Cildin ihtiyacı olan A, E ve C vitaminlerini içeren kayısı çekirdeği yağı, faydalı yağ asitleri bakımından da oldukça zengin bir kaynak. Kayısı yağı olarak da bilinen bu yağ, içerdiği yüksek miktarda omega 3, 6 ve 9 ile cilt bakımının aranan içerikleri arasında yer alıyor.
Kayısı çekirdeği yağı cildin esnek yapısını canlandırmaya yardımcı olur ve cilt hücrelerini canlandırır. Kayısı çekirdeği cilde faydaları genel çerçevede cildi gençleştirme, onarım sağlama, cildi yatıştırma, cildi nemlendirme, sivilce tedavisi, sivilce lekesi tedavisi, saç onarımı ile ele alınabilir.
Karma Cilt Tipi
Kuru ve yağlı cilde sahipseniz yüzde rasyosu %50'ye yakın olan badem yağı, argan yağı, kayısı çekirdeği yağı, susam yağı veya kuşburnu çekirdeği yağı seçmelisiniz. Bu yağlar her iki duruma çok uzak olmadan karma cilt tipleri için daha dengelidirler.
Kayısı çekirdeği yağı taşıyıcı bir bitkisel yağ türüdür. Sahip olduğu bileşenler ile direkt olarak yüze sürebilirsiniz. Cildi dış etkenlere karşı korumaya yardımcı olan bariyerlere destek verdiği için kullanımında faydayı kısa süre içinde görebilirsiniz.
Bu doğal yağı tek başına kullanabileceğiniz gibi evinizde yaptığınız doğal cilt bakım maskeleriniz de kullanmayı tercih edebilirsiniz. Cilt tipinize uygun farklı doğal ürünlerle birleştireceğiniz kayısı çekirdeği yağı cildinize ihtiyacı olan nemi verecektir.
İlgili 35 soru bulundu
Kayısı yağının özellikle kuru ciltlerin yumuşatılması sürecinde işe yaradığının altını çizmek gerekir. Duş sonrası kuruyan ciltlerin yumuşatılması için kullanılabilir. Ayrıca saç ve cilt bakımında geniş bir kullanıma sahiptir. İçeriği sayesinde cilt sıkılaşması için önemli bir maddedir.
Kayısı Çekirdeği Yağı, göz çevrenize yakın bölgelerde uygulanabilir. Gözünüzün içine girebileceği için göz kapağınızda yağ kullanmamalısınız. Kayısı Çekirdeği Yağı cilde faydaları nelerdir? Özellikle hassas ve kuru ciltler için bakım yapankayısı çekirdeği yağı, cildi nemlendirir.
Kayısı yağı cildi güzelleştirir mi? Kayısı yağı cildi nemlendirir, pürüzsüz bir hale getirir ve üstün koruma sağlar. Vücutta oluşan sivilcelerin, aknelerin ve lekelerin giderilmesine yardımcı olan kayısı yağı düzenli olarak kullanılmalıdır.
Kayısı Çekirdeği Yağı Tüylenme Yapar Mı? Kayısı çekirdeği yağının kıl kökleri besleme özelliği vardır. Bu özelliğinden dolayı kaş ve kirpik dökülme problemlerinde tedavi amaçlı kullanılır. Yüz bölgesinde uygulandığında anında tüylenme yapmayacaktır.
Kuru yüz iyi gelen yağlar zeytinyağı, argan yağı ve Hindistan cevizi yağıdır. Yağlı yüze aspir yağı, üzüm çekirdeği yağı ve kuşburnu çekirdeği yağı iyi gelir. Sivilceli yüzlerin ise kekik yağı ve jojoba yağı kullanması önerilir.
Hücreleri yenileyici ve doku onarımına yardımcı olan kantaron yağı konu cilt beyazlatma olduğunda hızır gibi yetişenlerden. Kantaron çiçeğinden elde edilen bu doğal yağ antiseptik etkileri ile cildi aydınlatıyor, parlatıyor ve beyazlatıyor.
Vitaminler, antioksidanlar ve yağ asitleri bakımından zengin olan kayısı yağı ciltte doğal koruma sağlar. Yaşlanma belirtilerini önler ve cildinizin daha geç yaşlanmasına fırsat verir. Kayısı yağının yaşlanma karşıtı etkisi bulunur. Sedef ve egzama gibi cilt rahatsızlıkları bulunanlar dikkat!
Mineral ve vitaminler açısından zengin olan kayısı çekirdeği yağı, cilt sağlığı başta olmak üzere, bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi için de kullanılır. Kayısı çekirdeği yağı içerisinde A,D,E ve K vitaminleri bulunur.
Kayısı çekirdeğinde B vitaminleri ve A, D, E, K vitaminleri bulunur. Hastalıklardan korunmak ve daha dinç bir vücuda sahip olmak için kayısı çekirdeğinde yer alan vitaminlere ihtiyacınız olur. Ara öğünlerde kayısı çekirdeği tükettiğiniz takdirde, bağışıklık sisteminize güç katarak kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.
TATLI BADEM YAĞI
Cilt için vitamin kaynağıdır. İyi bir nemlendiricidir. Cilde kolajen desteği sağlar. Tatlı badem yağı cilt üzerinde adeta botoks etkisi yaratır ve sıkı bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur.
Yosun Yağı;
Bu yağ türü ciltte bulunan ölü deriyi temizleyerek, cildi aydınlatır ve sıkılaştırır.
Jojoba yağının düzenli kullanımı cildi sıkılaştırır, sıkılaştırır ve yaşlanma belirtilerini yok etmek için dolgunlaştırır. Yağlı veya akneye meyilli bir cildiniz varsa, jojoba yağı en iyi seçenek olabilir.
KAYISI YAĞININ YARARLARI
-İçerdiği D vitamini sayesinde güneşin zararlı ışınlarından cildinizi korur.
Kayısı yağı, içerisine bal veya süt eklenerek kullanılabilir. Cilde sürmek için kayısı yağı içerisine 1 yemek kaşığı bal ve süt ekleyebilirsiniz. İyice karıştırdıktan sonra yüzünüze sürüp kurumasını bekleyin. Yaklaşık 20 dakika sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz.
Taşıyıcı bitkisel yağ bileşen türünde yer alan bu yağ direkt olarak yüze sürülebilir. Cilt bariyerine destek veren bu yağının oldukça önemli faydaları bulunur. Eğer cildiniz akneye karşı meyilli değil ise rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Özellikle gözaltı koyuluklarında tercih edilecek papatya yağı düzenli bir kullanımla genç bir cildi destekleyecektir. Göz çevresinde kullanılabilen yağların bir başka çeşidi ise lavanta yağıdır.
Kayısı Çekirdeği Yağı
Kıl köklerini güçlendirici özelliği ile ön plana çıkan yağ, kaş ve kirpiklerin daha çabuk uzamalarını destekler. Daha güçlü, dolgun, gür kaş ve kirpikler için kayısı çekirdeği yağını düzenli olarak her gece yatmadan önce temiz cilde uygulayabilirsiniz.
Badem yağının kan akışını hızlandırıcı etkisi vardır. Badem yağı ve yasemin yağı birlikte kullanıldıklarında hem koyu halka görünümü azaltır hem de cildin sıkılaşmasını sağlar. Badem yağı bal ile de kullanılabilir. Cilt için oldukça faydalı olan gül suyunu badem yağı ile karıştırarak göz çevresine sürebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri