Bekleyen suya 1 çay kaşığı deniz tuzu ekleyin ve karıştırın. Suyunuz hazır. 2 litre suyun içine 2 yemek kaşığı karbonatı ilave edin ve hiç pütür kalmayacak şekilde karıştırın ve birkaç saat dinlendirip gün boyu aralıklarla tüketin.
Bir damacananın içerisine %100 kristal Kaya Tuzu atıldığında 24 saat içinde bu su Alkali haline gelmektedir ve hem mineral bakımından zenginleşmekte hem de PH değeri 7.5 seviyesine çıkmaktadır.
Bunun için 1 adet limonu dilimlemek suretiyle bir bardak su içerisine atarak 8 saat bekletin. Daha sonra 2 litre suyun içerisine bir çay kaşığı deniz tuzu atarak karıştırın. Böylece suyun pH değeri yükselerek alkali haline gelebilmektedir.
Alkali su yapımı için 2 litre suyun içerisine 1 yemek kaşığı karbonat eklemeniz ve karbonat tamamen eriyinceye kadar karıştırmanız yeterlidir.
Alkali su yapımı için en çok tercih edilen iki basit yöntem bulunur: Suyun içine limon ve tuz eklemek ya da karbonat eklemek, bazik su elde etmenizi sağlar. Limon kullanıldığında; 1 limon dilimlenerek, 2 litre suyun için atılır, su yaklaşık 8 saat bekletilir.
İlgili 19 soru bulundu
Limonlu suyun asidik olduğu düşünülmesine rağmen aslında vücut üzerinde alkalileştirici bir etkiye sahip olduğu ve vücut pH'ını dengelemeye yardımcı olduğunu da unutmayın!
Günlük olarak 2 ila 3 litre alkali su tüketilmelisiniz. Asidik olan şeylerin insan sağlığı için zararlı olduğu bilinmektedir. Bu sebeple de alkali suyun önemi daha da iyi anlaşılmaktadır.
Maden suyu ihtiva ettiği alkali oluşturucu minerallerle vücudun çeşitli elektrolitlerinin konsantrasyonunu düzenler ve özellikle sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfat yoğunluğunu dengeler. Bu mineraller, organizmanın biyokimyasal reaksiyonlarına aktif olarak katılır ve düzenler.
Alkali denilmesinin sebebi suyun pH değerinden kaynaklıdır. Sular genellikle 6.5-7.5 pH değerine sahiptir. Arıtılmış suların pH'sı 7'den düşük (asidik) iken, alkali suların pH'sı 7'den yukarıdır.
Karbonat, yüksek pH değerinden dolayı yüksek alkali içeriğe sahip olduğu için su ile karıştığında suyun alkali özelliğini arttırır. Karbonatla suyu alkali yapmak için, 125 ml suyun alkali hale gelmesi için yarım çay kaşığı karbonat yeterlidir.
1 gram sofra tuzu 7 mcg iyot içermektedir. Rafine edilmiş olmasına rağmen yeterli miktarda iyot içeren tek tuz, sofra tuzudur.
2 litre suya yaklaşık 1 yemek kaşığına yakın karbonat koyun ve karıştırın. Bu kadar basit. İnanılmaz da iyi bağırsak çalıştırır, sindirim sistemini rahatlatır.
Bir suyun pH değerinin yüksek olup olmadığını nasıl anlarız peki ? Şişelerin arkasında yazan pH değeri 7'den yüksekse pH değeri yüksek yani alkali bir sudur. Bu da onun bazik olduğunu gösterir. pH değeri 7'nin altında ise asidik bir sudur ve pH değeri o kadar da yüksek değildir.
Kaya tuzunun aşırı tüketimi, yüksek tansiyon, yüksek klorür, hiperkloremi gibi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu da yorgunluğa, kas güçsüzlüğüne ve daha ciddi hastalıklara neden olabilir. Sodyum alımı, günde 1.500-2.300 mg ile sınırlandırılmalıdır. Bunun bir kısmı kaya tuzu, bir kısmı ise sofra tuzundan alınabilir.
WHO'nun içme suyu kalitesi yönergelerine göre, pH değeri 9'dan büyük olan alkali su, farelerde ve tavşanlarda deri ve göz tahrişine neden olur. İnsanlarda, pH değeri 10'dan yüksek olan su, deri, göz ve mukus zarı tahrişine neden olur; hassas kişilerde gastrointestinal tahrişe neden olabilir.
Evinizde böbrek hastası varsa ve böbrek hastaları su arıtma cihazı kullanabilir mi diye endişeleniyorsanız, su arıtma cihazlarının suyunu güvenle içebilir ve tüketebilirisiniz.
Zemzem suyunun ph değeri 10'dur.
Arıtılmış su tüketiminin kalp, damar ve kemik sağlığı problemleri, hipertansiyon, okul çağındaki çocuklarda büyüme geriliği, diş çürükleri ve yetişkin nüfusta bazı kanser türleri gibi birçok hastalığa neden olabileceği belirtiliyor.
Limonun suyu yaklaşık % 5 ila % 6 sitrik asit olup pH'ı ise 2.2 dir ve bu nedenle ekşi bir tadı vardır.
Meyve, şekersiz meyve suları, sebzeler (özellikle ıspanak, patates), maden suyu, bakliyat, kuruyemişler, tohumlar ise alkali etkiyi destekleyici gıdalardır. Bu gıdalara ağırlık vermek alkali beslenmenin temelini oluşturur.
Özellikle bu sebepten dolayı yanan bir mide için genelde doğal maden suyu kullanılır. Zira içerisinde herhangi bir asit bulunmaz ve baz özelliği taşımaktadır.
pH değeri, vücutta bulunan alkali seviyesine göre 0-14 arasında değişir. Asidik maddeler 0-7, alkali maddeler ise 7-14 arasında değerlere sahiptir. Yüksek derecede alkali olan kalsiyumun pH'ı yaklaşık 10'dur. Daha az alkali olan kanda ise pH'ın 7,35-7,45 arasında olması gerekir.
Limonun içrerisinde sitrik asit ve halk arasında C vitamini olarak da bilinen askorbik asit bulunmaktadır. Bu asitler sayesinde limonun içerisindeki şeker miktarı da oldukça yükselmektedir. Limon suyu, asidik bir madde olmasına rağmen bazik yan ürünler çıkarttığı için bazı kişiler tarafından alkali olarak adlandırılır.
Hücrelerde manyetik enerji üretimi alkali su sayesinde gerçekleşir. Yani yağ hücrelerimiz kolayca enerjiye dönüşür, organlarımız daha rahat ve verimli çalışır. Daha fazla enerji ile günlük hayatın meydan okumalarına rahatlıkla cevap verebildiğimiz gibi daha fazla yağ yakar, daha fit ve sağlıklı gözükürüz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri