(12) Kayıt dondurmuş olmak veya kayıt yenilememiş olmak, yatay geçiş hakkından yararlanmak için engel teşkil etmez.
Herhangi bir nedenle kaydını donduran veya pasif olan adaylar Merkezi Yerleştirme Puanı ile (Ek Madde 1) yatay geçiş yapabilir.
Evet yapabilirsiniz. Adayın kayıt olduğu yıldaki ÖSYM yerleştirme puanı, geçiş yapmak istediği BVU lisans programının o yılki taban puanına eşit ve üzeri olan adaylar, yatay geçiş başvurusu yapabilirler.
Aşağıdaki durumda bulunan öğrenciler, yatay geçiş başvurusunda bulunamazlar: Kayıt olduğu yıldaki YKS / DGS merkezi yerleştirme puanı, geçiş yapmak istediği lisans programının o yılki taban puanından düşük olanlar. ÖSYM tarafından belirtilen yükseköğretim kurumlarına yerleşen ancak kayıt yaptırmayanlar.
Yandal programından kayıt sildiren öğrenci, aynı yandal programına tekrar kayıt yaptıramaz. (3) Yandal programından iki yarıyıl üst üste ders almayan öğrencinin bu programdan kaydı silinir.
İlgili 29 soru bulundu
Kayıt sildirme başvurusu, herhangi bir sebeple fakültemizdeki öğrenimine son vermek isteyen öğrencilerimize yönelik hazırlanmıştır. Kayıt silme başvurusu geri döndürülemez bir işlem olduğu için başvuru yapmadan önce dikkatli karar verilmelidir.
Kaydı silinen öğrencilerin Öğrenci Kimliği , Bank 24 Jet ve TC kimlik fotokopisi ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nda bulunan Gazi MYO (Uzaktan Eğitim) bankosuna başvuru yapmaları gerekmektedir.
12-Ne zaman Yatay Geçiş yapabilirim ? Yatay geçiş yapabilmeniz için hazırlık sınıfı hariç 2 yarıyıl okumuş olmanız gerekmektedir. Hazırlık sınıfına veya 1. sınıfın ikinci yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.
Yatay geçiş yapabilmek için öğrencinin genel not ortalaması 100 üzerinden en az 60 olmalıdır. Bu alt sınır üniversiteler tarafından yükseltilebilir. Bir öğrencinin yatay geçiş başvurusu yapabilmesi için, lisans okuyorsa hazırlık sınıfı hariç 2 dönem bitirmiş olmalıdır.
Kurumlar arası yatay geçiş için öğrencinin, kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu döneme ait genel not ortalamasının 4 üzerinden en az 2,50 veya merkezi yerleştirme puanı geçiş yapmak istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir.
Üst üste dört (4) dönem katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle YÖK kanunun 44/C maddesi kapsamında öğrencilerin ilişikleri kesilir.
Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır. İlk kayıt ve kayıt yenileme sırasında öğrenim ücretini ödemeyen ikinci öğretim öğrencilerinin kaydı yenilenmez.
Kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrenciler beklemeli öğrenci olarak adlandırılır; bekleme süresi azami eğitim-öğretim süresine dahil edilir. Öğrenci, beklemeli statüde kaldığı sürece öğrencilik haklarından yararlanamaz.
“Pasif öğrenci, kayıtsız geçirdiği yarıyıllara ait öğrenim ücretinin üçte birini ve kayıt yaptırılacak yarıyıla ait ÖSYM bursluluk oranlarına göre hesaplanmış öğrenim ücretinin tamamını ödemek koşuluyla ertesi yarıyıl başında kaydını yenileyebilir.”
Ders kayıt ve ders seçimi işlemleri sonuçlanıncaya kadar, öğrencilerimizin YÖKSİS'te pasif görüneceklerdir. Dolayısıyla e-devletten belge alamayacaklardır. Öğrenci danışmanları ders seçim işlemlerini onayladıktan sonra öğrencilerimiz YÖKSİS'te aktif hale gelecektir.
Kayıt Yenileme İşlemini Yapmamak Açıköğretim sisteminde kayıt yenileme işlemi, her yarıyıl başında yapılır. Bu işlem, öğrencilerin öğrenimlerine devam edebilmeleri için gereklidir. Kayıt yenileme işlemini yapmayan öğrenciler, pasif öğrenci olarak kabul edilirler.
Başvuru Bahar dönemi için Aralık ve Ocak ayı olabilir. Üniversitelerin ara dönem için kontenjan zorunluluğu yoktur. Güz dönemi için başvurular Sadece Ağustos ayında alınmaktadır. Güz döneminde Üniversiteler kontenjan ilan etmese bile başvurular alınır.
Yatay geçiş sonuçlarında asil ve yedek liste olmak üzere iki ayrı liste ilan edilir. Belirtilen tarihler içinde kayıtlarını yapmayan asil liste öğrencileri kadar yedek listedeki öğrencilere hak tanınır. Yedek listelerde puan sıralamasına göre en baştan başlamak üzere kayıt hakkı verilir.
Öğrencinin yatay geçiş başvurusunun olumlu sonuçlanması durumunda kayıt yaptırmaması herhangi bir sorun teşkil etmez. Öğrenci, kayıtlı olduğu diploma programına devam edebilir.
Bu nedenle önlisans programları arasında yatay geçiş yapacaksan ilk yarıyıldan sonra, son yarıyıldan önce bunu yapman gerekir. Lisans programları 8, 10 veya 12 yarıyıldan oluşur. Bu nedenle Lisans programları arasında yatay geçiş yapacaksan ilk 2 yarıyıldan sonra ve son 2 yarıyıldan önce bu geçişi yapmana izin verilir.
Merkezi yerleştirme puanı ile yurt içi ve kurum içi başvuruları 01-15 Ağustos 2023 tarihleri arasında olacaktır. Yurt İçinden merkezi sınav puanı ile başvuracak adayların başvuruları online https://umis.bau.edu.tr/transfer/register linki üzerinden alınacaktır. (link 15 Ağustos 2023 saat 15:00'e kadar aktif olacaktır.)
Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır. 8. Kaydını yeniletmeyen öğrencinin kaydı ne zaman silinir? Öğrencinin dört yarıyıl üst üste kayıt yeniletmemesi halinde kaydı silinir.
Öğrencinin yazılı başvurusu ve kendi isteği ile üniversiteden ayrılmak istemesi durumunda kaydı silinir.
Yükseköğretim Bilgi Sistemi'nde bu durumu ihlal eden öğrenci kaydınız bulunduğundan, e-kayıt işleminiz yapılamamaktadır. Halihazırda kayıtlı olduğunuz yükseköğretim kurumundan kaydınızı sildirmeniz durumunda e-kayıt işleminize devam edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri