Yüksek oranda saf ve doğal kayısı çekirdeği yağı içermektedir. Vücudun gereksinimi olan temel yağ asitlerinden Omega 3, Omega 6, Omega 9 ve E Vitamini zengin bu yağ cildi besleyerek nemlendirir. Cilt üzerinde yaşlanma etkilerini minimize etmede, esneklik ve canlılık kazandırmada mükemmel bir destektir.
Kayısı çekirdeği yağı, kuru kayısının üretiminin bir yan ürünü olarak ortaya çıkar. Kayısı meyvesinden ayrılan çekirdeklerin soğuk preslenme yöntemi yapılarak elde ediliyor. Bu yöntem sayesinde damıtılan yağ, çok hafif ve kokusuz denebilecek kadar saf bir yapıya sahiptir.
Kayısı çekirdeği yağlı krem VE Kullanım Şekli
Uygulanacak bölgeye sabah akşam günde iki defa yeterince sürülerek, 5 er dakika masaj ile deriye iyice nüfuz ettirilir. 1 ay sabah akşam düzenli olarak kullanılması önerilir.
KULLANIM: Önceden bolca nemlendirilmiş cilt yüzeyine bir miktar Kayısı Çekirdeği Peeling uygulayın dairesel yumuşak hareketler ile masaj yaparak cansız derinin ciltten uzaklaştırılmasını sağlayın ve bol ılık su ile durulayın. Haftada en fazla 2 defa uygulanması tavsiye edilir.
İlgili 15 soru bulundu
Kayısı çekirdeği yapı bitkisel bir yağdır. Bir pamuk yardımı ile cilde az miktarda direkt olarak sürülebilir. Bunun yanı sıra yüz bölgesinde yer alan kaç ve kirpiklere de kulak çöpünün ucu ile önce ters yönde sonra düz yönde eşit bir şekilde sürülebilir.
Kayısı Çekirdeği Yağı cilde faydaları nelerdir? Özellikle hassas ve kuru ciltler için bakım yapankayısı çekirdeği yağı, cildi nemlendirir. İçeriğindeki vitaminler ve omega-9 bileşenleri sayesinde cildin daha canlı görünmesini sağlar. Bütün bunların yanı sıra kirpik ve kaş köklerinin de güçlenmesinde etkin rol oynar.
Yoğurdun antioksidan etkisi, balın cildi yenileyen etkisi ve kayısı çekirdeğinin hücre yenileyici etkisi ile sivilce ve lekelerden kurtulabilirsiniz.
Sivilcelere neden olan iltihapları gidermek için kayısı çekirdeği yağını pamukla yüzünüze sürün ve 10 dakika bekleyin. Daha sonra yüzünüzü soğuk su ile temizleyin.
Kayısı yağının özellikle kuru ciltlerin yumuşatılması sürecinde işe yaradığının altını çizmek gerekir. Duş sonrası kuruyan ciltlerin yumuşatılması için kullanılabilir. Ayrıca saç ve cilt bakımında geniş bir kullanıma sahiptir. İçeriği sayesinde cilt sıkılaşması için önemli bir maddedir.
Kayısı maskesi güneş lekelerinin düzelmesinde de etkili olmaktadır. Haftada iki kez uygulayabilirsiniz.
Bu doğal yağı tek başına kullanabileceğiniz gibi evinizde yaptığınız doğal cilt bakım maskeleriniz de kullanmayı tercih edebilirsiniz. Cilt tipinize uygun farklı doğal ürünlerle birleştireceğiniz kayısı çekirdeği yağı cildinize ihtiyacı olan nemi verecektir.
Kayısı yağı, içerisine bal veya süt eklenerek kullanılabilir. Cilde sürmek için kayısı yağı içerisine 1 yemek kaşığı bal ve süt ekleyebilirsiniz. İyice karıştırdıktan sonra yüzünüze sürüp kurumasını bekleyin. Yaklaşık 20 dakika sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz.
Kas ve eklem ağrılarını en hızlı şekilde atlatmak için kayısı çekirdeği tüketimi önerilir. Özellikle de spor sonrasında oluşan eklem ağrıları için kayısı çekirdeği yağıyla masaj yapmanız iyi olacaktır. Kan dolaşımını dengeleyen kayısı çekirdeği sayesinde vücudunuzdaki ağrılardan kurtulabilirsiniz.
Kayısılarınızın üzerine elinizle bastırdığınızda çok hafif suyu çıkar duruma geldiyse elinizle sap kısmına bastırarak çekirdeğinin dışarıya çıkmasını sağlayın. Eğer çok yumuşacık bir haldeyken çekirdeğini çıkarmaya çalışırsanız içerisinde etli kısmı dışarıya çıkar ve kayısılarınız dilediğiniz şekilde kurumaz.
Karma Cilt Tipi
Kuru ve yağlı cilde sahipseniz yüzde rasyosu %50'ye yakın olan badem yağı, argan yağı, kayısı çekirdeği yağı, susam yağı veya kuşburnu çekirdeği yağı seçmelisiniz. Bu yağlar her iki duruma çok uzak olmadan karma cilt tipleri için daha dengelidirler.
Ayvanın çekirdeklerini yarım çay bardağı ılık suyun içerisine koyup 1-2 gün boyunca bekletin. Ayva çekirdekleri suda bekledikçe jel kıvamına gelecektir. Jel kıvamına gelen ayva çekirdeği maskesini yüzünüze sürün ve 30-40 dakika bekletin. Cildinizde gerilme, hafif kaşınma ve hafif pembelik oluşumu normaldir.
Böylece hem saçlar beslenir hem de dökülme ve kırık oluşumu önlenmiş olur. Bu uygulamaya alternatif olarak şampuan ve saç kreminin içine birkaç damla kayısı yağı ilave edilebilir. Kayısı yağı, masaj yağı olarak da değerlendirilebilmektedir.
Cildin ihtiyacı olan A, E ve C vitaminlerini içeren kayısı çekirdeği yağı, faydalı yağ asitleri bakımından da oldukça zengin bir kaynak. Kayısı yağı olarak da bilinen bu yağ, içerdiği yüksek miktarda omega 3, 6 ve 9 ile cilt bakımının aranan içerikleri arasında yer alıyor.
kayısı çakirdeği yağı ile aynı şey olduğu hakkında yaygın bir yanlış kanı olan yağdır. kayısı çekirdeği yağı, adından da anlaşılacağı gibi, kayısı çekirdeğinin sıkılması ile elde edilirken, kayısı yağı, meyvenin (kayısı) disitilasyonu ile elde edilen, hoş kokulu, uçucu yağdır.
Taşıyıcı bitkisel yağ bileşen türünde yer alan bu yağ direkt olarak yüze sürülebilir. Cilt bariyerine destek veren bu yağının oldukça önemli faydaları bulunur. Eğer cildiniz akneye karşı meyilli değil ise rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Kayısı Çekirdeği Yağı
Kıl köklerini güçlendirici özelliği ile ön plana çıkan yağ, kaş ve kirpiklerin daha çabuk uzamalarını destekler. Daha güçlü, dolgun, gür kaş ve kirpikler için kayısı çekirdeği yağını düzenli olarak her gece yatmadan önce temiz cilde uygulayabilirsiniz.
Kayısı çekirdeği az miktarda da olsa siyanür içermektedir. Bu nedenle gün içerisinde bu meyvenin çekirdeğini tüketmek zehirlenmelere yol açabilir. Beslenme uzmanlarına göre günde en fazla 10 - 15 tane çekirdek yenmeli. Kayısı yağı böyle bir risk içermediği gibi çok daha sağlıklı olduğu için tavsiye edilmektedir.
Kayısı çekirdeği yağı içerisinde A, E ve K vitaminleri bulunur. A, E ve K vitaminleri ile kayısı çekirdeği yağı sizlere pürüzsüz, yumuşacık, sağlıklı bir cilt sağlar.
Kayısı yağı cildi güzelleştirir mi? Kayısı yağı cildi nemlendirir, pürüzsüz bir hale getirir ve üstün koruma sağlar. Vücutta oluşan sivilcelerin, aknelerin ve lekelerin giderilmesine yardımcı olan kayısı yağı düzenli olarak kullanılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri