Nem emici olarak kaya tuzu kullanın Havadaki nemi toplamak için kaya tuzu kullanmak, nem birikmesini önlemek için iyi bir adım olabilir. Tuzu küçük bir kaba koyun ve içerisine su ekleyin. Bunun yerine daha şık durabilecek kaya tuzu lambası da kullanabilirsiniz.
1. Nem ve Rutubet Emici: Tuz Kayası, havadaki nem ve rutubeti emerek ortamdaki akar ve virüslerin yaşayamayacağı bir atmosfer oluşturur. Bu sayede odanızın havası daha temiz ve sağlıklı olur.
Tuzun nem çekme özelliği kanıtlanmış bir gerçektir. Bu özelliği sayesinde iç mekanların nemini çekerek, istenen hava kalitesinin oluşmasına yardımcı olur. Kullanım alanı oldukça geniş olan bu ürün, masa lambası göreviyle istenen tüm mekanlarda ve odalarda kullanıma uygundur.
Nem birikmesini engellemek için bir kaya tuzunu bir kaba yerleştirin ve altına delikler açın. Ardından başka bir kaba biraz su doldurarak dibinde delikler açılmış ve içerisinde kaya tuzu kabı olan kabı da bunun içerisine yerleştirin. Buradaki en önemli püf noktası; kaya tuzunun suyla temas etmemesidir.
Karbonatı, evin rutubet oluşabilecek noktalarına yerleştirin. Bu sayede rutubet oluşma riski düşecektir. Son zamanlarda çok popüler olan kaya tuzu lambası, fazla nemi içine çeker. Evin farklı bölgelerine koyabileceğiniz kaya tuzu lambası, hem ortama hoş bir koku yayar, hem de rutubetin azalmasına yardımcı olur.
İlgili 18 soru bulundu
Evinizin belirli köşelerine torbalar halinde karbonat yerleştirerek nem oluşumunun önüne geçebilirsiniz. Bununla birlikte tuz lambaları da yüksek neme karşı iyi bir alternatif. Mutfak alanı içinse davlumbaz kullanımı yüksek nem oluşumunu önlemek için ideal.
Kaya Tuzunu Odaya Koymak Neye İyi Gelir? Kaya tuzunu lamba formatıyla ya da iri parçalar halinde odalarınızda kullanabilirsiniz. Çünkü kapalı alandaki havayı temizleme özelliğine sahiptir. Yaydığı negatif iyonlar sayesinde odadaki fazla elektriği ve kötü bakterileri temizleyerek size temiz bir hava sağlar.
2) Ortamdaki Fazla Nemi Dengeler
Tuz çok iyi bir nem çekicidir. Mutfakta kullandığımız tuzun bir süre sonra nemlenmesinin sebebi budur. Tuzun nem çekme özelliğine rağmen, tuz lambası içerisindeki lamba sayesinde odada bulunan fazla nemi dengeler.
Kristal kaya tuzundan üretilen tuz lambası, doğal bir nem ya da rutubet önleyicidir.
Araştırmalara göre kaya tuzunun bulunduğu ortamlarda uyuyan kişiler kendilerini normalden daha çok dinlenmiş hissederek uyanmaktadır. Kaya tuzları bulundukları ortamdaki küf, toz veya kir gibi etkenlerin oluşturduğu rahatsız edici kokuları kendilerine çekerek yatak odanızda sürekli temiz hava olmasını sağlar.
Öncelikle tuz lambası nem çekici özelliğiyle bulunduğu yerdeki fazla nemi çekerek daha rahat nefes almamızı sağlar. Tuz gece lambaları ürettiği negatif iyonlar sayesinde solunum yolları rahatsızlığı olan kişilerin rahat nefes almalarını ve kaliteli bir uyku uyumalarına yardımcı olur.
Yine iş başında: Karbonat
Evinizin herhangi bir köşesinde rutubet oluşmasını istemiyorsanız ya da rutubet oluşma ihtimali olduğunu düşündüğünüz yerler varsa hemen karbonattan destek alabilirsiniz.
Rutubet giderici ortamdaki nemi içine hapseden tabletler aracılığı ile nemin azalmasına yardımcı olur. Rutubet giderici cihazlar, kullanımı kolay ve pratik ürünler arasında yer alır. Bulunduğunuz ortamın nem oranını dengelemek için ekonomik bir yöntem arıyorsanız rutubet giderici ürünler kullanabilirsiniz.
Rutubete Kesin Çözüm Yolları
Özellikle banyo ve mutfak gibi nemin yoğun olduğu alanlarda pencere açılarak veya havalandırma fanları kullanılarak havanın dolaşımı sağlanmalıdır. Bazı durumlarda profesyonel yardım almak ve uzman bir tesisatçı veya nem uzmanıyla çalışmak etkili sonuçlar sağlayabilir.
Pirinç önerisi birçok teknoloji blogunda da geçiyor. Pirinçler nemi emdiği için cihazdaki suyu çekip alıyor.
Banyo suyunuza eklediğiniz kaya tuzu, cildinizin nem dengesini korumasına yardımcı olur ve doğal bir şekilde yumuşak ve pürüzsüz hissetmesini sağlar. Ayrıca, kuru cilt problemlerini hafifletebilir ve cildinizi temizlerken gözeneklerinizi de açabilir.
Bu konuda tavsiyemiz, lütfen doğal kaya tuzu lambasını sıcak ve kuru bir ortama koyup kurumasını sağlayınız. Kurutma işleminden önce eğer üst tabakası ve alt tabakasında çok fazla ve silinecek düzeyde sulanma varsa öncelikle kuru bir bezle silmeniz kurumasını hızlandıracaktır.
Şayet gün içerisinde kapı ve pencereyi genel olarak kapalı tutuyorsanız tuz taşı lambasını gün boyu/24 saat yakabilirsiniz ve lamba eğer odanın büyüklüğü ile doğru orantılı ise tam verim sağlayacaksınız.
Kaya tuzu ısındığı zaman negatif iyon yayar. Negatif iyonlar çok faydalıdır. Yatak odası, oturma odası, Çocuk odası ve İş yerlerinizde kullanabilirsiniz.
Kala namak olarak da bilinen siyah tuz, genellikle Hindistan veya Himalaya bölgesinde üretilen ve genellikle Asya ve Hint mutfağında sıkça kullanılan bir tuz çeşididir. Doğal olarak kükürtlü, yumurta kokusuna sahip olan kara tuz, vegan ve vejeteryan beslenmede yumurtanın tadını taklit etmek amacıyla kullanılır.
Tarih boyunca tuz, birçok dinde nesneleri arındırmak veya kötülüğü kovmak için rol oynamıştır. Budist geleneğinde tuz , kötü ruhları kovmak için kullanılır ve cenazelerden sonra kötü ruhların onları eve kadar takip etmediğinden emin olmak için omuzlarına tuz attıkları bilinir.
Evin atmosferindeki sıcaklık farkı ile havadaki su buharı suya dönüşür. Evdeki yüksek nem, düşük neme neden olur. Nemin ana sebebi sıcaklık farkıdır. Sıcaklık farkı, esas olarak binaların yapımındaki hatalardan kaynaklanır ve uygun şekilde yalıtılmamış binalarda genellikle rutubet sorunları yaşanır.
Bir sprey şişeyle yaklaşık olarak bir yemek kaşığı boraks maddesini 1 litre suyla çalkalanmalı ve daha sonra rutubetli olan yerlere karşı oluşturulan karışım püskürtülmelidir. Yaklaşık olarak 30 dakika bekledikten sonra bir bulaşık sürgeriyle lekeli olan bölgeler temizlenip rutubetten kurtulacaktır.
Evde rutubet kokusu ile karşılaşmamanız için oda içerisinde çiçek bulundurmamanız öneriliyor. Rutubet kokusu giderici niteliği taşıyan su ve beyaz sirke karışımının da rutubetli alanda kullanılması gerekiyor. Peteklerinizin önünü açık tutarak da evde rutubet kokusuna karşı önlem alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri