Kahvaltı konusunda da benzer Anadolu kültürünü deneyimliyorsunuz Kıbrıs bölgesinde. Yani serpme kahvaltıdan bahsediyoruz. Klasik zeytin, sosluklar, peynir, gözleme, bal kaymak, tereyağı gibi gıdalar masanıza geliyor.
Özellikle Kıbrıs kahvaltılarında tercih edilen Hellim, tercihen meze olarak veya salataya eklenerek de tüketilebilmektedir. Kıbrıs'ın meşhur lezzeti Hellim Peyniri'ni, botanik bahçesiyle kahvaltılarınızda tercih edebileceğiniz Green Heights Park'ta yiyebilirsiniz.
Antep peyniri, peynir soslu haşlanmış yumurta, mücver içi ve Antep peyniriyle hazırlanmış börekler, yeşil zeytin, patates ve nohut piyazları, mevsimine göre yabani semiz otu, cacıklı Arap köfte, ciğer kavurma, kayısı, çilek, fıstıklı kabak reçelleri, bal, saf sahan kaymağı, sıcacık ekmekler ve sınırsız çay yer alıyor.
Şanlıurfa'da Kahvaltı
İsot reçelli, bal kaymaklı, katmerli serpe kahvaltısıyla Şanlıurfa'nın salaş ama en sevilen kahvaltı salonu. Ambiyans beklemeyin. Klasik bir Urfa kahvaltısını deneyimleme gözü ile bakın.
Tabi ki Kapadokya'da kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı birbirinden güzel peynirleridir. Tulumundan, çökeleğine, kaşar peynirinden beyaz peynirine zengin peynir çeşitleri ile karşılaşmak mümkündür. Zeytin çeşitleri de yine yöreye özgü ve lezzetli.
İlgili 26 soru bulundu
Kıbrıs'ın en meşhur yemekleri şüphesiz şeftali kebabı, kleftiko, hellim peyniri, Kıbrıs kahvesi, Kıbrıs tatlısı, köfte ve kolakas.
Kıbrıs mutfağı denildiğine ilk akla gelen ise, hellim peyniridir. Kıbrıs kökenli bir peynir olan hellim, Kıbrıs mutfağında yaygın olarak kullanılır. Bunun dışında şeftali kebabı, hırsız kebabı gibi farklı yemeklere de yer verilir.
Özellikle bayramlarda yapılan Kıbrıs tatlısı gullurikya, keçiboynuzu pekmezi olarak da bildiğimiz harnup pekmezi ile yapılıyor. İşte damaklarda hoş bir tat bırakan az malzemeli ama çok faydalı Kıbrıs gullurikya tatlısı tarifi ve yapım aşamaları...
Kıbrıs'ta alkol ve tütün ürünleri ucuz olduğundan Kıbrıs'tan dönerken genellikle bu tarz ürünlerden alınır. Her zevke uygun alkollü içecek seçenekleri bulunan Kıbrıs adasında özel içki seçenekleri de vardır. Özellikle dünyaca ünlü şaraplar çok uygun fiyata satın alınabilir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Kıbrıs'a sadece nüfus cüzdanlarıyla giriş yapabiliyorlar. Turist olarak 3 aylık süreyi geçirmemeleri gerekiyor. Ayrıca kalış tarihinizden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli bir pasaportunuz olması gerekiyor.
Girne, Lefkoşa ve bazı köyleri ziyaret ederek, magnet, süs eşyası, çanta, kıyafet, çanak, çömlek, mücevher, kilim, parfüm ve makyaj malzemesi gibi birçok farklı ürünü satın alabilirsiniz.
Kıbrıs'ta telefonların fiyatları telefon marka ve modeline göre değişir. Ancak vergi meselesiyle bakılınca Türkiye'de aynı model ve marka telefon Kıbrıs'ta %20 kadar daha ucuz olduğu söylenebilir.
Zivaniya adı Kıbrıs'ın Rumca lehçesinde cibre anlamına gelen zivana (Yunanca: ζίβανα) kelimesinden türemiştir. Zivaniya, renksiz ve alkoliktir ve hafif bir kuru üzüm aromasına sahiptir. Alkol içeriği değişiklik gösterse de, sıklıkla hacme oranla %45'tir.
Portakal, turunç, limon, mandalina, greyfurt gibi narenciye ürünleri yanında, çeşitli sebzeler ile meyveler, zeytin ve harnup ağaçları yetişir. Çamgiller, turunçgiller, zeytingillerin yanı sıra makilik ve bozkırlarla değişik çiçek türleri Kuzey Kıbrıs'ın genel bitki örtüsünü oluşturur.
Kıbrıs Cumhuriyeti pahalı bir ülke mi? Kıbrıs Cumhuriyeti ortalama fiyatlar Türkiye daha yüksektir. Alışverişinizi Kıbrıs Cumhuriyeti Türkiye 'dan 1.90 kat daha fazla ödemeniz gerekir.
Kuzey Kıbrıs'ta yaşam masrafları Türkiye'ye göre %5 ile %10 arasında pahalılık göstermektedir. Bu oran birçok Avrupa ve Akdeniz ülkesine göre oldukça düşüktür. Kuzey Kıbrıs'ta asgari ücret 9.985₺'dir. Markalaşmış fastfood ve tekstil firmaların ürün fiyatları Türkiye'deki fiyatlarla aynıdır.
Ancak, bu kişiler ülkeye girişlerinde, yolcu girişi yapılan hudut kapılarındaki mağazalardan 1 karton sigara, en fazla 1 litrelik 1 adet alkollü içki, en fazla 120 ml'lik 1 adet parfüm ve 1 adet kozmetik ürün ile en fazla 1 kilogram çikolata veya şekerden mamul yiyecek satın alabilirler.
Kıbrıs'tan Türkiye'ye getirilen cep telefonlarının kayıt işlemi için gümrükten alınan, yurda giriş çıkış belgesi ve kimlik fotokopisi yeterlidir.
Kıbrıs ve Türkiye arasında bir saat farkı bulunmuyor. Kişiler seyahat edecekleri zaman gidecekleri ülkedeki saat farkını bilmek isterler. Kıbrıs'ta ki saati bilebilmek için Türkiye saatine bakılması da yeterlidir.
Kuzey Kıbrıs! ta geçerli kredi kartları, Eurocard, Visa, Mastercard, Visa International, Acces, Prestice ve Diners Club ile diğer kartlardır. Kredi kartının kullanıldığı şirket veya bankalardan nakit para çekilebilir. Kredi Kartları otellerde, büyük alışveriş mağazalarında ve bazı restorantlarda geçerlidir.
KKTC para birimi olarak hem lirayı hem de euroyu dikkate alırsak ilk yapmanız gereken günlük kurlara göre iki para biriminde dönüşümlerin nasıl yapılacağı olabilir. Buna göre Kıbrıs parası kaç TL ediyor diye bakarsak; 1 Güney Kıbrıs Lirası = 28,26 TL 'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri