Tencereniz kaynayınca ocağınızın altını kısıp düşük ayara getirin ve mısırlarınızı en az 4 saat kaynatın 5 saat bile kaynatabilirsiniz. Suyu eksilirse kaynamış su ekleyebilirsiniz. Soğuk su eklemeyin. Süre sonunda mısırlarınız sapsarı, kararmamış, yumuşacık lezzetli bir şekilde yenmeye hazır olacaktır.
Mısır, koçan haldeyse bu durumda saklamanın ilk yolu haşlamaktır. Kabuklarını soyup haşladığınızda soğumasını bekleyin. Daha sonra mısırları boyuyla orantılı olarak ikiye ya da üçe bölün. Parçaladıktan sonra en fazla üç tanesini buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuya atın.
Üstelik ilk günkü tazeliğinde... Bunun için önce mısırları sıcak suda haşlayıp soğuk sudan geçirerek iyice süzmeniz gerekiyor. Ardından yukarıdaki mısır ayıklama yöntemlerini kullanarak mısır tanelerini koçanından ayırın. Bu mısır tanelerini havası alınmış, ağzı kilitli buzdolabı poşetlerine aktarın.
Pişen mısırların suyu süzülür. Soğuduktan sonra varsa mısır taneleyicisi ile yoksa bıçak yardımıyla dikkatli bir şekilde tanelere ayrılır. Ardından buzdolabı poşetine koyularak derin dondurucuya atılır. Poşete koyarken tane tane olmasına dikkat edin.
Mısırın haşlama suyuna bir bardak süt ekleyerek mısıra daha sütlü bir lezzet kazandırabilirsiniz. Mısır pişirmenin en dikkat gerektiren yöntemlerinden biri de közlemektir. Közlenmeye başlanan mısırlar yaklaşık 10 dakikada pişer; ancak 2 dakikada bir çevirerek mısırların yanmasını önlemeniz gerekir.
İlgili 43 soru bulundu
Tencereye mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, bir tatlı kaşığı şeker ekleyin ve mısırları 30 dakika boyunca haşlayın. Haşlanan mısırlarınızın üzerine tuz dökerek ya da tereyağ sürerek servis edebilirsiniz.
Tane tane ayıkladığınız mısırları derin bir tencere içine koyun. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyun. Arzu ettiğiniz kadar tuz serpiştirip, 20dk kadar haşlayın. Mısırlar yeterince yumuşadığında ocaktan alın.
Mısırların suda tamamen soğumasını bekleyin. Soğuyan mısırları sudan çıkarıp bir havlu yardımıyla kurulayın. Ardından mısırları ister koçanıyla birlikte, ister tanelerini bir bıçak yardımıyla koçandan ayırarak, buzdolabı poşetlerine veya saklama kaplarına koyun. İçinde hava kalmamasına özen gösterin.
Hazırladığınız buzdolabı poşetlerindeki süt mısırları, buzdolabınızın buzluğuna ya da derin dondurucuya koyup, 1 sene kadar muhafaza edebilirsiniz. Buzlukta sakladığınız taze mısırları, arzu ettiğiniz zaman buzunu çözdürüp, kullanabilirsiniz.
Mısır haşlamanın püf noktalarından bir diğeri ise mısır pişerken suyun içine tuz atmamak. Atılan tuz mısırın pişme süresini uzatacaktır. Eğer mısırı tuzlu seviyorsanız, yerken atmalısınız. Dilerseniz mısırlar kaynerken bir çay kaşığının ucuyla şeker atabilirsiniz.
Eğer tencereniz küçükse mısırları ortadan ikiye bölebilirsiniz. Ardından mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Son olarak da 1 su bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı toz şeker koyup, hafifçe karıştırın. Hazırladığınız mısır tenceresini ocak üzerine alıp, tencerenin kapağını kapatın.
Kahvaltıdan önce mısır tanelerini kaynatıp bir bardak olarak hem suyu hem taneleri tüketen Koreliler, metabolzmayı hızlandırdığı yönünde açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda mısır haşlaması suyu, sindirim sistemini temzler. Bağırsak paraztlerin azaltır.
Düdüklüde Süt Mısır Tarifi Nasıl Yapılır? Sonra mısırları dizelim, bir kaşık da şekeri ekleyelim. Üstünü geçecek kadar su koyup düdüklümüzü kapatalım. Kaynamaya başlayınca düdüğü kapatıp 20 dakika pişirelim.
FAO-100 grubunda yer alan çeşitler çok erkenci, genellikle 70-75 günde olgunlaşmasını tamamlarlar. FAO-800 grubunda yer alanlar ise, çok geçci, yaklaşık 140 günde olgunlaşmalarını tamamlarlar.
Dondurucuda Haşlamalık Mısır Tarifi Nasıl Yapılır? Yazdan taze mısırları alalım ve kabuklarını soyup hiç bir işlem yapmadan buzdolabı poşetine bırakıp dondurucumuza bırakalım. Kışın istediğimiz zaan çıkarıp düdüklüde pişirip mısır özlemimizi giderelim. Harika oluyor, deneyin derim.
Mısırları koyduğunuz Koroplast kilitli poşetin havasını olabildiğince alın ve derin dondurucu ya da buzluğun en derin kısmında muhafaza edin.
Sıcaklığın 30 dereceyi aşmasıyla önce gelişimde yavaşlama ve ardından çimlerde ölüm gözlemlenir. Bununla birlikte sıcaklık 9 derecenin de altına düşmemelidir. Mısır üretimi için en ideal sıcaklık aralığı, 24 ile 32 derece arasıdır. Bir sıcak iklim bitkisi olan mısır, buna rağmen yüksek sıcaklara dayanamaz.
Mısır salatası dışında pilavlarda, mezelerde, aperitiflerde ve çorbalarda da lezzet katma görevini üstlenir. Bol marul ve tavukla hazırlanmış nefis bir salata, mısır olmadan sanki biraz eksik kalır. Tariflere lezzet kattığı kadar sarı rengiyle iştah da açan mısır; tavuk, et ve sebze yemeklerine de lezzetle eklenebilir.
Mısırın sivri kısmını düzeltecek şekilde kesin ve düz olan ucunu kesme tahtasına sabitleyin. Şimdi ince uçlu bir bıçak yardımıyla mısırı yukarıdan aşağıya doğru kesin. İlk bıçak darbesini mısır tanesinin sırtından uygularsanız; diğer taneleri de teker teker dökülecektir.
Mısırı ise en yumuşacık ve lezzetli haşlamak için ise süte ihtiyacınız var. Süt sayesinde mısırlarınızın tadı güzelleşiyor, daha yumuşacık oluyor ve daha hızlı bir şekilde pişiyor.
1 bardak sütünüzü ve 2 lt kaynamış suyunuzu ekleyin ve kaynatın. Tencereniz kaynayınca ocağınızın altını kısıp düşük ayara getirin ve mısırlarınızı en az 4 saat kaynatın 5 saat bile kaynatabilirsiniz.
Şeker oranı yüksek süt mısırı olarak tohumu satılan tatlı, süper tatlı veya silajlık mısırdan elde edilen süt mısırlarını yemek için tencerede kaynattığımızda ''kara su '' ortaya çıkar. Bu kara suyu tencere de çok kaynatmanızın oluşturduğu mısırdaki yüksek şekerintepkimeye girerek '' yanması '' oluşturur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri