Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kavun neden tatsız olur?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kavun neden tatsız olur?

Ülkemizde genel olarak kavun yetiştiriciliğinde sulama yapmaktan kaçınılır ve sulandığında kavun meyvesinin tatsız olacağı düşünülür. Her canlı gibi kavunun da suya ihtiyacı vardır. Ancak sulamada aşırıya kaçmamak gerekir. İri ve kaliteli meyve alabilmek için, bitkilerde uç alma ve meyve seyreltmesi yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turktob.org.tr

Kavunun iyi olduğu nasıl anlaşılır?

Bir parmağınızla kavunun dibine dokunun. Eğer dibi yumuşaksa, kavunun içi de tatlıdır. Bir elinizle kavuna hafifçe kavuna vurun. Eğer kavundan tok ses çıkıyorsa tatlıdır, tiz ses çıkıyorsa kavun olgunlaşmamış ve içi boş demektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fotomac.com.tr

Kavun kaç günde bir sulanır?

Kavunun yatay kökleri hafif topraklarda 20-25 cm derinlikte yayıldığından bu tip topraklar daha sık sulanmalı ve her sulamada kök derinliğine inilmelidir. Toprak sıcaklığını korumak için çimlenmeden çiçeklenmeye hatta ilk meyve tutumuna kadar sulamadan kaçınılmalı 10–15 günde bir sulama yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimkutuphanesi.com

Kavun neden acır?

Bağışıklık sisteminin kavunda bulunan bazı maddeleri zararlı olarak alerjik bir tepki oluşmasına neden olur. Tehdit olarak algıladığı maddeye karşı kendini korumaya çalışan bağışıklık sistemi histamin gibi kimyasallar üretir ve alerjik reaksiyon belirtilerinin ortaya çıkmasına neden olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alerjidiyetisyeni.com

Kavun güneşi sever mi?

Kavun, 18 °C ila 35 °C sıcaklığa ve bol miktarda güneşe ihtiyaç duyar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

KAVUN YETİŞTİRİCİLİĞİNDE HASTALIK, ÇATLAMA VE MEYVE KARARMASINA KESİN ÇÖZÜMLER...

İlgili 25 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kavun her gün sulanır mı?

Kavunu kesinlikle ara ara sulanmalıdır. Kavun'unuzu ilk sulama sonrasında yapacağınız sulamalar çok önemlidir. İkinci sulamayı yapmak için kavunun su ihtiyacı belirtileri göstermediği sürece yapmayın. Meyveler yumurta büyüklüğüne geldiğinde 2. sulamayı da yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kavuntohumu.com

Kavun çok sulanır mı?

Kavun bitkisi, büyüme ve meyvelerin olgunlaşma devresinde bol suya ihtiyaç gösterir. Kavunun yatay kökleri hafif topraklarda 20-25 cm derinlikte yayıldığından bu tip topraklar daha sık sulanmalı ve her sulamada kök seviyesine kadar inilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Şeytan kavunu nedir?

Bilimsel adı Ecballium elaterium L. olarak bilinen (Şekil 1) ve halk arasında cırtatan, acı dülek, eşek hıyarı, şeytan keleği, yabani kavun olarak da bilinen acı kavun, Cucurbitaceae ailesine mensup bir bitki türüdür [20]. Akdeniz coğrafyası ile Anadolu'da yaygın olarak yetişen bir bitkidir [21, 22].

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Acı kavun yenirse ne olur?

Acı kavun bitkisinin kullanımda dikkatli olunması gerekir. Rastgele yüze, göze, ağza sürerek veya ilaç gibi içilerek kesinlikle kullanılmamalıdır. Bitkinin kullanımından kaynaklı sıkıntılar yaşanabilir. İnsanlar zayıf düşebilir, zehirlenmeler yaşanabilir, bünyede bir takım kalıcı etki bırakabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Kimler kavun yiyemez?

Kavunun insan sağlığına olumsuz bir etkisi bulunmamasına karşın fazla tüketimi istenmeyen durumlar doğurabilir. Kavunda şeker oranı yüksektir. Bu da şeker sorunu olan kişilerin şekerinin yükselmesine neden olur. Bu yüzden diyabet hastalarının da kavun tüketiminden uzak durmaları gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Kavun hangi gübreyi sever?

KAVUNDA GÜBRELEME

Kavun organik maddesi zengin toprakları sevdiğinden, tarlaya ahır gübresi veya yeşil gübre verilmesi uygun olur. Sonbaharda pulluk veya diskaro altına, toprak ağır ise dekara 4-6 ton, toprak kumlu ise dekara 6-8 ton ahır gübresi verilerek karıştırılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turktob.org.tr

Kavun çok Sulanırsa ne olur?

Ekim toprağını önceden çapalamanız ve organik gübreyle zenginleştirmeniz çabuk ve sağlıklı büyümesini sağlar. Kavun filiz döneminde çok sulanırsa filiz çürür. Dikkatli ve yeterli sulayıp, aşırı sulamadan kaçının.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: zengardentr.com

Kavun susuz yerde yetişir mi?

Kavunlarımızın en önemli özelliği susuz yetişmesi. Yöremizde sulama imkanı olmadığı için bütün kavunlarımız susuzdur. Allah ne verdiyse O'nun rahmetiyle yetişen bir kavundur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Kavun bozulur mu?

Kavun ve karpuz

Karpuz ve kavunu kestikten sonra 3-4 gün buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yesilist.com

Türkiyenin en iyi kavunu nerede yetişir?

Ülkemizde kavun en çok Ege Bölgesi'nde yetişir. Manisa ve Kırkağaç bölgesinde yetişen Kırkağaç kavunu dünyanın dört bir yanına ihraç edilmektedir. Manisa dışında; Ankara, Diyarbakır, Konya ve Balıkesir illerinde de kavun yetişir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

En meşhur kavun nerede?

Ülkemizde kavun en çok Adana ilinde yetiştirilmektedir. Adana'daki kavun üretim miktarın yaklaşık 250 bin tondur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Kavun neye iyi gelmez?

Şeker içeriği yüksek olan kavunun aşırı tüketimi bazı sorunlara neden olabilir. Şeker hastaları fazla tüketmemeli, en azından ne kadar tüketeceği uzman doktor ve diyetisyenler tarafından belirlenmelidir. Kavun alerjisi olanlar bu meyveden uzak durmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Kavun uyku yapar mı?

Kavunun yüzde 95'i sudur ve sinirleri yatıştırıp rahat bir uyku için faydalıdır. Hindi içeriğindeki triptofan sayesinde sizi rahatlatır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Acı kavun zehirli mi?

Acı kavun burun içindeki tüm dokuları kimyasal olarak yakmaktadır. Uygulama sonrası akan sıvı ise iltihap değil, kimyasal olarak yanmış dokulardır. Burun dokularını yakarak sinüzit tedavi edilemeyeceği gibi, acı kavuna bağlı alerjik şok ve ölüm riski olması bu bitkiyi oldukça tehlikeli yapıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrimagaci.org

Hırtlak ne demek?

kimi yörelerde gırtlak kelimesinin yerini aldigi gorulmustur. hırtlak desen küfür etti zannederler artizler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eksisozluk.com

Kavunu ilk kim buldu?

Kavunların kökeni bilinmemektedir. Araştırmalar, Antik Dünya'nın kervan yollarında ticareti yapılan mallar arasında tohumların ve [anaçların] olduğunu ortaya çıkardı. Bazı botanikçiler, kavunların Levant ve Mısır'a özgü olduğunu düşünürken, diğerleri kökenlerini İran, Hindistan veya Orta Asya'ya yerleştirir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Cırtatan ne demek?

cırdatan şeklinde de söylenir.. yerden bitme bir bitkidir. tüylü, geniş yaprakları vardır. iri zeytin büyüklüğündeki meyveleri yeşilden sarı/kahverengiye geçmeye başladıktan itibaren dürterek cırtlatabilirsiniz. hızlı bir şekilde fırlatır meyveyi ve etrafa da bir sıvı fışkırtır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eksisozluk.com

Kavun büyümesi için ne yapmalı?

Kavun, sıcak ve ılık bir iklim bitkisidir. Uzun yetişme süresi boyunca güneşli, sıcak ve kuru bir hava ile yeterli toprak nemi ister. Bu nedenle diğer yazlık sebzelerde olduğu gibi ilkbaharda soğuk tehlikesi kalktıktan sonra toprak ısısının 15°C'nin üzerine çıktığı zaman tohum ekimi yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbul.tarimorman.gov.tr

Kavun bakımı nasıl olmalı?

Kavun sıcak ve kuru bir havayı sever. Soğuklarda kavun üretimi yapılamaz ancak yaz aylarında 15 dereceleri geçen ideal 25 derecede kavun üretimi yapılabilir. Toprağının ise PH değeri 6 ve 6.7 arasında olmalıdır. Tınlı ve kumlu topraklar tercih edilmeli ve bol sulanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kavuntohumu.com

Kışın kavun olur mu?

Kavunun kışın da taze taze tüketilmesinin mümkün olduğunu aktaran Alparsalan Göçer, “Nisan ayında ektiğimiz kavunları kısmen yazın tüketiyoruz, kısmen de kış kavunu dediğimiz kavunları sonbaharda kimi zaman samanlığa, kimi zamanda askıya asıyoruz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gzt.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT