Kayseri, İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan bir şehirdir. İç Anadolu Bölgesi'nin tam kalbinde bulunmaktadır. Ayrıca İç Anadolu Bölgesi'nin Orta Kızılırmak Bölümü'nde yer almaktadır. Bu şehrin çevresinde bulunan iller ise; Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Niğde, Nevşehir ve Yozgat'tır.
Kayseri, Türkiye'nin Kayseri ilinin merkezi olan şehirdir.
Kayseri, İç Anadolu'nun güney bölümü ile Toros Dağları'nın birbirine yaklaştığı bir yerde Orta Kızılırmak bölümünde yer alır. 37 derece 45 dakika ile 38 derece 18 dakika kuzey enlemleri ve 34 derece 56 dakika ile 36 derece 58 dakika doğu boylamları arasında bulunmaktadır.
Doğu ve kuzeydoğusu Sivas, kuzeyi Yozgat, batısı Nevşehir, güneybatısı Niğde, güneyi ise Adana ve Kahramanmaraş illeri ile çevrilidir.1929 yılında yapılan Haydarpaşa - Kars demiryolu idari sınırlarından geçmektedir.
Kayseri iline bağlı 16 ilçe bulunmaktadır.
İlgili 39 soru bulundu
Şehrin en eski adı olan Mazaka, Roma devrine kadar devam etmiş; Roma devrinde şehre imparator şehri anlamında Kaisareia adı verilmiş; bu isim Araplarca Kaysariya şeklinde kullanılmıştır.
Tarih. Kayseri Belediyesi Osmanlı İmparatorluğu devrinde 1871 yılında kurulmuştur ve ilk Belediye Başkanı Mollaoğlu Mustafa Ağa'dır. Cumhuriyet devrinde de Kayseri bir il belediyesi olarak kalmıştır. 3508 sayılı yasa ile Kayseri büyükşehir statüsüne geçirildi.
İki şehir arasındaki mesafe 841kms km'dir ve seyahat etmek yaklaşık 9 saat 45 dakika saat kadar sürer.
Başkent Ankara ile Kayseri arası karayolu ile 320 ila 325 km arasında mesafededir. Bu mesafe otobüs ile 4 buçuk saat sürmektedir. Arabayla, Otobüsle ve Uçakla Kaç Saat Sürer? Ankara Kayseri arası otomobil ile yolcuk 4 saat sürmektedir.
Kayseri'nin meşhur yemekleri arasında en başta gelen lezzet Kayseri mantısıdır. Pastırma, Pöç, Nevzine, Aside, Yağlama, Kurşun Aşı, Kayseri Tiridi, Çiriş Yemeği, Cıvıklı, Örgülü Pilav, Tahinli Yaprak Sarması, Çemenli Ekmek, Kayseri Katmeri, Yoğurt tatlısı bunların arasında sayılmaktadır.
Kayseri komşu illeri arasında; Niğde, Sivas, Adana, Kahramanmaraş ve Nevşehir yer almaktadır. Kayseri toplam 16 ilçeden meydana gelmektedir. Tüm ilçeler ve merkezi arasında ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır. Ulaşım için otobüs, dolmuş veya taksi tercih edilebilmektedir.
Orta Anadolu'nun yukarı Kızılırmak bölümünde yer alan Kayseri il toprakları, Kuzeydoğu güneybatı doğrultulu kırıklı-kıvrımlı yapıda ve birbirine koşut üç dağ sırası ile bunların arasındaki platolar ve çöküntü havzalarıyla biçimlenmiştir.
Kayseri'nini 16 ilçesi vardır. Kayseri'nini ilçeleri: Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Hacılar, İncesu, Kocasinan, Melikgazi, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Talas, Tomarza, Yahyalı, Yeşilhisar.
Kayseri Nerede? Kayseri, İç Anadolu Bölgesi'nde. Kuzeybatısında Yozgat, kuzeydoğusunda Sivas, doğusunda Kahramanmaraş, güneyinde Adana, batıda ise Nevşehir var. İstanbul Kayseri arası ise arabayla 767 kilometre ve yaklaşık 8 saat 32 dakika sürüyor.
Kayseri - Konya arası yaklaşık olarak 296 km'dir. Kamil Koç ile Kayseri - Konya seyahatiniz tahmini olarak en az 4 saat 10 dakika saat sürer. Bu durum hava ve trafik koşullarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Kayseri - Konya arası ne kadar sürer?
Ankara ile Kayseri arasındaki mesafe 338 km km'dir ve en hızlı seferimizle yaklaşık 4 saat 30 dakika kadar sürmektedir.
Adana - Kayseri Arası Otobüs
Adana ile Kayseri arasındaki mesafe 298 km km'dir ve en hızlı seferimizle yaklaşık 4 saat 15 dakika kadar sürmektedir.
Sivas Kayseri arası karayolu mesafesi 198 km'dir. Bu iki şehir arasında özel aracınızla yolculuk yapacaksanız seyahat süreniz 2 saat 15 dakika ile 2 saat 30 dakika arasında sürecektir.
Kayseri - Balıkesir arası mesafe kaç km? Kayseri - Balıkesir arası yaklaşık olarak 909kms'dir. Kamil Koç ile Kayseri - Balıkesir seyahatiniz tahmini olarak en az 13 saat 25 dakika saat sürer.
(1474) Kayseri 1476'dan itibaren Karaman eyaletine bağlı bir sancak merkezi oldu. 1839 tarihinde Bozok Eyaletinde, 1867 tarihinde de bağımsız sancak merkezi olarak Osmanlı idari taksimatında yerini aldı.
İllerin ve Bölgelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması'nda 6 kategoriye ayrılan 81 il içinde 2. kademe iller kategorisinde yer alan Kayseri ili sosyo-ekonomik gelişmişlik açısından Türkiye'de 17. sırada, bölgede 1. sırada yer almaktadır.
Merkez ilçe ile birlikte 16 ilçesi bulunmaktadır. Bu ilçeler; İl merkezinde Kocasinan ve Melikgazi ilçeleri, Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Hacılar, İncesu, Özvatan, Pınarbaşı, Talas, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza,Yahyalı, Yeşilhisar'dır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri