Eğer kıvamı cıvık olursa nişasta ile koyulaştırabilirsiniz. Kıvamı çok koyu olursa blenderdan geçireceğiniz zaman bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz. Daha sonra içine tereyağını koyun. Tuzu ekleyin.
Patateslerinize ekleyebileceğiniz, onları hızla kalınlaştıracak birkaç bileşen vardır. Un, mısır nişastası, süt tozu, hazır patates gevreği, patates nişastası, ararot, tapyoka veya parmesan peyniri olabilir. Seçtiğiniz koyulaştırıcı maddeden 1 yemek kaşığı ekleyin.
Ezerken, karıştırırken blender kullanmayın
Bunun yerine çatal, ezme kaşığı gibi aletler kullanın ve yavaş yavaş ezin. Nitekim blenderda ezmeyi tercih ederseniz patatesin içindeki nişasta bozulacağından püreniz yapışkan bir kıvamda olacaktır.
Patates püresinin krema gibi kıvamlı olması için öncelikle doğru patatesi seçmelisiniz. İyi bir püre için, eski, sarı, bol nişastalı patatesler tercih etmelisiniz.
İlgili 45 soru bulundu
Püf noktası 4: Pürenin ideal kıvamı için önce patatesleri tereyağı ile güzelce ezin. Topaklar gidince süt dökmeye başlayın ve ezmeye karıştıra devam edin. Pürenin kıvamı homojen ve pamuksu olunca sıcakken servis edin. Patates püresi her türlü et, balık, sebze yemeğine çok yakışır.
Soyulabilecek sıcaklığa geldiğinde kabukları soyulur. Üzerine tereyağ süt tuz ve kaşar peyniri eklenir. Ezici ile iyice ezilir. Blenderdan çekilir pürüzsüz bir kıvam alması sağlanır.
Patates püresinin buzdolabında saklanma süresi en fazla 4 gündür. Bu süre içerisinde tüketilmeyen püre bozulmaya başlayacaktır. Püre formuna dönüştürülmüş sebzelerin hava almayacak kaplarda ve oldukça soğuk ortamlarda saklanması gerekir. Patates püresi için seçilen saklama kabının cam olmasında fayda vardır.
Patates püresi yaparken genellikle kıvamını artırmak için içine süt eklenir. Biz bu tarifte sütün yanı sıra yoğurt ve mayonez de kullanarak hem lezzetini artırdık hem de yumuşacık bir püre elde ettik. Sarımsak ve maydanoz da lezzetine lezzet kattı. Mutlaka denemelisiniz.
Eğer kıvamı cıvık olursa nişasta ile koyulaştırabilirsiniz. Kıvamı çok koyu olursa blenderdan geçireceğiniz zaman bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz. Daha sonra içine tereyağını koyun. Tuzu ekleyin.
Patatesler yumuşayana kadar pişirin. Haşlanan patateslerin suyunu süzün. Hemen üzerlerine 2 yemek kaşığı tereyağ ve 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir koyun. Çatalla ezerek, iyice karışmasını sağlayın.
Yumuşayan patateslerinizin suyunu süzdürün. Üzerine tereyağı ilave ederek güzelce ezin. Ardından tuz, karabiber ve sütü ekleyerek güzelce, pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezmeye devam edin.
Süt, tuz ve karabiber eklenir. İyice püre haline gelene kadar ezilir. Patates püresi sıcak olarak et, tavuk veya rosto yemekleri ile servis yapılır. Afiyet olsun.
Kullanım alanı çok yaygın olan patates nişastası özellikle gıda alanında salep üretimi, unlu mamullerde, hazır çorbalarda, ekmek üretiminde, kuruyemişlerde ve daha birçok farklı besin maddesinde kullanılmaktadır. Patates nişastası hamur işi, sos ve tatlılarda kullanılmaz.
Püre yapmak için kabuklarını soyduğun ve irice doğradığın patateslerin haşlanma süresi yaklaşık 20 dakikadır. Eğer patatesi kabukları ile haşlamak istersen haşlama süresi yaklaşık 40 dakikadır. Düdüklü tencerede patateslerini haşlayacaksan bu sefer yaklaşık 10 dakika pişirmen yeterli.
Hazırlanan patatesleri büyük bir tencereye koyun ve patateslerin üzerini bir parmak kadar örtecek kadar soğuk su ekleyin. Suya 1 çay kaşığı tuz ekleyin, ardından örtün ve kaynatın. Ardından, ısıyı azaltın ve patatesleri 15 ila 20 dakika veya patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. bir çatalla kolayca kırılabilir.
Ocaktan alınıp süzülür ve rendenin ince gözünden ya da püre için kullanılabilecek bir aparat yardımıyla ezilir. İlk sıcaklığı geçen ezilmiş pataeslerin üzerine sirkeler, zeytinyağı, karabiber ve gerekirse tuz ilave edilip güzelce karıştırılır.
Öncelikle patateslerimizi soyup 3 e 4 e bölerek suyunu koyup haşlıyoruz. Daha sonra suyunu süzüp margarin ya da tereyağını ekleyip ocağa koyuyoruz. El blendırıyla ya da patates eziciyle ezip sütü ve tuzu ilave edip sütünü yiyene kadar karıştırıyoruz. ( el blendırıyla tam kıvamında oluyor) afiyet olsun.
Tüm haşlamalar için haşlama suyunun patateslerden bir miktar fazla olması önemlidir. Buharlaşan su azalacaktır, bu nedenle patateslerden birkaç parmak yukarıda su ekleyebilirsiniz. Haşlama esnasında patateslerin üzerinde bir tutam tuz gezdirebilirsiniz. Bu işlem patateslerin daha lezzetli şekilde haşlanmasını sağlar.
Patateslerin filizlenmemesi için onları serin bir ortamda muhafaza etmelisin. Ortalama 20 derece altındaki sıcaklıklar, patateslerin sağlıklı saklanması için uygun bir ortamdır. Kısacası serin ortamlarda uzun süre saklanabilir. Karanlık bir yerde saklamalısın.
Patateslerin haşlanırken dağılmamasını sağlayan en önemli malzeme ise sirke ile tuz. Tuzu zaten patates haşlarken mutlaka ilave ediyorsunuz biliyoruz. İçerisine 1 yemek kaşığı sirke ilave ederek patateslerinizin bütün bir şekilde kalarak haşlanmasını da sağlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri