Kayısı çekirdeği yağı, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu doymamış yağ asitleri, antioksidan ve vitaminlerden zengindir. Bitkisel destek ürünü olarak kullanılabilir. Veya bir bardak meyve suyuna 7-8 damla damlatılarak içilebilir. Direk içilmek istenirse 1 çay kaşığına 3-4 damla damlatılarak içilir.
Kayısı yağını saçınıza kullanırken önce saç derinize sonra masaj yaparak saç köklerinize ve saç uçlarınıza sürebilirsiniz. Kayısı yağını cildinize kullanırken de damla damla parmağınıza ya da bir pamuğa sürerek, masaj yapar gibi uygulamayı deneyebilirsiniz.
Kayısı çekirdeği yağı hafif, pürüzsüz ve sağlıklı yağ oluşuyla cildinize istediğiniz ışıltıyı sağlarken cilt hücrelerinizi de yeniler. Cilde faydaları olan kayısı çekirdeği yağı özellikle kurumuş pul pul cildi nemlendirmeye ve hassas tahriş olmuş cildi onarmaya yardımcı olmak için kullanılır.
Kuru cilde sahip kişiler ise belirli dönemlerde kayısı çekirdeği yağı kullanılmalıdır. Haftada 3 kez uygulanması yeterlidir.
Bu doğal yağı tek başına kullanabileceğiniz gibi evinizde yaptığınız doğal cilt bakım maskeleriniz de kullanmayı tercih edebilirsiniz. Cilt tipinize uygun farklı doğal ürünlerle birleştireceğiniz kayısı çekirdeği yağı cildinize ihtiyacı olan nemi verecektir.
İlgili 15 soru bulundu
Kayısıdan Gelen Sağlık İksiri: Kayısı Çekirdeği Yağı
Gün içinde almanız gereken potasyum, magnezyum ve demir 1 adet büyük boy kayısıda bulunmaktadır. Lifli yapısından dolayı da hem sağlıklı beslenme programında hem de kilo verme sürecinde tercih edilen, sağlıklı ve faydalı bir besindir.
Mineral ve vitaminler açısından zengin olan kayısı çekirdeği yağı, cilt sağlığı başta olmak üzere, bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi için de kullanılır. Kayısı çekirdeği yağı içerisinde A,D,E ve K vitaminleri bulunur.
Cildin ihtiyacı olan A, E ve C vitaminlerini içeren kayısı çekirdeği yağı, faydalı yağ asitleri bakımından da oldukça zengin bir kaynak. Kayısı yağı olarak da bilinen bu yağ, içerdiği yüksek miktarda omega 3, 6 ve 9 ile cilt bakımının aranan içerikleri arasında yer alıyor.
kayısı çakirdeği yağı ile aynı şey olduğu hakkında yaygın bir yanlış kanı olan yağdır. kayısı çekirdeği yağı, adından da anlaşılacağı gibi, kayısı çekirdeğinin sıkılması ile elde edilirken, kayısı yağı, meyvenin (kayısı) disitilasyonu ile elde edilen, hoş kokulu, uçucu yağdır.
Kayısı çekirdeğinde B vitaminleri ve A, D, E, K vitaminleri bulunur. Hastalıklardan korunmak ve daha dinç bir vücuda sahip olmak için kayısı çekirdeğinde yer alan vitaminlere ihtiyacınız olur. Ara öğünlerde kayısı çekirdeği tükettiğiniz takdirde, bağışıklık sisteminize güç katarak kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.
Kabızlık sorununu gidermeye olan desteği oldukça bilinir bir faydasıdır. İçerdiği lifler sayesinde de zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Kayısı yağının başlıca faydası ise eklem ağrılarına bir şifa olmasıdır aynı zamanda kayısı yağı cildin sıkılaşmasını ve onarılmasını sağlar.
İçindeki B17 sayesinde kanserli hücrelerin oluşumunu, oluşmuş olanlarınsa genişlemesini engellediği söyleniyor. Bolca vitamin barındırması sayesinde kayısı çekirdeği bağışıklık sistemini güçlendirici bir etki de yaratabiliyor. Bu özellikleri dışında yüksek kan basıncını dengelemede yardımcı oluyor.
KAYISI YAĞININ FAYDALARI
Cildin yumuşatılması, göz altı ve yüz, el bakımında da yaygın şekilde kullanılabilen kayısı yağı, kalp sağlığının korunması için de önemlidir. Cildin beslenmesi, saçların onarılması ve saçlarda ve ciltte meydana gelen yağ ihtiyacının karşılanmasında önemli bir yer tutar.
Kayısı çekirdeği yağı, cildi sıkılaştırarak ciltteki kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur. Kayısı çekirdeği yağı, yüz temizliğinde kullanılır. Akneleri temizler, cilde canlılık verir. Yaşlanmayla ortaya çıkan kırışıklıkları gidermeye yardımcı olur.
Karabulut, özellikle kayısı çekirdeği yağı çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, kayısı çekirdeği yağının özellikle eklem ağrılarına, vücut ağrılarına, spor yaralanmaları ve ağrılarına karşı etkili olduğunu söyledi.
Kayısı çekirdeği yağı direkt olarak cilde ya da saça uygulanabilen bir doğal yağ çeşididir.
Kayısı Çekirdeği Yağı cilde faydaları nelerdir? Özellikle hassas ve kuru ciltler için bakım yapankayısı çekirdeği yağı, cildi nemlendirir. İçeriğindeki vitaminler ve omega-9 bileşenleri sayesinde cildin daha canlı görünmesini sağlar. Bütün bunların yanı sıra kirpik ve kaş köklerinin de güçlenmesinde etkin rol oynar.
Böylece hem saçlar beslenir hem de dökülme ve kırık oluşumu önlenmiş olur. Bu uygulamaya alternatif olarak şampuan ve saç kreminin içine birkaç damla kayısı yağı ilave edilebilir. Kayısı yağı, masaj yağı olarak da değerlendirilebilmektedir.
Kayısı yağını çok hafif bir sıcaklığa getirip saç diplerinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Sıcaklık ve masaj kan dolaşımını artırarak, saç derisine daha derinlemesine etki ediyor. Saç dibine uyguladığınız kayısı yağını ardından uçlara yedirin ve bu şekilde yarım saat bekleyin. Dilerseniz bir gece uyuyabilirsiniz.
-Kayısı yağı cilt tarafından hızlı emilmesinden dolayı dudak ve cilt kremi olarak da kullanılmaktadır. -Hızlı emilir ve tüm alerjik hastalıklarına karşı olması nedeniyle cilde düzenli olarak masaj edilebilir.
Karma Cilt Tipi
Kuru ve yağlı cilde sahipseniz yüzde rasyosu %50'ye yakın olan badem yağı, argan yağı, kayısı çekirdeği yağı, susam yağı veya kuşburnu çekirdeği yağı seçmelisiniz. Bu yağlar her iki duruma çok uzak olmadan karma cilt tipleri için daha dengelidirler.
Çay Ağacı Yağı Ne İşe Yarar? Çay ağacı yağı tırnak, saç, ciltle ilgili sorunların giderilmesinde tedaviye destekleyici olarak kullanılır. Deodorant, gargara ve böcek kovucu gibi nedenlerle de tercih edilebilir. Varsa cilt sorunlarının yatıştırılmasına yardımcı olurken cildin genel görünümünün iyileşmesinde etkilidir.
Fonksiyonel gıdalar grubunda yer alan kayısı çekirdeği zengin besin içeriği ve insan sağlığına faydalı olan etkilerinden dolayı özellikle solunum sistemi, gastrointestinal sistem, immün sistem, kardiyovasküler sistem, serebrovasküler ve cilt hastalıklarının tedavisinde veya önlenmesinde kullanılmaktadır.
Doğal nemlendirici olarak kullanılan bu yağ, yaşlanma karşıtı olarak da karşımıza çıkıyor. - Sivilcelerin yok olmasına fayda sağlar. Kayısı çekirdeği, sivilce tedavilerinde kullanılır. - Kayısı çekirdeğinin önemli özelliklerinden birisi de ağrı kesici özelliğinin bulunmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri