Kıbrıs mutfağı denildiğine ilk akla gelen ise, hellim peyniridir. Kıbrıs kökenli bir peynir olan hellim, Kıbrıs mutfağında yaygın olarak kullanılır. Bunun dışında şeftali kebabı, hırsız kebabı gibi farklı yemeklere de yer verilir.
Kıbrıs'ın en meşhur yemekleri şüphesiz şeftali kebabı, kleftiko, hellim peyniri, Kıbrıs kahvesi, Kıbrıs tatlısı, köfte ve kolakas.
Uzun uzun pişirilerek hazırlanan etli yemeğiyle molehiya, Kıbrıs'ın en meşhur lezzetlerindendir.
Özellikle bayramlarda yapılan Kıbrıs tatlısı gullurikya, keçiboynuzu pekmezi olarak da bildiğimiz harnup pekmezi ile yapılıyor. İşte damaklarda hoş bir tat bırakan az malzemeli ama çok faydalı Kıbrıs gullurikya tatlısı tarifi ve yapım aşamaları...
Kıbrıs'ta alkol ve tütün ürünleri ucuz olduğundan Kıbrıs'tan dönerken genellikle bu tarz ürünlerden alınır. Her zevke uygun alkollü içecek seçenekleri bulunan Kıbrıs adasında özel içki seçenekleri de vardır. Özellikle dünyaca ünlü şaraplar çok uygun fiyata satın alınabilir.
İlgili 26 soru bulundu
Kıbrıs'ın para birimi TL'dir. Süpermarket fiyatlarına bakarak Kıbrıs'ta ekonomik yaşamla ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz; 1,5 Litre Su: 7 TL. 1 Litre Süt: 17 TL.
Girne, Lefkoşa ve bazı köyleri ziyaret ederek, magnet, süs eşyası, çanta, kıyafet, çanak, çömlek, mücevher, kilim, parfüm ve makyaj malzemesi gibi birçok farklı ürünü satın alabilirsiniz.
Kıbrıs'a gidince yemeden gelmemeniz gereken mezeler: Tahin limon (eti banarak), hellim, Kıbrıs sucuğu-pastırması, haşlanmış börülce, kazayağı, gappar turşusu, kişnişli kerevizli salata, Kıbrıs enginarı yapraklarıyla, bullez, Kıbrıs patatesi silkme, mücandra pilavı, bulgur köftesi.
Zivaniya adı Kıbrıs'ın Rumca lehçesinde cibre anlamına gelen zivana (Yunanca: ζίβανα) kelimesinden türemiştir. Zivaniya, renksiz ve alkoliktir ve hafif bir kuru üzüm aromasına sahiptir. Alkol içeriği değişiklik gösterse de, sıklıkla hacme oranla %45'tir.
Kıbrıs vizesiz gidilebiliyor olması, deniz tatili ve casinolarıyla ünlü olması sebebiyle her yıl binlerce Türk turist tarafından ziyaret edilmektedir. Lefkoşa, Kıbrıs'ın ekonomi, ticaret, kültür ve pek çok konuda en önemli şehridir.
Portakal, turunç, limon, mandalina, greyfurt gibi narenciye ürünleri yanında, çeşitli sebzeler ile meyveler, zeytin ve harnup ağaçları yetişir. Çamgiller, turunçgiller, zeytingillerin yanı sıra makilik ve bozkırlarla değişik çiçek türleri Kuzey Kıbrıs'ın genel bitki örtüsünü oluşturur.
Kıbrıs'a Gitmek İçin Pasaport Gerekir Mi? KKTC, Türk vatandaşlarına herhangi bir pasaport ve vize şartı koymayan ülkeler arasındadır. Yalnızca yeni tip kimlikle giriş sağlayabileceğiniz KKTC, 30 gün boyunca konaklama hakkı sağlıyor.
Kuzey Kıbrıs'ın liman kenti aynı zamanda da en turistik şehirlerinden birisidir Girne. Roma, Bizans, Osmanlı egemenliklerine ait çok sayıda tarihi eseri barındıran bu şehir, özellikle kalesi ve limanıyla ünlüdür.
Deniz mahsulleri ile yapılan yemek çeşitleri oldukça bol olan Girne mutfağının öne çıkan lezzetleri arasında humus, hellim peyniri, şeftali kebabı, mücendra pilavı fava ve molehiya olarak sıralanmaktadır.
Girne Belediyesi kent geneline dağıtım sağlayan su hatlarında, Sağlık Şubesi tarafından yapılan rutin su kalitesi resmi bakteriyolojik ve kimyasal kontrollerine dayanarak kente yayılan şebeke suyunun temiz ve içilebilir olduğu belirtildi.
Özellikle Kıbrıs kahvaltılarında tercih edilen Hellim, tercihen meze olarak veya salataya eklenerek de tüketilebilmektedir. Kıbrıs'ın meşhur lezzeti Hellim Peyniri'ni, botanik bahçesiyle kahvaltılarınızda tercih edebileceğiniz Green Heights Park'ta yiyebilirsiniz.
Kıbrıs (Akadca ve Hititçe: 𒀀𒆷𒅆𒅀 Alaşiya; Yunanca: Κύπρος, Kipros), Güneybatı Asya'da bulunan ve Akdeniz'deki Sicilya ve Sardinya'dan sonra gelen üçüncü büyük adadır.
Kuzey Kıbrıs'ta yaşam masrafları Türkiye'ye göre %5 ile %10 arasında pahalılık göstermektedir. Bu oran birçok Avrupa ve Akdeniz ülkesine göre oldukça düşüktür. Kuzey Kıbrıs'ta asgari ücret 9.985₺'dir. Markalaşmış fastfood ve tekstil firmaların ürün fiyatları Türkiye'deki fiyatlarla aynıdır.
Kıbrıs'ta telefonların fiyatları telefon marka ve modeline göre değişir. Ancak vergi meselesiyle bakılınca Türkiye'de aynı model ve marka telefon Kıbrıs'ta %20 kadar daha ucuz olduğu söylenebilir.
Ancak, bu kişiler ülkeye girişlerinde, yolcu girişi yapılan hudut kapılarındaki mağazalardan 1 karton sigara, en fazla 1 litrelik 1 adet alkollü içki, en fazla 120 ml'lik 1 adet parfüm ve 1 adet kozmetik ürün ile en fazla 1 kilogram çikolata veya şekerden mamul yiyecek satın alabilirler.
Kıbrıs'tan Türkiye'ye getirilen cep telefonlarının kayıt işlemi için gümrükten alınan, yurda giriş çıkış belgesi ve kimlik fotokopisi yeterlidir.
KKTC yasalarına göre, ülkede ev satın almak için vatandaşlık ön koşulu yok. Bu durum, Kuzey Kıbrıs'a gelen tatilcilerin yazlık alma hayallerinin gerçekleşmesine imkân tanıyor.
Kuzey Kıbrıs'ta resmi para birimi Türk Lirası (TL)'dır. Ülkeye girişte getirilen yabancı para miktarına herhangi bir kısıtlama söz konusu değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri