Kurabiye denilince akla birçok tarif gelmektedir. Elmalı kurabiye, un kurabiyesi, tuzlu kurabiye, kolay kurabiye, perişan kurabiye, çikolatalı kurabiye, hindistan cevizli kurabiye, tarçınlı kurabiye bunların arasında sayılabilir.
İlgili 17 soru bulundu
Toz şeker, yoğurt, karbonat, yavaş yavaş unu, ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurulur. Cevizden daha büyük parçalar koparıp yuvarlanır. Önce yumurta akına, sonra toz şekere, bulanır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Yapılan hatalardan biri de soğuk fırına ya da çok sıcak fırına kurabiyeleri vermek. Her ikisinde de kurabiyelerin formlarının bozulması ve dağılmaması için 165-180 derece arasında pişirmek önemli. Bu noktalara dikkat ettiğiniz sürece kurabiyeleriniz pişerken yayılmayacak ve dağılmayacaktır.
Fırını önceden ısıtmak kurabiyelerin ortasının çiğ kalıp kenarlarının fazla kızarmış önleyecektir. Daha ince şekillendirilen kurabiyeler 7-8 dakikada, biraz daha kalın şekillendirdiğiniz kurabiyeleriniz ise 10-12 dakika içinde pişmiş olacaktır.
Yemelere doyamayacağınız yoğurtlu kurabiyenin sırrı içerisinde hem sıvı yağ hem tereyağı kullanılmasında saklı. Her iki yağ, yoğurtla birlikte buluşunca kurabiyeyi hafif kek kıvamında bir hale getiriyor.
Oda sıcaklığındaki margarin ve yumurta ekleneyerek ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar yoğurun. Hamurdan bir beze yapın ve streç filme sararak buzdolabında 15-20 dk. dinlendirin. Merdane yardımı ile açılın, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenarları kızarana kadar yaklaşık 10dk. pişirin.
Kurabiye yapımında genellikle toz şeker kullansak da, pudra şekerinin pürüzsüzlüğü hamura daha çok yakışmaktadır. Bu yüzden, toz şeker yerine pudra şekeri kullanabilirsiniz.
File badem ve frambuazlı sos ile hazırlanan tereyağlı kurabiyemiz.
Perişan kurabiye; hiç şekil vermeden sadece koparıp, tepsiye koyacağınız, bol üzümlü, fındıklı, ağızda kıyır kıyır dağılan, uzun süre bayatlamayan, oldukça pratik ve çok lezzetli bir kurabiyedir. İsteğe göre üzüm ve fındık yerine cevizli ya da damla çikolatalı olarak da yapılır.
Çoğu kurabiye için 180 derecelik ısı fazladır. Her kurabiyenin şekli, boyutu ve hacmi 180 derecelik ısıyı kaldıramayabilir. Hal böyle olunca ince şekilli kurabiyeleri 160 derecede 7-8 dakika pişirmek, hafif kalın şekilli kurabiyeleri de 165 derecede 10-15 dakika pişirmek yeterlidir.
Örnek vermemiz gerekirse; dışının çıtır içinin ise yumuşak olmasını istediğiniz yemekler için fırınınızı turbo, bir başka deyişle fanlı programda çalıştırmalısınız.
Un ve kabartma tozu ilave edilerek ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde koparılarak yuvarlak şekillendirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
Yoğurtlu anne kurabiyesinin en önemli püf noktası, hamurunun ele yapışan yumuşak kıvamda olmasıdır. Bu yüzden elinizi hafif yağlayıp, şekil vermeniz gerekir. Hamura unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ilave etmelisiniz. Eğer fazla un eklerseniz fırından çıkarınca sertleşir ve kuru olur.
Zencefilli İkea Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır? Tereyağ eritir içine pekmez konur ve karıştırılır. İçine diğer malzemeler de konur ve sertçe bir hamur yapılır. Hamur açılır ve şekil verilir. önceden ısıtılmış 180*C sıcaklıkta 10 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.
Her iki yağı birlikte kullanmak da mümkün. Bazı kurabiye tariflerinde lezzetini hafifletmek ve kıvamını daha yumuşak hale getirmek için sıvı yağ, ağızda dağılan bir yapı oluşturmak için ise tereyağı birlikte kullanılır. Bu şekilde de enfes hamurlar hazırlayabilirsiniz.
Kurabiyeyi ağızda dağıtan unsur, tercih edilen nişastadır. Kıyır kıyır diye tabir edilen kurabiyeler genelde nişastalı kurabiye tarifleriyle ortaya çıkar. Baklava gibi sevilen lezzetlerin tarifinde yer alan nişasta ise; hamurların birbirine yapışmasını önlemek için kullanılmaktadır.
Ya evde yumurta kalmamışsa?! Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı yağla karıştırıp sürün, güzel bir renk oluştuğunu göreceksiniz. Pastaların daha gevrek olması için, tatlı veya tuzlu fark etmez, hamurun içine bir çay kaşığı tuz atın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri