Yönetmelik ile milli sporcular, kaynaştırma öğrencileri, koruma kanunu kapsamındaki öğrenciler, şehit ve gazi çocukları, Bakanlıkça mazereti uygun görülenler ile yönetmeliğin ilgili hükümlerine göre örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrenciler gibi istisnalar dışında açık liseye nakil ve geçişler ...
Bakanlık dün yayımladığı genelgeyle açık liseye geçişlerle ilgili usul ve esasları da belirledi. EĞİTİM SERVİSİ - Genelgeye göre örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybedenler, milli sporcular, şehit ve gazi çocukları, evde ve hastanede eğitim alanlar açık liseye geçebilecekler.
AÇIK LİSEYE GEÇİŞİN İSTİSNAİ DURUMLARI NEDİR? Millî sporcular, kaynaştırma öğrencileri, koruma kanunu kapsamındaki öğrenciler, şehit ve gazi çocukları gibi özel durumlara sahip olan öğrencilerin açık liseye nakilleri yapılabilecek.
ikamet eden ve taşıma yolu ile eğitim hizmeti alanlar, istemeleri ve durumlarını belgelendirmeleri hâlinde açık öğretim liselerine nakil ve geçiş yapabilecekler.
Açık liseye geçişler de kısıtlandı. Yeni yönetmelik çerçevesinde, istisnai durumlar dışında açık liseye geçişe izin verilmeyecek. Bu durum, öğrencilerin örgün eğitim kurumlarına daha fazla katılımını teşvik etmeyi amaçlamaktadır.
İlgili 24 soru bulundu
Bu zorlu süreçte kendi programınızı kendiniz oluşturmalısınız. Örgün eğitime devam eden öğrencilerin sorumlulukları ile açık lise tercih edenlerin sorumlulukları bir olmuyor.
Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri 15 Eylül 2023 - 16 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), açık liselere geçişler zorlaştırıldı ve sadece istisnai durumda olan öğrencilerin açık liseye geçebilmesine karar verildi. Bakanlığın yeni düzenlemesiyle örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine geçişler zorlaştırıldı.
Açık liseye geçiş, 08 Eylül 2023 Tarihli ve 32303 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan düzenleme ile zorlaştırıldı. Geçiş, evde veya hastanede eğitim alanlar ile MEB tarafından mazereti uygun bulunanlar tarafından gerçekleştirilebilecek.
Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe, • Bir adet biyometrik çekilmiş fotoğraf, • T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir. Ayrıca sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzalamaları gerekmektedir (18 yaşından küçük öğrencilerin kayıt raporu velileri tarafından imzalanacaktır.)
Açık Öğretim Lisesinde kayıtlı öğrenciler kaydını aktif ettikten sonra her öğretim yılının başında yüz yüze eğitim veren okul müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak geçiş yapabilirler. Açık Öğretim Lisesinde kazandıkları dönemler ve krediler aynen korunur.
Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler. Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır.
Örgün öğretimin herhangi bir programına yerleştirilmiş olan adaylar, açık öğretim programlarına kayıt koşullarına uymak suretiyle, aynı öğretim yılında kendi alanları dışındaki bir açık öğretim programına kayıt yaptırabilirler.
İlköğretimi tamamlayanlar, ortaöğretim kurumlarının ara sınıflarından ayrılanlar, ortaöğretim kurumlarından/bir yükseköğretim kurumundan mezun olanlar ile bir yükseköğretim kurumunda ayrılanlardan; Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe, • T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir.
Kayıt işlemleri, açık öğretim lisesi müdürlüğü tarafından belirlenen başvuru tarihlerinde yapılır. Açık Öğretim Lisesinde yaş sınırı ve devam zorunluluğu aranmamaktadır.
Liselerde sınıf tekrarı uygulaması, 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren tekrar hayata geçiyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, yeni dönemde liselerde sınıf tekrarı uygulamasının olacağını söyledi. Tekin ayrıca, açık liselere geçiş sürecinin zorlaşacağını açıkladı.
Yönetmeliğin ilkeler kısmındaki ifadeler de değişti. Yeni yönetmelikle birlikte evlenen öğrencinin açık liseye kaydının alınması da mecburi oldu. MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 1 yılı aşkın süredir üzerinde çalıştığı yeni Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.
Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 yılı için ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 15 Eylül'de başladı ve 16 Ekim tarihinde sonlanıyor. Öğrenciler kayıt ve kayıt yenileme başvurularını aol.meb.gov.tr adresinden gerçekleştiriyor.
Bakan Tekin açıklamasında açık liseye kayıt yaptıran öğrencilerin sayısının diğer dönemlere göre az olduğuna vurgu yaparak sınavların yüz yüze olacağı bilgisini paylaştı. Öğrencilerin sınav merkezi tercihlerine göre 2023-2024 AÖL 1. dönem sınavları yüz yüze olarak gerçekleştirilecek.
Bundan böyle yönetmelik çerçevesinde, istisnai durumlar hariç açık liseye geçilemeyecek.
(Değişik ikinci fıkra:R.G.-17/3/2009-27172) Bir dersten başarılı olabilmek için, o dersten en az kırk beş puan almak gerekir.
Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrencilerden, 18 yaşını doldurmamış olanların velileri ile birlikte, 18 yaşını doldurmuş olanların ise zorunlu durumlar dışında bizzat kendilerinin Halk Eğitimi Merkezi ile Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerine başvurması gerekmektedir.
4. Kayıt Yenileme Sınav Katılım Ücreti Kayıt yenileme sınav ücreti olarak 160 TL olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak. Kayıt yenileme sınav katılım ücretinin yatırılabileceği anlaşmalı bankalar; T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasıdır.
30 TL. 'sini Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının (Halk Bankası ayrıca havale ücreti talep etmektedir) herhangi bir şubesine T.C.
Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme ve ilk kayıt yaptıracak olanlar MEB tarafından ilan edilen tarihler arasında sınav İl ve İlçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek işlemlerini gerçekleştirebilecek. Kayıt yenileme sınav ücreti 160 TL olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri