oda sıcaklığında dört ay kadar bir süre, bir yıl kadar buzdolabında, hatta bir yıldan biraz daha uzun süre derin dondurucuda taze olarak saklanabilir. Bunun sebebi de çok çok az sıvı içermeleri.
Zuruflarından ayrılan meyveler (fındıklar), bez veya beton zemin üzerine 2-4 cm kalınlığında serilerek, güneşli havalarda her gün 2-3 defa tırmıkla karıştırılmak suretiyle 3-4 gün boyunca kurutulmaktadır. Fındıkta ön kurutma da dahil havanın durumuna göre toplam kurutma süresi 15-20 gündür.
KAVURMAYIN, ÇİĞ TÜKETİN
Kavrulmamış fındıklar, kavrulmuş fındıklara oranla 2 kat fazla antioksidan içerir. Bu nedenle fındık alırken çiğ (kavrulmamış) olmasına özen göstermeliyiz.
Gramaj seçenekleri: 250 gr340,00 TL/kg. 500 gr270,00 TL/kg. 1 kg275,00 TL/kg.
Kuruyemişler, kapalı kapların içerisinde uzun süre saklanabilir. Hava ile etkileşime girmesi, raf ömrünü kısaltır. Kuruyemişleri cam kavanozlara veya buzdolabı poşetine doldurarak ağızlarını kapatın. Serin, kuru ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
1- Taze Kuruyemişi Anlamanın En Kolay Yolu: Tadı
Taze kuruyemiş, tadından anlaşılabilir. Bayat kuruyemişler, acı bir tada sahiptir. Bunun nedeni, kuruyemiş çeşitleri içindeki yağ dengesinin kaybolmasıdır. Yağ dengesi kaybolan ürünler, bozulmaya başlayan ürünlerdir.
Küflerin Fındıkta Yaptığı Bozulma Belirtileri
Sukroz miktarının 4g/100g'dan 2g/100g'a düºmesi fındıkların bozulduğunu göstermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri