Bulaşık Makinesi Tuzu Yerine Ne Konur? Limon Tuzu ile Temizlik Yapılır mı? Bulaşık makineleri için özel üretilen bulaşık tuzunun içeriği normal tuzdan farklı olduğu için, makinede kaya tuzu veya limon tuzu gibi diğer tuzlarla temizlik yapılması mümkün değildir.
Bulaşık makinesi tuzu normal sofra tuzundan farklı olarak daha iri tanelidir, bundan dolayı suda yavaş yavaş çözünür ve makinenin yumuşatma bölümünün tıkanmasını engeller. Ayrıca kaya tuzu yada deniz tuzunun bulaşık makinesi tuzu yerine kullanılamamasının bir nedeni içerdikleri iyotlardan kaynaklanır.
Bulaşık makinesi tuzunun zararı bulunmamaktadır.
Ayrıca bulaşık makinesi tuzu, suyun sertliğini azaltarak bulaşıkların daha temiz ve parlak olmasını sağlar. Bulaşık makinesi tuzu, normal sofra tuzundan farklıdır. Sofra tuzu, sodyum klorürden oluşurken, bulaşık makinesi tuzu genellikle sodyum klorid ve sodyum karbonat karışımıdır.
Bulaşık makineniz, suyu yumuşatmak için yalnızca özel bulaşık makinesi tuzu ile kullanılmalıdır. Kolayca çözülen küçük taneli veya toz tipindeki tuzları kullanmayınız. Farklı tipte tuz kullanılması makinenize zarar verebilir.
İlgili 39 soru bulundu
Bulaşık Makinesi Tuzu Yerine Ne Konur? Limon Tuzu ile Temizlik Yapılır mı? Bulaşık makineleri için özel üretilen bulaşık tuzunun içeriği normal tuzdan farklı olduğu için, makinede kaya tuzu veya limon tuzu gibi diğer tuzlarla temizlik yapılması mümkün değildir.
Bulaşık makinesi tuzu, kireci önlediği için bulaşıklarınızın zarar görmesini ve makinenize kirecin verdiği zararı engelleyeceği için makinenizde her zaman tuz bulunması makineniz için faydalıdır. Makinenizde bulunan tuz, her yıkamada azar azar çözünerek makinenin yıkama suyuna katılır.
Tablet deterjanların içeresinde ; deterjan , tuz ve parlatıcı barınmaktadır. Eğer bulaşıklarınızda krozyon (Cam bulaşıkları üzerinde kireç lekesi oluşmasında) uğramasını engellemek için ilave olarak tuz kullanılması gerekmektedir.
Tuz kullanımı gerekliliği
Tuz haznesi boş olduğunda ışık yanabilir. Üçü bir arada deterjan kullanıyorsanız tuz eklemenize gerek yoktur. Servis, ürün kurulumu için geldiğinde tuz kullanmanızı önermediyse, hazneye tuz eklemesi yapmanıza gerek yoktur. Tuz ışığının yanması da sorun olmayacaktır.
Yani turşuda kullanmak için alacağınız tuzun muhakkak doğal mineralli ve katkı içermiyor olmasına dikkat etmelisiniz. Hiç tereddüt etmeden, gönül rahatlığı ile iri taneli granül formda ki Çankırı kaya tuzunu tercih edebilirsiniz.
Bulaşık makinesine kimyasal tuz kullanmak yerine limon tuzu kullanabilirsiniz. Çünkü bulaşık makinesi tuzu adı altında kullanılan tuzlar uzun bir süre sonra bulaşık makinenize zarar verebilir. Bu nedenle limon tuzu iyi bir fikir olabilir. Ayrıca limon tuzu kireç çözücüdür.
İçerisinde ki toz tanecikleri birebir aynısı olan tuzların rafine edildiği ve fabrikasyon ürünü olduğu çok açıktır. Ancak doğal Çankırı tuzu içerisinde nadir ve noktasal olarak siyahımsı tuz killeri yer alır. Bu durum kaya tuzunun doğal olduğunun göstergelerindendir.
Çankırı Kaya tuzunun taş değirmende kalın şekilde çekilmesiyle oluşturulmuştur. Granül tuz, taş değirmenin vida kısmının gevşek tutulmasıyla parça beyaz tuzun tozlaştırılmadan daha kalın çekilmesiyle elde edilmiştir. Bu nedenle granül tuz toz halinde değil taneler halindedir.
Makinenin tuz haznesine konan bulaşık makinesi tuzunun ömrü suyun sertliğine bağlıdır. Bu nedenle haznenin belli periyotlarla kontrol edilmesi gerekir. Satın aldığınız bir paket bulaşık tuzu ortalama 2-3 ay gidecektir.
Çünkü limonun asidik yapısı onu pH 2 değerine sahip doğal ve etkili bir temizlik maddesine dönüştürüyor. Böylelikle antibakteriyal bir özellik taşıyan limon sadece mikropları öldürmekle kalmıyor, ayrıca bulaşık makinesinin çeşitli bölgelerine saklanmış bakterileri de dezenfekte ediyor.
Dermatolojik olarak test edilmiş Miss Arap Sabunu, bulaşıklarımızı elde yıkarken cildimize zarar vermez. Vegan bir ev temizleyicisi olan Miss Arap Sabunu ile bulaşıklarınızı yıkayarak hem aile sağlığını gözetmeniz hem de doğaya zararlı atık su bırakmayarak korumanız mümkün.
Diğer yandan bulaşık makinesi içerisinde herhangi bir yerde tuz olup olmadığı da incelenebilir. Bardakları, Tabakları Makine Neden Çizer? Özellikle hazne tam olarak kapanmamış ise ya da yanlış tuz dökümü gerçekleşmişse bu sebepten dolayı bardak ve tabaklar çizilir.
Doğal bulaşık makinesi tuzu, sert suyun yumuşamasını sağlayarak makinenizi kirece karşı korur, makinenizin daha verimli ve uzun ömürlü olmasını sağlar. Bu sayede hem makineniz hem de bulaşıklar leke ve beneklere karşı korunmuş olur.
Bilgi. Bulaşık makinesinin tuzu çabuk bitiyorsa tuz kutusu kapağı tam kapanmamış ve kaçırıyor olabilir. Makinenizi açma-kapama düğmesinden kapatın ve kapağını açın. Alt sepeti çektiğinizde sol tarafta, bidon kapağına benzeyen tuz bölmesini göreceksiniz kapağı sağa doğru çevirerek kapandığından emin olun.
Kapsüllerin içindeki tuz taban hem kirlerden arındırır hem de cam ve gümüşlerinizi korumaya yardımcı olur.
Bu bağlamda özellikle bulaşık makinesi parlatıcısı kullanımı önemli bir konudur. Bulaşık parlatıcı çeşitlerini doğru ve uygun şekilde kullanmazsanız bulaşıklarınız ışıl ışıl bir görünüme sahip olmaz. Özellikle çatal, kaşık, bıçak gibi metal araçlarınızda mat bir görüntü oluşur.
Çoğu bulaşık makinesi deterjanı içerisinde az miktarda olsa parlatıcı içeriği bulunur. Ama yine de daha iyi kuruma ve su lekesiz bulaşıklar için normal parlatıcı kullanılmalıdır.
Makinenin fişi ulaşabileceğiniz bir konumdaysa prizden çıkarın. Makinenin kapağını açtıktan sonra alt sepeti çektiğinizde sol tarafta yer alan ve bidon kapağına benzeyen tuz bölmesini sola doğru hareket ettirerek açın. Buradaki haznede bir miktar su bulunur. Haznedeki tuz bitmesi durumunda ışık yanmaz.
En iyi yıkama ve kurutma performansı için her zaman bulaşık makinesi parlatıcısı ve tuzu kullanmanız gerekir.
Bulaşık makinesi deterjanı, tabak ve bardaklardaki yağ, kir ve kirlilikleri yok ediyor. Yıkama suyunda bulunan kiri ve kireci ortadan kaldırıyor. Oysa karbonatın böyle bir işlevi yok. Karbonat kullandığınızda ortamdaki yağ ve kirleri yok edemezsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri