Soğumuş fasulyelerimizi buzdolabı poşetine istediğiniz miktarda alın, poşeti yan yatırın. Hafif bastırarak havayı alın (Derin dondurucuda az yer kaplayacaktır) Ağzını bağladığınız poşetleri derin dondurucuya alın.
Poşeti bağladıktan sonra fasulyeleri tekrar bir poşete daha koyun. Fasulyeniz 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız bu yöntem ile taze fasulyeyi buzlukta uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Fasulyelerin saplarını bıçakla kesin ve varsa kılçıklarını çıkartın. Fasulyeleri elinizle 2-3 parçaya bölün ve bir kabın içerisinde toplanın. Çiğ fasulyeleri bir pişirimlik olacak şekilde ayırın ve buzdolabı poşetlerine doldurun. Poşetin içerisine pipet sokun ve ağzını hava almayacak şekilde düğümleyin.
Önce tencerede soğanı, yarım çay bardağı yağda soteliyoruz. Sonra ufak ufak doğradığımız domatesleri ekleyip domatesler suyunu bırakana kadar daha kavurup fasulyeleri ekliyoruz. Fasulyeler hafif yumuşayana kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca buzdolabı poşetlerine doldurup kış için dolaba atabilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
Soğumuş fasulyelerimizi buzdolabı poşetine istediğiniz miktarda alın, poşeti yan yatırın. Hafif bastırarak havayı alın (Derin dondurucuda az yer kaplayacaktır) Ağzını bağladığınız poşetleri derin dondurucuya alın.
Poşetin ağzına düğüm atın. Tekrar fasulyeleri bir poşet içerisine koyun. Taze fasulyeler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız bu yöntem ile çiğ taze fasulyeyi buzlukta uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Tavaya yağı döküp içine soğanları atıp kızartıyoruz . Biber salçasınıda bırakıyoruz . Fasulyeleri ilave edip baharatlarını ekliyoruz. 5 dakika kadar kavuruyoruz . Nefis bir tat.
Taze Fasulye Kavurması Kaç Dakikada Hazırlanır? Kaç Kişiliktir? Bu tarifi hazırlamak için toplamda 40 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 5 dakikası hazırlık, 35 dakikası da pişirme süresidir.
Ancak genel itibariyle tazeliğini korumak suretiyle, buzdolabında buzluk içerisinde güvenli 10 veya 12 ay kadar taze fasulyeleri tutmak mümkün. Bu sayede tazeliği kurulmuş taze fasulyeler, direkt olarak tencereye atılmak suretiyle malzemeler eşliğinde hemen pişirilebilir.
Zeytinyağlı birçok yemek gibi taze fasulye de bir süre bekletilmeyi ister. Taze fasulyeyi 1 gün beklettikten sonra tüketirseniz daha lezzetli bir sonuca kavuşabileceğinizi unutmayın.
Sebzeler :patates, soğan, sarımsak gibi sebzeler dışındaki tüm sebzeler buzdolabında saklanmalıdır.ıspanak, marul ve domates gibi sebzeler 2-3 gün,lahana, havuç,kereviz gibi sebzeler 6-7 gün,taze fasulye,bakla ve bezelye gibi sebzeler 3-4 gün tazeliklerini buzdolabında korurlar.
Uzun süre saklamak istediğiniz her yemeğinizi derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz; çorbalar, sebze yemekleri, pilavlar, makarnalar, hamur işleri, etler, etli yemekler, baklagiller… Aklınıza gelebilecek her yemeği derin dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz.
-Her türlü bakliyat yemeği, buzlukta saklanabilir. Suyu çok azaltılarak saklama kabına alınan, kuru fasulye, nohut, mercimek gibi yemekler, çıkarıldığında iyice çözülmesi beklenip, karıştırılmadan ısıtılmalı. Bunun en uygun yöntemi, donmuş yemeği, mikrodalga fırında çözdürmektir.
Temizlenen fasulyeler kaynayan suda 3dk boyunca haşlanır. Sonrasında soğuk suya çıkartılarak şoklanır. Tamamen soğuduktan sonra süzgece alınır. Buzdolabı poşetlerine alınarak dondurucuya kaldırılır.
Yarı baygın hale gelmiş sebzelerin üzerine 1 yemek kaşığı salça ve tuz baharatları da ekleyip bir iki karıştırdıktan sonra 2 su bardağı su, tuz ve 2 kesme şeker ekleyip 1 kez karıştırdıktan sonra kısıkta suyunu çekene denk pişiriyoruz.
Tenceremize tereyağını, zeytinyağını, 3 diş sarımsağı ve uzun uzun doğradığımız soğanları koyalım,güzelce kavuralım. Az önce süzgece koyduğumuz fasulyeleri ellerimizde sıkalım içinde su kalmaması için. Kavrulmuş soğanlara fasulyemizi ekleyelim ve bir kaç dakika daha kavurmaya devam edin. Sonuç; efsane.
Sulu domates, kuru soğan ve sarımsak ilavesiyle tadına tat kattık. Naneli cacıkla güzel, her dem yenir zeytinyağlı taze fasulye.
Soğanı yemeklik doğrayıp hafif pembeleştiriyoruz. Domatesi salçayı ve sarımsağı ekleyip fasulyeleri tuzunu da karıştırıyoruz. Kendi suyu ile kısık ateşte yetmezse az su ilave ederek pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Fasulyenin rengi belirgin bir yeşil olmalı, açık yeşil ya da sarıya dönük yeşil olmamalı. - Fasulyeyi kırdığınızda "çıt" diye bir ses duyuyorsanız bu da fasulyenin lezzetli olduğunu gösterir.
Dondurucudan fasülyeyi alıp, poşetinin içinden çıkartın. Kaynayan suyun içine fasulyeyi buzlu halde yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp, ocağın altını kısın. Fasulye çözülmeye başladığında 1-2 kere karıştırın.
Kaynayan suyun içine fasulyeleri ekleyip, 3 dakika pişirin. Fasulyeler pişerken başka derin bir kaba olabildiğince buz küpleri ile dolu soğuk su koyun. Süre sonunda pişen fasulyeleri süzerek sıcak sudan çıkartın. Bekletmeden hemen buzlu soğuk su dolu kabın içine koyup, şoklamasını sağlayın.
Öncelikle fasulyeler ayıklanır ve kırılır. Güzelce yıkandıktan sonra 10 dakika kadar sirkeli suda bekletilir. Sirkeli sudan çıkartılıp tekrar yıkanıp suyu süzülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri