Beyaz dut mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Beyaz dut yaprakları kaynatılıp içilirse idrar söktürür, vücutta biriken suyu boşaltır. Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak solucanlarını düşürür. Dut, aynı zamanda yorgunluk hissinin azalmasına yardımcı olur.
Zengin C vitamini, lif, kalsiyum ve antioksidan kaynağı olan dut, içerdiği yüksek düzeyde protein ve demir sayesinde alyuvar üretimini arttırdığı için kansızlığa, kötü kolestrol seviyesinin düşürülmesine, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve kan şekerini kontrol etmeye yardımcıdır.
Beyaz dut, iyi bir idrar söktürücüdür. Beyaz dut tüketerek vücutta biriken fazla suyun kolayca atılmasına yardımcı olup ödem gibi rahatsız edici problemlerin önüne geçebilirsiniz. Beyaz dut, karaciğer ve böbrekleri zararlı toksinlerden arındırır ve daha az yorulmalarını sağlar.
Dut kurusu doğal antibiyotik kaynağıdır. Her gün düzenli olarak dut kurusu tüketmek vücudu iltihap, toksin ve enfeksiyonlardan arındırır. Vücut direncini arttırır.
Dut kurusu hamileler tarafından tüketilebilir. Ancak dut kurusunun içeriğinde şeker vardır. Bu yüzden hamile olup şeker sorunu olan gebeler tarafından kullanılması önerilmez.
İlgili 34 soru bulundu
Dut Kurusu Çayının Faydaları
Dut kurusu çayı faydaları, dutun faydalarından çok fazla değişkenlik göstermez. Dut kurusu çayı da tıpkı dut kurusu gibi antioksidan özellikte, vitamin ve mineralden zengindir. Kalp sağlığı ve sindirim sistemi üzerinde pek çok olumlu etkisi vardır.
Yüksek lif içeriği nedeniyle kabızlık gibi sindirim sorunlarına iyi gelir. Yüksek potasyum içeriği nedeniyle kalp sağlığını destekleyebilir ve kan basıncını düşürebilir. Antioksidan özellikleri sayesinde kanserle mücadeleye yardımcı olabilir. Lutein ve zeaksantin gibi göz sağlığı için faydalı besinleri içerir.
Kür 2: Kandaki iltihaba karşı
Yarım litre kaynamakta olan suyun içerisine bir avuç dolusu beyaz dut kurusu atınız ve altı dakika kısık ateşte kaynatmaya devam ediniz. Altıncı dakikadan sonra ocaktan indiriniz. Ilıyınca süzünüz, yarısı sabah aç karnına, diğer yarısı akşam aç karnına içilir.
1) Dut Kurusu
Crp yüksekliği nasıl düşürülür sorusuna İbrahim Saraçoğlu dut kurusu kürüyle yanıt vermiştir. Yaklaşık yarım litre içme suyunun içine 5 kaşık dut kurusu ekleyin ve kısık ateşte ısıtın. Dut kurusu içindeki özünü suya bırakacaktır. Kaynayan suyu soğutun ve sabah 1 bardak, akşam 1 bardak tüketin.
Doğal bir ateş düşürücü görevi de üstlenen bitki, geçmiş yıllardan günümüze dek doğal bir ateş düşürücü olarak da kullanılır. Özellikle idrar yolu enfeksiyonunu sık geçiren hastalar için de fayda sağlayan dut yaprakları, idrar söktürücü özelliği ile de öne çıkar.
Vücuttaki iltihabı kurutucu özellikte bir kürdür. (üveit ve iltihaplanmaya bağlı kistlerde kullanılabilir.Şeker hastaları için uygun değil. ) Suyu kaynatıp dut kurusunu içine atın ve 6 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Ilıyana kadar bekleyip süzün.
C vitamini deposu kuru dut, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Kuru dut özellikle kış mevsiminde çok tüketilir, kış hastalıklarına karşı bünyeyi destekler. Soğuk algınlığı, öksürük, boğaz enfeksiyonunda kuru dut iyileşmeye destek olur.
Beyaz dut kan yapıcı desteği ile kan pıhtılaşmasını önlemeye yardımcı olur, kalp ve damar sağlığına destek sağlar. Hazımsızlık, şişkinlik, tembel bağırsak hareketlerini önlemek için beyaz dut desteğinden yararlanabilirsiniz. Beyaz dut sindirim sistemini çalıştırmak için yardımcı olur.
Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine bir avuç dolusu (5-6 yemek kaşığı) beyaz dut kurusu atın ve altı dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Altıncı dakikadan sonra ocaktan indirin. Ilıyınca süzün, yarısı sabah aç karnına, diğer yarısını akşam aç karnına için.
Dut kurusu nasıl kaynatılır derseniz; Yarım litre kaynamakta olan suyun içerisine bir avuç dut kurusu atılıp, kısık ateşte beş dakika kaynatmaya bırakılır. Sonra ocaktan alınır, ılıyan dut kurusu süzülüp sabah aç karnına içilir.
Kanda CRP (C-reaktif protein) Artışı Ne Anlama Gelir? Sağlıklı kişilerde plazma CRP değeri çok düşüktür. CRP değerinin yükselmesi vücutta enflamasyon veya enfeksiyon olduğuna, inme veya kalp krizi riskine, yakın zamanda geçirilmiş bir kalp krizine, doku ölümüne veya tümör olabileceğine işaret eder.
Hem çiğ haliyle hem de kurutulmuş olarak tüketilebilen dut meyvesi, kan dolaşımını düzenlemeye, bağışıklık sistemini güçlendirmeye, kalp hastalıklarını ve iltihabı önlemeye yardımcı olur.
Dut kurusu cinsel güç ve performansı arttırmaktadır. İlk olarak dut kurusu genel olarak kişinin enerjisini yükseltir ve halsizliğini giderir. Böylece kişi kendisini daha iyi hissettiğinden doğal olarak cinsel gücü de artmaktadır. Cinsel gücünün artmasını isteyen kişiler doğal olarak günde 1 avuç dut kurusu tüketebilir.
Enfeksiyon tedavisi, enfeksiyon türüne göre uygulanır. Ancak genellikle ilaçla tedavi; antibiyotik, antiviral ilaç, antifungaller, antiparazitik ile uygulanır. Antibiyotik tedavisi; bakteriyel enfeksiyon durumunda bakteri üremesini engellemek adına kullanılır.
Sepsiste antibiyotik tedavisi yapılır. Çeşitli bakterilere karşı etkili olan geniş spektrumlu antibiyotikler genellikle ilk olarak kullanılır. Kan testlerinin sonuçlarını öğrendikten sonra doktor, enfeksiyona neden olan belirli bakterilerle savaşmayı hedefleyen farklı bir antibiyotik gruplarına geçebilir.
Kekik çayı antibakteriyel, antimikrobiyal ve mantara karşı direnç özelliği taşır. Kekik bitkisindeki ana yağlardan timol, vücutta antiseptik rol oynar. Karvakrol yağı ise yine vücuttaki iltihaba iyi gelir.
Dut Kurusu Ne Kadar Tüketilmeli? Kuru dut içeriğindeki şeker miktarı nedeniyle günde en fazla 1 avuç tüketilmelidir.
Meyvelerin büyük bir kısmında olduğu gibi toz ve kirden arındırılması amacı ile kuru dut yıkanabilmektedir. Ancak bir kabın içerisine konulmakta olan su ile birlikte yıkanması daha doğrudur. Çünkü diğer şekilde yıkandığında ezilme ihtimali bulunmaktadır.
Uzmanlar, kaşıntı ve deri döküntüsüne neden olan egzamadan kurtulmak için dut kurusuyla yapılan karışımı öneriyor. Dut, demir bakımından zengin, idrar söktüren, ödem gideren, bağırsak kurtlarına karşı etkili bir meyvedir. Taze dutla dut kurusu rasında önemli farklar vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri