Günümüzde yirmiden fazla kaynak çeşidi bulunmaktadır. Bunlar oksigaz kaynaktan lazer ışını kaynağı gibi yüksek teknolojili işlemlere kadar çok geniş bir yelpazede yer alırlar.
İlgili 27 soru bulundu
Kaynağın içerik ve şekline göre tasnife tabii tuttuğumuz zaman muhteva açıdan kaynağı üç gruba ayrılır: Ana kaynak (Birincil) Birincil elden kaynak (İkincil) İkincil elden kaynak (Üçüncül)
Yeraltı sularının yüzeye çıktığı alanlara kaynak denir. Göze, bulak, pınar, eşme, menba kelimeleri kaynak yerine farklı bölgelerde kullanılmaktadır. Kaynak topoğrafya yüzeyinin yeraltı su yatağını kestiği nokta veya çizgi boyunca oluşur. Kaynaklar yeryüzüne farklı güçlerde çıkarlar.
Kaynak, tarihî bilgi veren malzemedir. İnsanın söylediği veya yazdığı, ya-hud îmâl ettiği herşey onun hakkında bilgi verebilir.
Kendi uzmanlık alanında yazan, tanınmış ve profesyonel bir araştırıcı veya tanınmış profesyonel bir gazeteci, kendileri bir materyal yayımlamışsa, ve bu materyal daha önce güvenilir bir başka yayımcı tarafından yayımlanmışsa, belki kaynak olarak kabul edilebilir.
Yazılı kaynaklar: Ferman, mühür, para, gazete, hatıra vb. Sözlü kaynaklar: Destan, efsane, hikâye, şiir vb. Kalıntılar: Arkeolojik buluntular; taş, toprak, kemik, madenden yapılmış eşyalar, mezarlar vb. Çizili, sesli ve görüntülü kaynaklar: CD, film, fotoğraf, resim vb.
Kaynak (imalat); metal veya plastik mühendislik malzemelerinin kalıcı olarak birleştirilmesi için uygulanan imalat yöntemi. Kaynak (coğrafya); Coğrafya'da suyun yeryüzüne çıktığı yer (su kaynağı). Kaynak (ekonomi); Bir mal ve hizmet üretmek amacıyla ürünün yapısında doğrudan ya da dolaylı katılan üretim faktörleri.
Birincil Kaynak, Akademik disiplin olarak tarih çalışmalarında (orijinal kaynak olarak da bilinir) bir arkeolojik eser, belge, günlük, el yazması, otobiyografi, kayıt veya çalışılan zamanda üretilmiş bir bilgi kaynağıdır. Konu hakkındaki bilginin orijinal kaynağı olarak kullanılır.
Her kişinin saç yapısına ve stiline uygun olan saç kaynak yöntemi o kişi için en iyi saç kaynak yöntemidir. Size en uygun olan saç kaynak uygulaması genellikle en iyi saç uygulamasıdır. Keratin saç kaynak uygulaması özellikle kimyasal kullanmak istemeyen kadınların tercih ettiği bir saç kaynak şeklidir.
Difüzyon kaynağı birçok ileri teknolojik malzeme için, özellikle geleneksel ergitme kaynağı işlemlerinin yetersiz kaldığı durumlarda etkili bir birleştirme yöntemidir [3]. Yöntemin en büyük avantajı benzer olmayan malzeme çiftlerinden yeni bir malzeme üretmektir [4].
Bunların dışında okulda kullandığımız her türlü şey birer kaynaktır. Örneğin okulda lavabo kullanırken ellerimizi yıkadığımız sabun, su ve tuvalet kağıdı birer kaynaktır. Okulda ısınmak için kullanılan kömür, doğalgaz ve odun gibi yakıtlar da başlıca kaynaklardandır.
meydana gelmiş ve insanların farklı ihtiyaçlarını karşılaması adına kullandığı kaynaklardır. Genel anlamda; HAVA, SU, TOPRAK, MADENLER (yer altı kaynakları), Bitki örtüsü, Havyanlar ve Mikroorganizmalar (CANLILAR=BİYOÇEŞİTLİLİK) doğal kaynaklar olarak adlandırılmaktadır.
1- Yazılı Kaynaklar:Kitabeler,fermanlar,kanunlar,mahkeme kayıtları, noterlik yazıları, gazeteler, dergiler vb... 2- Yazısız(Sözlü) Kaynaklar: Evler, kaleler, tapınaklar, heykeller, silah, eşyalar, destanlar, efsaneler, fıkralar, atasözleri örf ve adetler vb...
Düz ve silindirik parçaların kaynağında, her kalınlık ve boyuttaki boruların kaynaklarında ve sert dolgu kaynaklarında kullanılabilen yüksek kaynak hızına ve yüksek metal yığma hızına sahip bir yöntemdir. Hatasız ve yüksek mekanik dayanımlı kaynak dikişleri verir.
Aynı veya farklı iki metal parçayı, ergime derecelerinin altındaki bir sıcaklıkta, ek telinin ergimesi ile birleştirilmesi işlemine lehimleme denir. Bu işlemde amaç, düşük basınçlarda sızdırmayı önlemek, ısı ve elektrik iletkenliğini sağlamak için parçaların özelliklerini bozmadan birleştirme yapmaktır.
Tükenmeyen enerji kaynakları arasında; güneş, rüzgâr, biyokütle, jeotermal, hidroelektrik ve dalga yer almaktadır.
Kaynak Nerelerde Kullanılır ? Kaynak işlemleri kapalı ortamlar, açık alanlar, su altı, uzay boşluğu gibi çok çeşitli alanlarda ve farklı malzemelerin birleştirilmesi amacıyla kullanılan, son derece önemli bir işlemdir.
Sifonik drenaj sistemi, genellikle büyük ölçekli endüstriyel ve ticari binalarda kullanılan, gelişmiş bir yağış suyu drenaj çözümüdür. Geleneksel drenaj sistemlerinden farklı olarak, sifonik sistemler, suyun doğal çekim kuvveti yerine bir sifon etkisi oluşturarak suyun hızla tahliye edilmesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri