Tuz lambası yaymış olduğu negatif iyonlar sayesinde ortamda bulunan nemi çeker böylece havayı iyonize ederek astım ve bronşit hastalarının daha rahat nefes almalarını sağlar.
Bu özelliği sayesinde ortamdaki toz, mantar ve küf sorunlarını ortadan kaldırır. Virüs ve bakterilere karşı etkilidir. Tuz lambasının en çok bilinen faydası solunum yollarını açması ve rahatlatmasıdır. Sinüzit, astım ve alerji kaynaklı şikayetlere iyi gelir.
Tuzlu su buharı ile astım, bronşit, burun ve kulak tıkanıklığı şikayetleriniz azalır ve düzelir.
1-Yüksek tuz (sodyum) alımı hava yollarının alerjenlere duyarlılığını arttırarak astım bulgularını arttırabilir.
-Havadaki koku nem ve radyasyonu azaltır, rahat bir uyku ortamı sağlar. -Havadaki tozları bakterileri temizler. -Boğazı ferahlatır öksürüğü azaltır.
İlgili 25 soru bulundu
Tuz Lambası Ne işe Yarar? Tuz lambası yaymış olduğu negatif iyonlar sayesinde ortamda bulunan nemi çeker böylece havayı iyonize ederek astım ve bronşit hastalarının daha rahat nefes almalarını sağlar.
Genel olarak faydası için iyon lambası alan müşterilerimiz burun tıkanıklığı, geniz akıntısı ve uyku apnesi sorunları için alabilmektedir. Ancak kesin bir şekilde ifade etmeliyiz ki tuz lambaları, herhangi bir hastalığı giderici ya da tedavi edici amaçla kullanılamaz ve bu nedenle tıbbi bir ürün değildir.
Alerjik Astım Tedavisinde Nefes Egzersizleri
Nefes egzersizlerinin, alerjik astım tedavisinde faydalı olabildiğine yönelik veriler vardır. Bu tedavi yöntemlerinin, her hastada kullanımı için yeni çalışmalara ihtiyaç vardır. Sonuç olarak; Alerjik astım tedavisinde, öksürük dönemlerinde bal veya zencefil önerilebilir.
Alerjik astıma yol açan, en çok bilinen tetikleyiciler arasında toz, polen, hayvan tüyü, nem, küf, keskin koku ve bazı gıdalar başta gelmektedir. Bu tür alerjik astımı tetikleme potansiyeli olan maddelere karşı dikkatli olunmalı ve bu tür ortamlardan olabildiğince uzak durulmalıdır.
Astım Nasıl Tedavi Edilir? Astım hastalığının kesin bir tedavisi yoktur, fakat hekiminiz tarafından verilen ilaçları düzenli olarak kullanarak astım kontrol altında tutulabilir. Astım tedavisinin temelinde semptomlar ile tetkiklere dayalı olarak, periyodik kontrollerle uygulanan basamak tedavisi uygulanır.
Lavanta yağı; soğuk algınlığı, boğaz enfeksiyonları, öksürük, astım, bronşit ve larenjit gibi birçok solunum yolu problemlerinde iyileştirici özelliğinden yararlanılmaktadır.
Çünkü kaya tuzunun havası çok önemlidir. Polonya'da, New York'ta, Azerbaycan'da, Orta Asya'da kaya tuzu mağaralarında astım hastaları tedavi ediliyor. Kaya tuzu nefesi açıyor. Birçok çalışma var.
Tuz lambalarından en üst düzey verim alabilmek için 24 saat boyunca çalışması çok daha etkili olacaktır. Fakat şunu da belirtmekte fayda var, her bulunacağı yerin büyüklüğüne göre tercih edilmesi gerekir. Daha büyük bir alan, daha büyük bir tuz lambası almak anlamına gelir.
-Astım, Bronşit, Nefes darlığına iyi gelir. -Havadaki koku nem ve radyasyonu azaltır, rahat bir uyku ortamı sağlar. -Havadaki tozları bakterileri temizler. -Boğazı ferahlatır öksürüğü azaltır.
Kullanmış olduğumuz tuz lambasını yanı başımıza koymamız şart değil. Şöyle ki zaten biz kaya tuzu lambasını yayılan negatif iyonun oda dışına çıkmayacağı kapalı( kapı, pencere) ortamlarda kullanıyorsak odanın neresinde olursa olsun verim sağlayacaktır.
Bazı araştırmacılar D vitamini eksikliğinin, bazıları ise diyetteki D vitamini fazlalığının astım ve alerjik hastalıkların artışına yol açtığını savunmaktadır. Böylece günümüzde D vitamininin alerjik hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde kullanımını bazı yazarlar önermektedir.
Astım hastalarına günlük 2-2,5 litre kadar su içmeleri önerilmektedir. Yetersiz sıvı alınması durumunda, astım yakınmaları şiddetlenebilir.
Lavanta Uçucu Yağı:
Lavanta uçucu yağı antialerjen etkilidir. Antialerjen etkisinin mast hücrelerinden histamin salınımını azaltarak yaptığı düşünülmektedir. Bu etki nedeniyle de lavanta uçucu yağının astım için alternatif bir tıbbi ürün olarak değerlendirilebileceği bildirilmiştir.
Astım tedavisinde kullanılan en önemli ilaç kortizondur. Astım tedavisinde nefes yoluyla alınan kortizon, ağızdan ya da damar yoluyla alınan kortizondan farklı olmaktadır. Özellikle düzenli olarak kullanımında kilo alımı, kemik erimesi ya da iştah artışı gibi yan etkiler göstermemektedir.
Astımı olan kişinin solunum yollarının etrafındaki kasları gevşetmek için astım ilacı içerebilecek bir rahatlatıcı inhaler taşıması gerekecektir. Bu ilaçlar kısa etkili, hızlı başlangıçlı beta-2 agonisti ve antikolinerjik bronkodilatörleri içerir.
Antioksidan etkisi ve probiyotik içeriği bulunan andız pekmezinin faydaları şunlardır: Andız pekmezi vücudu toksinlerden arındırır. Astım ve bronşite iyi gelirç
Tuz lambaları havayı iyonize ettiği için solunum yollarına da iyi gelir. Bu sebeple astım ve bronşit hastalarına kaya tuzu lambası kullanılması önerilmekte.
Polen alerjisi tedavisinde bazen tuz lambasının faydalı olabileceğine yönelik yazılar okumaktayız ancak biz biliyoruz ki tuz lambasının polen alerjisi ve diğer alerjik hastalıklarda bilimsel olarak faydasını gösteren herhangi bir çalışma yoktur. Bu nedenle biz polen alerjisi tedavisi için tuz lambasını önermemekteyiz.
Kaya Tuzunu Odaya Koymak Neye İyi Gelir? Kaya tuzunu lamba formatıyla ya da iri parçalar halinde odalarınızda kullanabilirsiniz. Çünkü kapalı alandaki havayı temizleme özelliğine sahiptir. Yaydığı negatif iyonlar sayesinde odadaki fazla elektriği ve kötü bakterileri temizleyerek size temiz bir hava sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri