Öğrenciye verilen öğrenimine ara verme izinlerinin toplamın normal öğrenim süresinin yarısını aşamaz. Yani önlisans öğrencileri için en fazla 2 yarıyıl, lisans öğrencileri için ise en fazla 4 yarıyıl süre ile kayıt dondurulabilir. İzinli olunan dönem öğretim süresinden sayılmamaktadır.
Madde 28 - Öğrenci haklı ve geçerli bir mazerete dayanarak ilgili Fakülte veya Yüksekokul Yönetim Kurulu kararı ile bir defada en çok iki yarıyıl ve öğrenim süresi boyunca toplam olarak en çok dört yarıyıl kayıt dondurabilir.
KAYIT DONDURMA:
Öğrencilerin tekrar Üniversiteye dönmek üzere; haklı ve geçerli olabilecek bir mazeretleri nedeniyle öğrencisi oldukları fakültenin/yüksekokulun yönetim kurulu kararı ile kayıtları dondurulabilir.
Kayıt dondurmasına izin verilen öğrenci, izin süresinin sonunda başka bir karar gerekmeksizin eğitimine devam eder.
Lisans öğrencileri için 4 yarıyıl, ön lisans öğrenciler için ise 2 yarıyıllık bir kayıt dondurma hakkı bulunmaktadır.
İlgili 36 soru bulundu
Yeni dönemde kayıt açtırmak için öğrencilerin herhangi bir işlem yapması gerekmez. Güz ve bahar olmak üzere her iki dönem içinde kayıt dondurma talebinde bulunmuş öğrencilerin, bahar döneminde öğrenimlerine devam etmek istemeleri durumunda fakülteye ıslak imzalı dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir.
Ön Lisans ve Lisans öğrencileri kayıt dondurduklarında yıllık ücretlerini ödemeye devam ederler. Kayıt dondurdukları dönem ücretinin yarısı “kayıt dondurma bedeli olarak” tahsil edilerek diğer yarısı kayıt açtırdıkları yılın ücretinden düşülmek suretiyle mali yükümlülüklerini yerine getirmiş olurlar.
Kayıt dondurulduğunda, öğrencinin öğrenim süresi ve ek süresi işlemez, öğrenci ilgili dönemler için izinli sayılır ve eğitim ve öğretim faaliyetleri ile sınavlara katılamaz. Kayıt dondurma süresi sona erdiğinde, öğrenci kaldığı yerden eğitim ve öğretimine devam eder.
i) Yurtta barınmakta iken öğretim kurumunda kayıt donduran öğrenciler dönüşlerinde öncelikli olarak yurda yerleştirilirler. Kayıt dondurulan süreler normal öğrenim süresinden sayılmaz. Kayıt donduran öğrenciler, normal öğrenim süresi kadar barındırılır.
Öğrenci Kayıt Dondurduğu dönemde YÖKSİS'te ve E-Devlet'te Pasif Öğrenci olarak görülür.
Öğrencinin kayıt dondurma isteği bir yarıyıldan/yıldan az olamaz. Sağlıkla ilgili nedenler hariç, haklı ve geçerli nedenler çerçevesinde eğitim-öğretim süresince en çok iki yarıyıl/bir yıl süre ile kayıt dondurulabilir.
Birşey olmaz seneye aynen devam. 2015 sonrası girenler 2 yıl sınıfta kaldıklarında sıkıntı oluyor, kaydını dondurmazsan ilerde başına ne gelecek bilemezsin, en garantisi kayıt dondurman olur.
Dondurursan ders yükümlülüğün olmaz adı üstünde dondurmuş olursun. Ders seçimi yapıp gitmezsen de devamsızlıktan kalmış ve okulu uzatmış olursun. Pratikte sana yansıyan bir farklılık olmaz harç ödemiyorsan. Teoride sistem üzerinde bir sene okul uzatmış görünürsün eğer dondurmazsan.
Öğrenciye verilen öğrenimine ara verme izinlerinin toplamın normal öğrenim süresinin yarısını aşamaz. Yani önlisans öğrencileri için en fazla 2 yarıyıl, lisans öğrencileri için ise en fazla 4 yarıyıl süre ile kayıt dondurulabilir. İzinli olunan dönem öğretim süresinden sayılmamaktadır.
Öğrenciliğin sen sildirme talebinde bulunmadığın sürece silinmez.
(3) Bir öğrencinin kayıt dondurma isteği, bir yarıyıldan/yıldan az olamaz. Öğrenci kayıt dondurduğu yarıyılda/yılda öğrenimine devam edemez ve sınavlara, tek ders sınavı hariç, giremez. (4) Kayıt donduran öğrencinin azami öğrenim süresi, kayıt dondurma süresi azami öğrenim süresinden sayılmaz.
Lisans öğrencileri için 4 yarıyıl, ön lisans öğrenciler için ise 2 yarıyıllık bir kayıt dondurma hakkı bulunmaktadır. Eğer ki bu süreçten fazlan bir kayıt dondurma geçmişiniz var ise talebiniz yerine getirilmeyecektir. Öğrenci eğer ki belirli bir harç ücreti var ise bunu bu süreçte yatırır.
2-Kayıt dondurma/izin başvurusu ne zaman yapılır? Ağır hastalık, kaza, doğal afetler gibi belgelendirilebilen olağanüstü durumlar dışında dönem başlarında derslerin başlangıcını takip eden beş iş günü içinde yapılır.
Bu bedel en geç kayıt dondurma başvurusu sırasında ödenir ve kayıt dondurma sonrasında öğrenime başlanırken ödenmesi gereken öğrenim bedelinden düşülür. Ancak, öğrencinin dondurma süresi sonunda kayıt sildirmesi halinde bu bedel iade edilmez.
Üniversite kaydınızı tekrar aktif hale getirmek için öncelikle bir yüksek öğretim kurumda donmuş bir kaydınızın olması gerekiyor. Donmuş kaydınızı tekrar aktif hale getirme talebinizi yazdığınız bir dilekçe hazırlayın. Bazı okullar dilekçeye ek olarak bazı ek evraklar isterler.
(3) Dönem izni alan öğrenci, “Öğrenci Belgesi” alabilir, öğrencilik haklarından yararlanabilir. Dönem izni almayan, kayıt yenilemeyen öğrenci öğrencilik haklarından yararlanamaz, öğrenci belgesi alamaz. (4) Kayıt dondurulan dönemde veya takip eden sürelerde kayıt sildiren öğrenciye ücret iadesi yapılmaz.
Pasif öğrenci (kayıt yenilememiş) kaydının tamamen silinmesi için öğrencinin ertesi yıl içerisindeki kayıt dönemine kadar süresi bulunmaktadır. Öğrenci kaydını yenilemeyerek bir yıl dondurmuş sayılmaktadır.
İki yıl üst üste kaydını yenilemeyen öğrencilerin fakülteden kayıtları silinerek ilişkileri kesilir." Kayıt yeniletmeyen öğrenciler kayıtlarını dondurdukları yılı izleyen yıl kayıt yeniletmek zorundadırlar.
MADDE 35 – (1) Öğrenciler belgelemek koşuluyla; sağlık, askerlik, ailevi, yurt dışında öğrenim görme gibi nedenlerle, bağlı bulundukları birimlere kayıt dondurma için başvuru yapabilir. İlgili yönetim kurulunun uygun görmesi halinde öğrencinin kaydı dondurulabilir.
- Kayıt dondurmuş veya kayıtsız statüde olmak, yatay geçiş başvurusu yapmak için engel değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri