Karbonat ve Su Karışımı: Karbonat doğal temizleyici olduğu için camdaki kaynak lekesi temizliği için kullanılabilir. Karbonat ve suyu macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Macunu lekenin üzerine uygulayın ve bir süre bekleyin. Daha sonra lekeyi yumuşak bir bezle silin.
Fayans, mermer, granit ve cam yüzeylerde deformasyona neden olmadan güvenle kaynak izlerini ve lekelerini çıkartabilirsiniz. Cam, mermer, granit ve fayans kaynak lekesi temizleme jeli kullanımı kolay etkili kaynak lekesi temizleme ürünüdür. Uygulama yapılan yüzeylerinizin parlaklığını korur.
Bu nedenle camda kireç lekesi ile karşılaşılması halinde limonlu ya da sirkeli su ile temizlemek en etkili yöntemlerdir. Temiz bir sünger ya da bez kullanarak kireci temizleyebilirsiniz. Bunun dışında direkt olarak kireç lekelerinin temizliği için üretilmiş olan temizlik malzemeleri de kullanılabilir.
Uygun bir kap içinde 1 su bardağı su ile 1 su bardağı sirkeyi karıştırın. Sirke, cam yüzeylerdeki lekeleri ve kirleri çözmeye yardımcı olur. Eğer tercih ederseniz karışıma birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyebilirsiniz. Deterjan cam yüzeylerdeki yağ ve yağ benzeri kirleri çözmeye yardımcı olur.
Cam ve pencerelerde reçine, kurumuş leke ve yağ gibi zor kirler varsa; eşit miktarda tuz ve unu macun kıvamına gelinceye kadar beyaz sirke ile karıştırın ve karışım ile zor lekeleri ovun. Ilık su ve süngerle durulayıp, kurulama aşamasına geçin.
İlgili 43 soru bulundu
Oksitli Cam Temizliği
Temiz kova içerisinde ki saf su ile bir miktar kireç sökücü karıştırıldıktan sonra, oksitli bölgeye sürüldükten sonra 15-20 dakika beklenilmelidir, sonrasında cam temizlendiğinde oksit lekeleri çıkacaktır. Bu işlemler yapıldıktan sonra kuru Mikrofiber cam bezi ile izler silinmelidir.
Karbonat ve Su Karışımı: Karbonat doğal temizleyici olduğu için camdaki kaynak lekesi temizliği için kullanılabilir. Karbonat ve suyu macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Macunu lekenin üzerine uygulayın ve bir süre bekleyin. Daha sonra lekeyi yumuşak bir bezle silin.
PORÇÖZ. Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
Camlarınızı normal temizlik bezleriyle değil de mikrofiber bezlerle silin. Mikrofiber bezler camlarınızı çizmez ve lekeleri çıkartmada etkilidir. 3. Cam silme suyunuza birkaç damla da yumuşatıcı ilave edebilirsiniz. Böylece camlarınız daha kaygan olacak, damlalar yüzeyde barınamayacaktır.
Bir sprey şişesine sirke koyun ve bu spreyi fayans yüzeyine sıkın, 10 dakika kadar bekleyin ve saf su ile yıkayın.
Kullanılmış, eski bir diş macununu, temizlemek istediğiniz derzlere sıkın ve 15 dakika kadar zeminde kalmasını sağlayın. 15 dakika sonra eski bir diş fırçası ile bu boşlukları fırçalayın. Diş macununun içinde yer alan temizleyici maddeler, fayans aralarındaki leke ve kirleri yok edecek kadar etkilidir.
Paslanmaz çelik kullanımı sırasında kirliliğe neden olan kum, şeker, bal, yağ ve toz gibi unsurlar sulu çözeltilerle temizlenebilmektedir. Yağ için gerekirse deterjan da kullanılabilir. Cihazların kullanılması gereken temizlikte zımparalama, parlatma, fırçalama, su ve buhar püskürtme teknikleri kullanılabilir.
Duşakabindeki kireç ve su lekesini çıkarmak için, öncelikle ortamın pH değerini dengede tutmak gerekir. Bunun için, karbonatlar ve sirke çözeltisi kullanmak en etkili yöntem olacaktır. Karbonatlar ve sirke, duşakabin lekelerini tümden ortadan kaldırmada oldukça başarılıdır.
Sirkeli su, kireçlerin giderilmesini sağlayacaktır. 1 yemek kaşığı karbonat ile 2 yemek kaşığı elma sirkesini macun haline gelecek kadar karıştırıp duşakabin yüzeyine uygulayabilirsiniz. Bu karışımı 15 dakika boyunca bekletip durularsanız, su ve kireç lekeleri kolayca gidecektir.
Beyaz sirke içerisine ekleyeceğiniz karbonatla bir karışım hazırlayabilirsiniz. Sprey başlığı olan boş bir şişeye bu karışımı doldurarak duşakabinin üzerine püskürtün. Ardından 15-20 dakika lekelere nüfuz etmesini bekleyin ve bir bulaşık süngeri ile ovalayın.
İnce tasarımlı özel ucuyla klozetinizin en zorlu yerlerine bile kolayca ulaşır. Suyun altında bile etkili formülü sayesinde tuvaletinizin her yerinde temizlik ve hijyen sağlar. Kıvamlı yapısıyla hemen akıp gitmez, etkisini uzunca süre sürdürür. KULLANIM ALANLARI: Sadece klozet ve alaturka tuvalet temizliği içindir.
Sprey şişesinde 3 su bardağı su, 2 su bardağı sirke ve bulaşık deterjanı koyarak camlar silinebilir. Bu karışım ile silinen camlar daha çok parlayacaktır. - Buğulu camlar için yumuşatıcı kullanmak etkili bir çözüm olabilir.
Kireç çözücü genel olarak kireç birikintilerini temizlemek için kullanılır. Kimyasallar kullanıldığında fayanslara zarar vermez.
Camdaki bant lekesi için, sıcak su ve sabun karışımı kullanılabilir. Yine yüksek sıcaklıkta hava veren fön makineleri, dikkatli kullanılmazlarsa camın çatlamasına neden olabilirler. Bu nedenle cam sil gibi temizlik ürünlerini, sıcak su ve sabun karışımını veya sirke camdaki bant lekesi için tercih edilebilir.
En çok kullanılan yöntem ise sirke ve su karışımıdır. Bu karışımın yarısı su yarısı sirkeden oluşuyor. Bu karışımla araç camı temizlendikten sonra temiz su ile durulayabilirsiniz. Kullanılan diğer bir yöntem ise ılık su ve bulaşık deterjanını karıştırarak aracınızı kireç lekelerinden temizleyebilirsiniz.
Yanık izi çok kötü değilse deterjanı lekenin üzerine sürün ve silin. Bazı durumlarda, bu şekilde lekeyi tamamen çıkarabilirsiniz. İnatçı ütü yanığı lekelerini çıkarmak için ise, lekeyi bol miktarda Persil deterjana tamamen batırmanız gerekecektir.
WD-40: Plastik aksamda uzun vadede sorun yaşatması muhtemeldir. Genel kanının aksine kalıcı yağlamada başarısızdır, genel maksatlı yağlayıcıdır. Elektrik direnci düşüktür, özellikle elektrik kontaklarının oksit temizliğinde ve pratik tedbir alınmasında kullanılabilir.
Metale zarar vermeden oksit, küf yani pası temizleyebilirsiniz. Oksitlenmiş metallerin temizliği için kullanabileceğiniz diğer yöntemler arasında tel fırçalar, zımparalar veya asitler gibi mekanik ve kimyasal yöntemler yer alır. Bu yöntemlerde, yanlış kullanım durumunda metal yüzeyinde hasar oluşabilir.
Amonyak ve suya batırılmış kağıt havluyu alın ve soba kısmındaki küllerin içine batırın. Camı ovmak için küllü kağıt havluyu kullanın, kül camın kimyasal temizliğine yardımcı olacaktır. Kuru bir bez ile camı kurulayın.
Çamaşır deterjanı cam temizlemek için çok etkilidir. Bunun için sıcak suyun içerisine çamaşır deterjanı ekleyin ve erimesini sağlayın. Daha sonra duşa kabin camını silin ve 10 dakika kadar bekletin. Daha sonra su ile durulayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri