Pişen et kavurma üzerine 1 yemek kaşığı tereyağ ve tuz ekleyin. 1 dk kadar kavurun. Hazırladığınız tereyağın da et kavurmayı servis tabağına koyun. Üzerine bolca kekik serpiştirin.
3 adet soyulmuş, doğranmış domatesi ekleyerek karıştırın. Ardından 1 çay kaşığı tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı kekiği de ekleyin. Bir tatlı kaşığı domates ve yarım tatlı kaşığı biber salçasını 1 su bardağı sıcak su ile sulandırdıktan sonra azar azar tavaya ekleyin. Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
Etler pişerken ekstra su ilave edilmeden kendi suyu ile pişirilmelidir. •Ete kesinlikle ekstra yağ (tereyağı, kuyruk yağı, iç yağı vb.) ilave edilmemelidir. Etlere eklenecek olan tuz ve baharatlar, pişme işlemi tamamlanınca koyulmalıdır.
Kışlık, dolaba koyacağınız kavurmaların yumuşacık olması için ise tuzunu son anda ilave etmeye ve bolca yağ kullanmayı ihmal etmeyin. Etlerinizi önce güzelce soteleyin. Ardından yağlarla birlikte kavurun ve etler yumuşayıp yağlarla özdeşleşince tuzunu ilave edip ocaktan alın.
İlgili 29 soru bulundu
Lezzetli bir et kavurma tarifinin sırrı, tuzu en son aşamada koymaktır. Tuz eti sertleştirebileceği için diğer malzemelerle birlikte koymamak gerekir. Diğer dikkat edilecek nokta ise etin dibinin tutmamasıdır. Bu nedenle et tam olarak pişene kadar her 15 dakikada bir karıştırmak çok önemlidir.
Nefis Kavurma Pişirmenin Püf Noktaları Dana kavurmanın yavaş yavaş uzun sürede kavrulması gerekir. Bu tarifte bol yağ kullanıldığı için az yağlı dana kuşbaşı kullanılmalıdır. Kavurma sadece etin kendi suyu ve yağında pişirilmeli, ilave su gerekmedikçe eklenmemelidir.
Taze ya da Kuru Kekik: Kekik neredeyse tüm yemeklerde kullanıldığı gibi hem tazesi hem de kurusu kırmızı ete de çok yakışır.
Etler suyunu salıp çekince soğanlar da iyice yumuşayınca dilerseniz bir miktar yağ ilaveside bulunabilirsiniz. İşin en önemli sırrı ilk aşamada etin kendi suyuyla pişmesini sağlamak. Bu aşamada tuz ya da baharat da ilave etmeyin. Etinizi sertleştirir.
Yağın içine kimyon, karabiber, kekik, tuz ve pul biber serpin ve 5 dk karıştırın. Ardından kenara aldığınız haşlanan eti ilave edin. Baharatla birlikte eti iyice karıştırın. Etler kızarmaya başlayınca ocağın altını kapatın.
Ete özellikle de dana etine en çok yakışan baharatlarda ilk sıraları asla diğer baharatlara kaptırmayan kekik, kendine has aromasıyla hem iştah açar hem de etin tadını keskinleştirir. Hatta etle o kadar uyumlu hale gelmiştir ki kekik kokusu aldığımız zaman direkt olarak eti hatırlarız.
ET NASIL YUMUŞACIK OLUR? Etin yumuşak olmasındaki bir diğer püf nokta ise sirke kullanmaktır. Et pişirilirken üzerine birkaç damla elma ya da üzüm sirkesi gezdirmek, etin yumuşak olmasını sağlar. Aynı zamanda sirke yerine limon suyu da kullanılabilir.
Birçok insan et kavururken ya da farklı yöntemlerle pişirirken etin üzerine tuz atıyor. Böylelikle et o yumuşak dokusunu kaybederek sert bir hale geliyor. Mümkünse eti ocaktan almadan kısa bir süre önce en son aşamasındayken tuz atın.
Taze baharatları (kekik, nane, maydanoz gibi) yemekleri servis etmeden hemen önce kullanmak gerekir. Bunun yanı sıra hazır baharat karışımlarını ve çeşnileri de, pratik bir şekilde yemeğinize ekleyebilirsiniz.
Eti pişmeden önce 20 dakika soğuk suda bekletin.
Sağlıklı et için yavaş yavaş pişirmeyi tercih edin. Ayrıca sağlıklı et için ek yağ kullanmamaya dikkat edin. Etin piştiğinde yumuşak olması için, haşlama suyuna 1-2 yemek kaşığı sirke ekleyin. Pişmiş et ve çiğ eti birbirine değmeyecek şekilde saklayın.
Dana Kavurmanın İyi Pişmesi İçin 1 Bardak Su Konulmalı
Türk, "Dana etlerimizi biraz kavurduktan sonra içerisine 1 bardak su ekliyoruz. Dana etinin pişme süresi daha uzundur. O nedenle su eklemek gerekiyor" dedi.
Etin yumuşamasını sağlamak için hazırlayacağınız sosa mutlaka limon suyu, sirke ya da yoğurt suyu gibi asidik bir malzeme ilave etmelisiniz. Bu sayede etin protein yapısında değişiklik olacak ve yumuşayacaktır.
Tüm et yemeklerine çok yakışsa da en yaygın kullanımı kırmızı et yemekleri. Kuzu etinin baskın kokusunu örttüğü için çokça tercih edilir. Mangalda, barbeküde ya da eti marine ederken bolca kekik kullanılması lezzetine lezzet katar. Tüm tavuk yemeklerinde de rahatça kullanılabilir.
Kırmızı ette bol miktarda protein, demir ve çinko bulunuyor. Böylece kansızlığın önlenmesinde etkili oluyor. İçerdiği besin unsurları, protein, demir başta olmak üzere mineral maddeler ve B grubu vitaminler nedeniyle oldukça zengin bir besin kaynağı olan kırmızı et, beslenme açısından olmazsa olmaz bir yere sahip.
Kırmızı et tarifleri için; taze ya da kuru kekik, kuru soğan ve sarımsak tozları, hardal tohumu, kişniş tohumu, karanfil, defne yaprağı, tarçın, zerdeçal, kimyon, kırmızı biber ve karabiber çeşitleri.
Etler pişerken birkaç damla sirke damlatmak, etin daha da yumuşak olması sağlar. Tuzu et piştikten sonra ilave edin, tuz etin sertleşmesine neden olur. Eti yavaş yavaş pişirmek en sağlıklı yöntemdir. Et pişirirken içi ile dışının aynı oranda pişirilmesi önemlidir.
Etler tencereye alınır yağ eklenir karıştırarak her tarafı mühürlendikten sonra tencere kapağı kapatılır. 5 dakika suyunu salıp çekmesi beklenir. Ardından ince doğranan soğan eklenir bir kaç dakika kavrulur. Suyu eklenerek kısık ateşte ara sıra karıştırarak etler yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirilir.
Tereyağlı Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır? Kuşbaşı doğranmış etler tavaya koyulur ve kapağı kapatılıp, kısık ateşte suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir. Suyunu çeken etlere tereyağı ve yetecek kadar sıvı yağ eklenip, salçayla biraz kavurduktan sonra ufak doğranmış biber ve soğan da eklenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri