Kayseri'nin mahalleleri, Kayseri ilinin 16 ilçesinde toplam 714 mahalleden oluşmaktadır. İlçe ve beldelerine göre sıralanan mahallelerin adları aşağıda listelenmektedir.
İlçe merkezi, 1055 rakımlı bir ova üzerinde kurulmuştur. İlçe Belediyesine bağlı 116 mahalle bulunmaktadır. İlçenin 2022 yılı TÜİK verilerine göre, genel nüfusu 409.005'dür.
Konuyla ilgili olarak bir değerlendirme yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, toplam 19 milyon liralık bir yatırım gerçekleştireceklerini hatırlatarak, “Mevlana Mahallemiz, yaklaşık 84 bin nüfusuyla Kayseri'nin en büyük, Türkiye'nin de 8. büyük mahallesi konumunda.
İlçeye bağlı 1 Belediye ve 81 mahalle bulunmaktadır.
Bugün ise Kayseri'nin; 16 ilçesi (Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Hacılar, İncesu, Kocasinan, Melikgazi, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Talas, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar), 68 belediyesi ve 406 köyü bulunmaktadır.
İlgili 27 soru bulundu
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Kayseri İl Müdürü Sibel Livdumlu, Kahramanmaraş ile Kayseri merkezli depremlerin ardından kentte hasarlı binalara yönelik yapılan incelemelerde ilde toplam yapı sayısının 330 bin 268, bağımsız bölüm sayısının ise 866 bin 98 olduğunu belirtti.
Şehrin en eski adı olan Mazaka, Roma devrine kadar devam etmiş; Roma devrinde şehre imparator şehri anlamında Kaisareia adı verilmiş; bu isim Araplarca Kaysariya şeklinde kullanılmıştır.
Yenimahalle, Kayseri ilinin Kocasinan ilçesine bağlı bir mahalledir.
Kayseri'nin ilçeleri arasında; Bünyan , Akkışla, Develi, İncesu, Hacılar, Kocasinan, Melikgazi, Sarıoğlan, Pınarbaşı , Sarız, Yahyalı, Yeşilhisar , Tomarza, Talas, Felahiye ve Özvatan bulunmaktadır. İlçelerden komşu illere geçiş sağlanmaktadır. İlçeler farklı yapılardan oluşur.
Erkilet, Kayseri ilinin Kocasinan ilçesine bağlı bir mahalledir.
Sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi
Her iki indeks çalışmasında da Kayseri, 2. derece gelişmiş iller arasında yer almıştır.
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre İlimizin nüfusu 1.441.523'dür. İl genelinde km2'ye 85 kişi düşmektedir.
Kayseri'de toplamda 716 Muhtar görev yapıyor iken 12 gibi küçük bir sayıda Kadın Muhtarın olması pekte adil gözükmüyor. 2024 Yerel Seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte bu sayı değişecek mi bakıp göreceğiz.
Anadolu Muhtarlar ve Mahalli. İdareler Derneği Başkanı Ali Burul “Kayseri'de görev. yapmakta olan 759 muhtar vardır.
Kayseri iline bağlı 16 ilçe bulunmaktadır.
Yakut, Kayseri ilinin Kocasinan ilçesine bağlı bir mahalledir.
Doğu ve kuzeydoğusu Sivas, kuzeyi Yozgat, batısı Nevşehir, güneybatısı Niğde, güneyi ise Adana ve Kahramanmaraş illeri ile çevrilidir. 1929 yılında yapılan Haydarpaşa - Kars demiryolu idari sınırlarından geçmektedir.
Kayseri, İç Anadolu Bölgesi'nin Orta Kızılırmak bölümünde yer almaktadır. Şehir, Erciyes dağının eteklerine kurulmuş olup; Yozgat, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Niğde ve Nevşehir ile sınır komşusudur.
Kayseri'nin 2023 yılındaki beklenen nüfusu, 1.452.735 olacak. Bu tahmini rakam, geçmiş yıllardaki nüfus artış hızlarına dayanarak hesaplanmıştır.
Kayseri, 1988 yılında çıkarılan 3508 sayılı Kanun ile büyükşehir unvanı kazandı.
Doğu ve kuzeydoğusu Sivas, kuzeyi Yozgat, batısı Nevşehir, güneybatısı Niğde, güneyi ise Adana ve Kahramanmaraş İlleri ile çevrilidir.
Türk ve Müslüman Kayseri'nin kurucusu Melik Mehmet.
Roma devrinde şehre imparator şehri anlamında Kaisareia adı verilmiştir. Bu isim Araplarca Kaysariya şeklinde kullanılmıştır. Türkler Anadolu'yu fethettikten sonra kente Kayseriye adını vermişler ve bu isim, Cumhuriyet dönemiyle birlikte Kayseri şeklini almıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri