Kayıp pasaportunda geçerliliği devam eden bir vizen varsa yeniden vize başvurusu yapabilmek için bu vizeyi iptal ettirmen gerekir. Vizenin iptal edilebilmesi için kayıp pasaport tutanağı, fotokopisi ve bireysel dilekçe ile ilgili ülkenin temsilciliğine başvuru yapmalısın.
Yurt dışına gittiğinizde pasaportunuzu kaybetmeniz veya çaldırmanız durumunda, ülkeye dönerek yenileme başvurusu yapmanız gerekir. Ülkeye dönüş için bulunduğunuz yerdeki Türkiye Cumhuriyeti elçiliklerine geçici pasaport başvurusu yapılmalıdır.
Pasaportunuzun çalınması ve kaybolması durumunda bulunduğunuz yerdeki büyükelçilik veya konsolosluk gibi dış temsilciliklere pasaport kayıp başvurusu yapmanız gerekir. Bulunduğunuz yerdeki dış temsilcilikleri internetten araştırıp kolaylıkla bulabilirsiniz.
Başvuru öncesinde pasaport defter ve harç bedelinin ödenmesi (Ödeme bilgileri sistem üzerinden görüntülendiğinden başvuru esnasında ayrıca makbuz/dekont talep edilmemektedir.) Eski pasaport (Daha önceden alınmış ve iptali yapılmamış pasaportların başvuruda getirilmesi gerekmektedir.)
Bu durumlarda pasaport genellikle 15-20 gün içersinde teslim edilebilmektedir. Başvurunuzun işleme alınabilmesi için aşağıda sıralanan belgeler (durumunuza uygun olanlar) ve birer adet fotokopileri gereklidir. Bazı durumlarda ilave belge talep edilmesi de mümkündür.
İlgili 31 soru bulundu
Pasaport kaybolması durumunda alınmış bulunan vizelerin iptal ettirilmesi gerekir. Bunu yapabilmek için polis tutanağının onaylı suretinin bir dilekçe ekinde ilgili ülke temsilciliğine iletilmesi gerekir. Böylece eski vizenin iptalinin yanı sıra yeni vize başvurusu için somut gerekçe gösterilmiş olur.
Pasaportunu Kaybettiğiniz Ülkenin Konsolosluğu ile İletişim
Bu anlamda büyükelçilik, başkonsolosluk ve konsolosluklara bağlı kuruluşlar ile iletişime geçebilir ve Türkiye'ye geri dönüşün için gerekli olan süreç hakkında resmi kuruluşlardan destek alabilirsin.
Pasaport yenileme başvurunuzu eski pasaportun geçerlilik süresi dolmadan en az 2 ay önce yapılması önem arz etmektir. Yeni pasaportların teslim süresi 4-5 haftayı bulabilmektedir.
Pasaport işlem süresi yaklaşık 6 haftadır, bu süreye gönderim (kargo) süresi dahildir. Pasaport kart işlem süresi yaklaşık 8 haftadır.
Vizenizin son 1 günü kalmasına rağmen pasaport yenilemeniz gerekse dahil, vizeniz iptal olmaz. Ancak yeni pasaport kaydında eski pasaportun iptal kaşesi alması gerekmektedir. Vizeniz yeni pasaportunuzda da devam edecek şekilde yasal düzenlemeyle size teslim edilir.
Bir vize başvurusunda genel kural başvurunun şahsen yapılmasıdır. Pasaportun yıpranmamış olması gerekir.
Eski pasaport (Daha önceden alınmış ve iptali yapılmamış pasaportların başvuruda getirilmesi gerekmektedir.) Başvuru öncesinde pasaport defter bedelinin ödenmesi (Ödeme bilgileri sistem üzerinden görüntülendiğinden başvuru esnasında ayrıca makbuz/dekont talep edilmemektedir. Hususi damgalı pasaportlar harçtan muaftır.)
Ancak pasaportun halen eline ulaşmadıysa pasaportunu daha hızlı almanın bir çözümü var. Bunun için ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi'ni arayıp acilen yurt dışına çıkman gerektiğini belirtmen gerekiyor. Bu durumda pasaportun hemen basılıp kargoya veriliyor.
Geçici Pasaport Nasıl Alınır? Kayıp ve çalıntı nedeni ile geçici pasaport başvurusu için öncelikle bulunduğunuz bölgeden sorumlu emniyet müdürlüğüne giderek kayıp belgesi almanız gerekmektedir. Polis tutanağı ve kimlik belgenizle gittiğiniz Türk elçiliğine geçici pasaport için başvuru yapabilirsiniz.
Yeni tip pasaportlar Türkiye'de basılmakta ve ortalama 4 hafta içerisinde Başkonsolosluğumuza ulaşmaktadır. Bu nedenle, zamanlıca başvuruda bulunulması önem taşımaktadır. 1) Nüfus Cüzdanı, T.C. Kimlik Kartı veya Geçici Kimlik Belgesi.
Başvurmayı düşünen çoğu kişi Pasaport ne kadar sürede çıkar diye merak etmektedir. Tüm belgelerini eksiksiz bir şekilde hazırlayarak, randevu günü ve saatinde ilgili kuruma gidip işlemlerini tamamlaman halinde, beş ila yedi iş günü içinde pasaportun çıkmış olur.
Başvurudan sonra yeni pasaportumun teslimi ne kadar sürer? Biyometrik pasaportların işlem süresi ortalama dört ila altı hafta sürer. Fakat ek ücret ödeyerek ekspress pasaport başvurusunda bulunma imkanı da var. Bu durumda on ila on dört gün sonra pasaport elinizde olur.
6 aylık pasaport için 72 Euro, 1 yıllık pasaport için 90 Euro, 2 yıllık pasaport için 125 Euro, 3 yıllık pasaport için 164 Euro ve 4 yıl ve üzeri (azami 10 yıllık) pasaport için 217 Euro harç bedeli alınmaktadır.
Hususi pasaport hamillerinin Almanya'ya yapacakları turistik seyahatlerinde pasaportlarının seyahat tarihlerinin sonrasında halen en az üç ay geçerli olması gerekmektedir.
444 45 26 numaralı ilan hattını 7/24 arayabilirsiniz, WhatsApp üzerinden pasaport numarası ile beraber isim soy isim belirterek gönderebilirsiniz, ilan[@]ilanservisi[.]net adresine mail gönderebilirsiniz.
Pasaportların belirli geçerlilik süreleri vardır. Bu süreler dolduğunda ise yenilenmeleri gerekir. Yenileme yapılmazsa pasaport kullanılamaz.
6 AY, 1 YIL, 2 YIL, 3 YIL, 10 YILLIK PASAPORT ÜCRETLERİ 2024. 6 Aylık pasaport ücreti harç bedeli 1.639, 30 TL defter bedeli 790 TL toplam 2.429,30 TL'ye yükseldi.
Yani kayıp kimlik vey a pasaportun yeniden çıkartılması için randevu alınması şart. Başvuru için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi sitesi olan https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden online da randevu alabilirsiniz. Tabi bu hususlar eğer pasaportunuzu yurt içinde kaybettiyseniz geçerli.
Kişi doğrudan bağlı bulunduğu yerin il nüfus ve vatandaşlık müdürlüğüne başvuruda bulunur ve Pasaportunun kalan süresi kadar olmak şartıyla pasaportu yenilenir. Mevcut kontenjanın düşümünün yapılması için Pasaport Müdürlüğüne dilekçe ile başvuruda bulunulur.
Pasaportunuzun kayıp veya çalınmış olduğunu bize rapor ettiğiniz anda pasaportunuz iptal edilir ve pasaportunuzu daha sonra bulsanız bile yeniden kullanma şansınız ortadan kalkar. Böyle bir durumda yeni bir pasaport almak için başvuru yapmanız ve ücreti ödemeniz gerekecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri