Reklam ajanslarında, animasyon stüdyosu ve prodüksiyon şirketlerinde, basın-yayın kuruluşlarında, televizyonlarda, resmi ve özel kurumların tasarım bölümlerinde görsel iletişim tasarımcısı olarak staj yapabilirler.
Görsel Sanatlar ve İletişim Tasarımı bölümü mezunu kişiler mezun olduklarında çoğunlukla yazılım şirketlerinde, reklam şirketlerinde, medya kurumlarında iş imkanına sahip olurlar. Mezun bireyler kamu ve özel sektör de kendilerine yer bulabilmektedirler.
Görsel iletişim tasarımı bölümünün önü açık mı? Evet. Görsel iletişim tasarımı hızla gelişen teknolojilere bağlı yenilikçi bir çalışma alanı olması nedeniyle bu meslek dallarından mezunlara ulusal ve uluslararası alanda talep giderek artmaktadır.
eleman.net verilerine göre, Görsel İletişim Uzmanı 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 34.100 TL maaş alıyor. Görsel İletişim Uzmanı, 2024 yılında en düşük 27.000 TL alırken, en yüksek 49.900 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Görsel İletişim Uzmanı, Temmuz 2023 yılında ortalama 25.500 TL maaş alıyordu.
Görsel medya organlarında çalışan; iletişime ek olarak sanat disiplinine ve dijital medyaya da hakim, bilgisayar temelli iletişim teknolojilerini çok iyi şekilde kullanan, video, fotoğraf, ses, grafik, yazı, üç boyutlu tasarım, animasyon tasarımını gerçekleştiren kişiler "Görsel İletişim Uzmanı" olarak bilinir.
İlgili 42 soru bulundu
Görsel İletişim Tasarımı mezunu bir kişi, tasarımını oluşturacağı konu hakkında araştırmalar yapar ve bu araştırmalar doğrultusunda en uygun ürünü ortaya çıkarmaya hedefler. Web sitelerine, dijital medya kuruluşları için görselleri düzenleme ve hazırlama görevine sahiptirler.
Bölümümüzden mezun olan öğrenciler, kamu kurumlarında grafik tasarımcı, pedagojik formasyon sertifikası aldıkları takdirde öğretmen olabilecekleri gibi, kendi reklam ajanslarını da kurabilirler.
Görsel iletişim tasarımı mezunları bu bölümden "Görsel İletişim Tasarımcısı" unvanı ile mezun olurlar. Aynı zamanda bu kişiler reklam şirketleri ile özel şirketlerde çalışabilirler. Aynı zamanda web sitelerinde de görev alan mezunlar kamu, kurum ve kuruluşlarında çalışabilirler.
Amacı, marka kimliği oluşturma, reklam ve pazarlama malzemeleri tasarlama, ürün ambalajı tasarlama, logolar ve afişler oluşturma gibi görsel iletişim ihtiyaçlarını karşılamaktır. Grafik tasarımda estetik ve yaratıcılık ön plandadır. Görsel tasarımı etkileyici, çekici ve profesyonel bir şekilde sunmak hedeflenir.
Görsel Tasarımcı, prodüksiyon, reklam filmleri, video, yaratıcı metin, görüntüler, hareket ve ses gibi iletişim araçlarını gerek yeni medya, televizyon, bilgisayar, akıllı iletişim araçları ve mekanlar, arayüz/etkileşim tasarımı, basılı ürünler ve tüm iletişim mecraları üzerinde kullanır.
Tasarım boyutuyla kendini ispatlamana imkan verdiği ve her şeyden biraz eğitimini aldığın için de kendini daha çok keşfedebileceğin bir alan olması sebebiyle " Görsel İletişim Tasarımı " diyebilirim. Eğer yetenekliysen,yaratıcıysan ve adını duyurmak istiyorsan tam anlamıyla geleceğin mesleği diyebilirim.
Reklam ajanslarında, animasyon stüdyosu ve prodüksiyon şirketlerinde, basın-yayın kuruluşlarında, televizyonlarda, resmi ve özel kurumların tasarım bölümlerinde görsel iletişim tasarımcısı olarak staj yapabilirler.
Grafik tasarımcılar ise daha sıkı bir şekilde grafik ekibiyle çalışabilirler. Sonuç olarak, görsel iletişim tasarımı daha geniş bir kavramdır ve iletişimin farklı yönlerinde görsel unsurların tasarımını kapsar. Grafik tasarım ise daha spesifik olarak basılı medya ve görsel materyallerin tasarımıyla ilgilenir.
Görsel İletişim Tasarımı bölümü bazı üniversitelerde İletişim Fakülteleri, bazılarında ise Güzel Sanatlar Fakülteleri bünyesinde yer almaktadır.
Programdan mezun olanlar, Görsel İletişim Tasarımı alanında Tezli Yüksek Lisans diploması almaya hak kazanmaktadır.
Üniversitelerin Görsel İletişim Tasarımı bölümünden mezun olan kişiler, Görsel İletişim Uzmanı olmaktadır. Görsel İletişim Tasarımı dışında Yeni Medya ve İletişim, Görsel İletişim ve Görsel Sanatlar, Yeni Medya, Radyo Televizyon ve Sinema gibi görsel odaklı bölümleri bitiren kişiler de bu alanda çalışabilmektedir.
Görsel algı ekleme iletişimi geliştirir ve yanlış anlamaları önler. Görsel iletişim sırasında katılımcılar daha konsantre, senkron ve kendilerinden beklenen/istenenleri olumlu algılamaya daha yatkındır.
İletişim ve Tasarım bölümü mezunu kişiler mezun olduklarında çoğunlukla yazılım şirketlerinde, reklam şirketlerinde, medya kurumlarında iş imkanına sahip olurlar. Mezun bireyler kamu sektöründe de kendilerine yer bulabilmektedirler.
İletişim ve Tasarımı Bölümü mezunları tasarım ajanslarının yanı sıra reklam ajansları, yapım ve oyun şirketlerinde, sanat yönetmeni, yaratıcı yönetmen ve görüntü yönetmeni olarak çalışmaktadır.
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde 2008 tarih ve 26848 sayılı Resmî Gazete 'de yayımlanan 31.03.2008 tarih ve 2008/13467 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla kurulmuştur.
Bu kariyerlere alternatif medyanın yaratıcı alanlarında kendilerine yeni iş sahaları oluşturabilirler. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri eğitim fakültesinden pedagojik formasyon eğitimi alarak öğretmenlik sertifikasına da sahip olabilirler.
Görsel iletişim, bilgiyi, duyguları ve düşünceleri görsel öğeler aracılığıyla ifade etme ve iletim sürecidir.
Görsel düzenleme tasarım uzmanı kimdir sorusuna çeşitli programları ve yazılımları kullanarak üretilen ürünleri önce sunuma sonra satışa hazır hale getiren uzmandır şeklinde yanıt verilebilir. Örneğin; bir kıyafette hangi renklerin, motiflerin ve desenlerin kullanılacağına görsel düzenleme uzmanları karar verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri