En Çok Kullanılan Popüler Rusça İsimler İle Anlamları Popüler olan Rusça kız isimleri ise şu şekildedir; - Tatyana: Tam olarak bu ismin anlamı bilinmemektedir.
eski rusca da herseyi bilen, ermis kadın anlamina gelen isim, kısaca tatya.
Lena ismi Alina ve Helena isimlerinin sonundan gelmektedir. İbranice'de Magdalalı Kadın, Arapça'da bizim için, bizden biri ve insan anlamlarına geliyor. Yunanca'da ise günışığı ya da ayışığı anlamına gelir. Lena şu şekillerde telaffuz edilir; Lii-na, Liyna, Lena ya da Ley-na.
Bu kapsamda kız çocukları için son dönemin en popüler isimlerinden biri Arya ismidir. Arya ismi sözlük anlamı olarak güçlülüğü, soyluluğu ve asaleti temsil eder. Arya ismine sahip olan kız çocuklarının daha dirayetli kişiler olacağı ifade edilir. Bunun yanı sıra Arya ismi neşeyi de simgeler.
TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Eva ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; Daha uğurlu, çok talihli, hayırlı, kutlu. Akşam, arife, arife gecesi. Yaşam, hayat.
İlgili 39 soru bulundu
Eva Almanca kökenli bir isimdir. Son dönemlerde Türkçede yaygın olarak kullanılan ve anlamı üzerinden çok beğeni toplayan isimler içerisinde geliyor.
Aden ismi, anlam olarak; "cennet bahçesi" anlamına gelir. Ayrıca, terimsel anlamına göre, biyolojik açıdan; salgı yapan organ ve bez anlamında kullanılmaktadır. Aden, bunların yanında, Yemen'deki bir liman şehrinin de adıdır. Aden isminin kökeni, Arapçadır.
Armin ismi Farsça kökenli bir isimdir. Bu isme sahip olanların sağduyulu ve empatisi yüksek olan kişiler oldukları varsayılmaktadır.
TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Mira ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; İyilik. Huzur, barış. Dünya.
TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Alya ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; Yükseklik, yüksek yer, gök, sema. Gökyüzü. Cennet.
Alina son dönemlerin en ilgi çeken ve internetten sıkça araştırılan isimleri içerisinde gelmektedir. Bu isim kız çocukları için kullanılır ve kökeni Yunancadan gelmektedir.
Elina ismi Türkçe bir isim olarak karşımıza çıkmamaktadır. İsmin kökeni Yunancadır.
Elena (Елена) - Yunanca kökenli olup "ışık" veya "parlak" anlamına gelir.
Talia, Arapça kökenli bir isimdir.
Olga – Ольга: Belki de daha iyi bilinen Rus isimlerinden biri olan Olga, 'kutsanmış' veya 'kutsal' anlamına gelir.
Ermeni ismi: Ermenice ani անի (Anahit adının kısaltımıdır.)
Meyra ismi, aydınlanmak ve aydınlatmak kavramlarıyla açıklanmaktadır. Bu isim, güzelliği ve aklıyla çevresini aydınlatan kimse anlamında kullanılmaktadır. Meyra ismi, kutsal bir ışık şeklinde de yorumlanır.
DEFNE İSMİ NE DEMEK, HANGİ ANLAMA GELİR? TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Defne ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; Güler yüzlü, sevinçli. Defnegillerden, yaprakları güzel kokulu, kış yaz yeşil kalan bir ağaç.
SERR ( ﺳﺮّﺍ– ﺳﺮّﺍﺀ) i. (Ar. surūr “sevinç”ten serrā') Refah ve mutluluk içinde yaşayış, rahatlık, bolluk: Dü mir'ât-ı tekābül-gûnedir serrâ ile darrâ (Nâbî).
Arven kökeni İngilizce ve Fransızca diline dayanan ve son dönemlerde beğeni toplayan isimlerden biridir. Halk arasında yavaş yavaş duyulan bu isim kız çocukları adına kullanılabilmektedir.
Eren ismi, köken bakımından Türkçe bir isimdir. Eren isminin Türk Dil Kurumu sözlüğünde yer alan anlamlarından ilki, olağanüstü sezgileri sayesinde farklı gerçekleri gördüğüne inanılan kimse şeklindedir. Diğer bir anlamı da dost ve hayırlı çocuk demektir.
- Savaşçı, mücadeleci. - Arkadaş, dost.
Aren ismi, hem kız hem de erkek çocuklarında kullanılmaktadır. Bu sözcüğün kökeni oldukça eski zamanlara dayanmaktadır. Sözcüğün kökeni Farsçadır. Ancak eski Hititçede ve Arnavutçada da mevcuttur.
Adel adı Almanca kökenli bir isimdir. Türkçeye yeni dönemde yerleşmiş olan bu isim kız çocukları için kullanılır. Türkçe anlamına bakılacak olduğunda, 'Soylu ve asil' anlamları üzerinden tarif edildiğini söylemek mümkün.
Arel konulması tercih edilen erkek isimlerinden birisidir. Arel ismi köken itibariyle Türkçe bir isimdir. İslamiyet'te Arel ismi geçmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri