Kayısı çekirdeği yağı özel olarak hazırlanmak suretiyle doğrudan cilde sürülebilmektedir. Burada önemli olan kendi cilt tipinize bağlı olarak farklı bir yağ ile karıştırmak suretiyle değerlendirmektir. Aktarlardan kayısı çekirdeği içerisindeki badem görünüşe benzeyen maddeyi temin edebilirsiniz.
Kayısı çekirdeği olarak adlandırılan ve yukarıda da söylediğimiz gibi kayısının içinden çıkan çekirdeğin sert kabuğunun kırılmasıyla ortaya çıkan, badem benzeri madde, doğrudan tüketilebiliyor ya da kayısı çekirdeğinin yağı hazırlanarak bu yağ kullanılabiliyor.
Kayısının içerisindeki çekirdeği ekerek, bir kayısı ağacı elde edebilirsiniz. Kayısı yetiştirmek, sanıldığından çok daha kolaydır ve bolca sabır gerekecektir.
Doğal nemlendirici olarak kullanılan bu yağ, yaşlanma karşıtı olarak da karşımıza çıkıyor. - Sivilcelerin yok olmasına fayda sağlar. Kayısı çekirdeği, sivilce tedavilerinde kullanılır. - Kayısı çekirdeğinin önemli özelliklerinden birisi de ağrı kesici özelliğinin bulunmasıdır.
Kayısı çekirdeği yağı, kuru kayısının üretiminin bir yan ürünü olarak ortaya çıkar. Kayısı meyvesinden ayrılan çekirdeklerin soğuk preslenme yöntemi yapılarak elde ediliyor. Bu yöntem sayesinde damıtılan yağ, çok hafif ve kokusuz denebilecek kadar saf bir yapıya sahiptir.
İlgili 26 soru bulundu
Kayısı çekirdeği yağı taşıyıcı bir bitkisel yağ türüdür. Sahip olduğu bileşenler ile direkt olarak yüze sürebilirsiniz. Cildi dış etkenlere karşı korumaya yardımcı olan bariyerlere destek verdiği için kullanımında faydayı kısa süre içinde görebilirsiniz.
kayısı çakirdeği yağı ile aynı şey olduğu hakkında yaygın bir yanlış kanı olan yağdır. kayısı çekirdeği yağı, adından da anlaşılacağı gibi, kayısı çekirdeğinin sıkılması ile elde edilirken, kayısı yağı, meyvenin (kayısı) disitilasyonu ile elde edilen, hoş kokulu, uçucu yağdır.
Kayısı Çekirdeği 1 kg Fiyatı 175,16 TL.
Çekirdekleri süzgece alıp yıkayın, fazla suyu gittikten sonra bir tavaya alın ve tuzunu ekleyin. (Kirlendiğinde üzülmeyeceğiniz bir tava seçin😄 çünkü temizlemesi biraz zahmetli) Kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun, kavrulurken ses çıkarıyor, patlamaz merak etmeyin.
Kayısı çekirdeği; tatlı çekirdekler kırılarak içleri alınır. Çerez olarak veya kömbeye, tatlıya, çorbaya konularak yenilir. Acı kayısı çekirdekleri ise kaynatma yoluyla tatlandırılır.
Kayısılarınızın üzerine elinizle bastırdığınızda çok hafif suyu çıkar duruma geldiyse elinizle sap kısmına bastırarak çekirdeğinin dışarıya çıkmasını sağlayın. Eğer çok yumuşacık bir haldeyken çekirdeğini çıkarmaya çalışırsanız içerisinde etli kısmı dışarıya çıkar ve kayısılarınız dilediğiniz şekilde kurumaz.
Evde kayısı meyvesinin içinden çıkan çekirdeği uygun bir saksıya ya da bahçenizin güzel bir bölgesine ekerek ilerde meyve alabileceğiniz bir ağacın ilk toprağını atabilirsiniz. Tohum ekimini gerçekleştirmek için meyve çekirdeğinin içindeki tohumu çıkarmanız gerekiyor.
Ocakta yanan ateşin etkisiyle kükürt tamamen eriyip kaynamaya ve buharlaşmaya başlayınca bir kibritle tutuşturulur ve odanın kapısı kapatılır. - Kükürt miktarı 2 kg/ton, - Kükürtleme süresi 8-12 saattir. - Kükürtleme işlemine kükürt çekirdeğe işleyene ve meyve açıldığında beyaz damar kalmayana kadar devam edilir. - ...
Çürük olmayan, çok yumuşak veya sert olmayan kayısıları seçin, iyice yıkayıp kurulayın. Ardından doğrudan güneş ışığı alan bir alana temiz bir bez serin. Kayısıları çekirdekli ve bütün bir halde bu bezin üzerine dizin ve 3-4 gün boyunca bekletin.
Acı kayısı çekirdeği küçük yapıda bir bademe benzediği için genel olarak çiğnenerek tüketilmektedir.
Kayısı çekirdeği az miktarda da olsa siyanür içermektedir. Bu nedenle gün içerisinde bu meyvenin çekirdeğini tüketmek zehirlenmelere yol açabilir. Beslenme uzmanlarına göre günde en fazla 10 - 15 tane çekirdek yenmeli.
Teflon tavamıza yağımızı koyalım ardından çekirdeğimizi ve tuzu da ekledim ,hafif kavuralım ,soğuyunca tüketelim, o kadar güzel bir tadı var ki yemeye doyamayacaksınız. 4.9 milyon kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
Kayısı çekirdeği kabuğu kurutulduğu takdirde yanma özelliği olduğundan enerji üretiminde, ekmek fabrikalarında, tavuk kümesleri ve besi çiftliklerinde, kurutma sanayiinde, üretim yapan fabrikalarda, çerez üretiminde aktif olarak ısıtma ve yakma işlemleri için kullanılmaktadır.
Kayısı çekirdeği besinini gıda markalarının taze ve doğal üretimleri ile birlikte satın almanız mümkündür.
Suda Çözünür Kuru Madde Miktarı (SÇKM) % 14,62'dir. Ortalama meyve ağırlığı 27,5 g ve ağaç başına ortalama verim 41 kg'dır.
1 kg Kuru Kayısı ortalama 160-180 adet gelir. Dünyaca ünlü Malatya Şekerpare kayıslarının doğal olarak kurutulması ile elde edilir.
Göz çevresi için kayısı çekirdeği yağı kullanmak istediğinizde, temiz bir pamuğa veya makyaj temizleme pedine 3, 4 damla dökün. Masaj yapar gibi göz çevrenizi temizleyin. Gece yatmadan önce yapacağınız bu uygulama, sizi sabah daha iyi hissettirecektir.
Kayısı Çekirdeği Yağı, göz çevrenize yakın bölgelerde uygulanabilir. Gözünüzün içine girebileceği için göz kapağınızda yağ kullanmamalısınız. Kayısı Çekirdeği Yağı cilde faydaları nelerdir? Özellikle hassas ve kuru ciltler için bakım yapankayısı çekirdeği yağı, cildi nemlendirir.
Kayısı çekirdeği yağı direkt olarak cilde ya da saça uygulanabilen bir doğal yağ çeşididir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri