Kaz ayakları geniş bir bölgeye yayılmışsa, kırışıklara paralel olarak 3 noktadan kaz ayaklarına botox uygulaması yapılır. Uygulama dozu bölgeye göre uzman doktor tarafından belirlenir. 2-7 gün çok kısa bir sürede etkisini gösterdiği için en çok tercih edilen yöntem olarak görülmektedir.
Kaz ayağı botoksu yaptıranlar ilk günlerde herhangi bir değişiklik hissetmeyebilir, bu normaldir. Gözaltına botoks yaptıranlar için işlem sonrasında üç ila dört gün içerisinde etkiler başlar. İlk günlerde Ama maksimum etkiye ulaşması iki haftayı bulur. Hatta bazı hastalarda bir haftada etki görmeye başlanır.
Göz çevresi botoksunun etki süresi, genel olarak 48 saattir. Yani botoks uygulaması yapıldıktan en az 48 saat sonrasında etkisini göstererek, gözle görülmeye başlanır. Ancak bu süre her hasta için 48 saat değildir. Daha uzun da sürebilir.
Çene botoksu yaptırdıktan sonra kas aktivitesinin azalması hemen olmaz. Çene botoksunun etkisi genelde 12-72 saatte görülmeye başlar ve iki haftada maksimum etkinliğe ulaşılır. Hafif bir yüz hacmi azalmasının görünür hale gelmesi 4-6 hafta sürer.
Metabolizmanın hızı ne kadar fazlaysa vücut botoksu o kadar hızlı ortadan kaldırır ve etkilerini azaltır. Daha yavaş metabolizması olan kişilerde ise durum genellikle daha tersidir. Tedavi edilen kasın boyutu da tedavinin ne kadar süreceğini etkiler.
İlgili 21 soru bulundu
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
İlaç, çizgilerin altında olan mimik kaslarına ince uçlu iğnelerle enjekte edilir. İşlem yaklaşık 10-15 dakika sürer. Uygulamadan 24-48 saat sonra sonuçları gözlenmeye başlar, yaklaşık 14. günde etki tamamen oturmuş olur. Ağrı eşiğim çok düşük, botoks yaptıracağım ama bir tek bu durum aklımı karıştırıyor.
Normal şatlarda botoks uygulaması sonrası herhangi bir krem sürmeye gerek yoktur. Sadece uygulama saatine göre tamamen doğal içerikli aynı zamanda nemlendirici özelliği olan güneş koruma kremi sürülebilir.
Botoks yapıldıktan sonra birkaç gün içinde etkisini gösterir. Botolinum toksinin etkisi bireyin cilt yapısına ve uygulanan bölgenin büyüklüğüne göre değişebilir. Uygulamada enjekte edilen botulinum toksini, sinir uçlarında kas hareketini bir süre engeller.
Genel olarak 6 ila 7 aya kadar uzanan bir kalıcılığı vardır. Bu süre zarfında kişi kırışıklıklarından kurtulur ve pürüzsüz bir cilde sahip olur. 6-7 aylık sürenin ardından kas sinirleri üzerindeki botolinum toksin etkisi giderek azalmaya ve zayıflamaya başlar.
Botoks işleminden sonra etkinin başlaması genellikle 2 ila 7 gün arasında değişir, bu etki uygulanan botolinum toksinin tipine, uygulanan bölgenin büyüklüğü veya küçüklüğüne ve kişilerin cilt yapılarına göre farklılaşmaktadır. Botox uygulamasının tam etkileri en geç 2 hafta içerisinde etkin sonuçlarını vermektedir.
Yani özet olarak botoks sonrası 3-4 saatlik süreç boyunca banyo yapmak gibi su ile temastan, yüz kaslarını aşırı çalıştıracak mimiklerden, güneş ışığına uzun süre maruz kalınması veya gerekli korunma önlemlerinin alınmaması gibi durumlardan kaçınılmaması uygulamanın iyi sonuçlanmasını etkileyebilir ve bazı ...
Ayrıca kaş uç alt kısımlara uygulanan ek botoks kaş kalkıklığının artmasına katkı sağlar. Botoks kaş kaldırma sonuçları herkeste değişik derecede oluşur. Amaç doğal ve hafif bir kaş kalkıklığı sağlamaktır. Alın ve kazayağı bölgesine yapılacak botox zaten kaş kalkıklığı için yeterlidir.
İşlem sonrası 24 saat boyunca sıcak duş veya banyo yapmaktan kaçının. İşlem sonrası enjeksiyon bölgelerine 2 saat boyunca makyaj uygulaması yapmayınız. İşlem sonrası 24 saat içinde makyaj yapmanız veya çıkarmanız gerekirse basınç uygulamadan yumuşak dokunuşlar ile ürünleri kullanmalısınız. Güneşten uzak durun.
Botoks: Botoks çoğunlukla kaz ayakları ve alın çizgileri gibi kas aktivitesinden kaynaklanan dinamik kırışıklıkları tedavi etmek için kullanılır. Dolgular: Dolgular, ince dudaklar ve nazolabial kıvrımlar dahil olmak üzere statik kırışıklıklar ve hacim kaybı için mükemmeldir.
Botoks yaptırdıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Enfeksiyon gibi risklerden kaçınmak için steril olmayan ortak kullanım alanlarında vakit geçirilmez. Botokstan sonra en az iki gün boyunca sırt üstü yatılmaz. Fazlaca alkol tüketmek gibi ödem oluşturabilecek zararlı faaliyetlerden de uzak durulur.
Botoks Sonrası Yüzüstü Yatmak
Botoks yaptırdıktan sonra özellikle ilk 3-4 saat ve hatta ilk akşam yüzüstü yatmaktan kaçının. Mümkün ise botox yaptırdığınız gece sırt üstü yatın.
Botoks uygulamasından sonra, tedavinin etkilerini korumak ve istediğiniz sonuçları elde etmek için bazı cilt bakım bileşenlerinden uzak durmak önemlidir. Özellikle C Vitamini veya Retinol gibi bileşenler, hücre dönüşümünü hızlandırması ve enfeksiyona neden olmasıyla bilinir.
-----Öncelikle botoks uygulaması sonrası 4-5 saat kadar yüzünüzü yıkamamanız gerekir. -----Uygulama sonrası 4-5 saat başınızı çok öne eğmemenizi, telefona bile mümkün olduğunca başınız dik konumda bakmanızı öneriyoruz. -----Uygulama günü yüz üstü yatmayınız.
Enjekte edilen ekzotoksin zaman içerisinde ter veya diğer yollarla vücuttan atılmaktadır. Haliyle yenilenmesi gereken bir uygulama olarak tanımlanabilir. Bu süreç çoğunlukla 6-10 ay arasında gerçekleşir. Haliyle 8 aylık bir sürecin sonunda yeniden Botoks yaptırmak gerekecektir.
Botoksun etkisi ne kadar sürer? Botoksun etkisi genel olarak 3-5 ay sürer. Botoks etkisinin 3 ayda sona erdiği veya 6 ay sürdüğü kişiler de vardır. “Botoks yaptıranların yorumları” ilk kez Botoks yaptıranlar ilk botoksun 2-3 ay sürdüğü ancak ikinci Botoks uygulamasından sonra daha uzun sürdüğünü söyleyecektir.
Etkisi sadece uygulama bölgesiyle sınırlıdır. Yanlış uygulamalarda yan etki değil ama, istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Botoksun etkisini yok ederek bu durumu düzeltecek herhangi bir ilaç yok. Böyle bir durumla karşılaşıldığında etki süresinin dolmasını beklemek gerekir.
Topaklanma veya kırışıklık artışı: Botoksun yanlış yerlere veya aşırı dozda uygulanması, ciltte topaklanma, düzensizlik veya yeni kırışıklıkların oluşmasına neden olabilir. Doğal Olmayan Görünüm: Uygunsuz bir şekilde yapılan botoks enjeksiyonları, yüzde yapay veya doğal olmayan bir görünüme neden olabilir.
Bu durum kaş iç kısımlarına kaşların kalkmasını sağlayacak yüzeysel enjeksiyonlarla ilk bir ay içinde yapılacak rütuşlarla çözülebilir. Bu düzeltme enjeksiyonları ilk bir ay içinde yapılamazsa botoks etkisinin geçmesini beklemek gerekecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri