Korean Broadcasting System 1927'de Güney Kore hükûmeti tarafından kurulan Güney Kore'nin ulusal kamu yayıncısıdır. Televizyon, radyo ve çevrimiçi hizmetler sunan, Güney Kore'nin en büyük televizyon ağıdır.
Emniyet Genel Müdürlüğünce geliştirilen Kimlik Bildirim Sistemi (KBS) 18.04.2017 tarihi itibariyle hizmet vermeye başlamıştır. KBS ile sistemin kullanıcısı olan konaklama tesisi sorumlu işleticileri, konaklayan ve çalışanların kimlik bilgilerini Emniyet Genel Müdürlüğüne elektronik ortamda anlık bildirebileceklerdir.
Korean Broadcasting System (KBS) (Korece: 한국방송공사, Hanguk Bangsong Gongsa) 1927'de Güney Kore hükûmeti tarafından kurulan Güney Kore'nin ulusal kamu yayıncısıdır. Televizyon, radyo ve çevrimiçi hizmetler sunan, Güney Kore'nin en büyük televizyon ağıdır.
1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu'nun kapsamına göre işletme ve konaklama yerlerinde çalışan personel ve konaklayan kişilerin kimlik bilgileri, jandarma veya polis gibi kolluk kuvvetlerine bildirilir. Bu işleme kimlik bildirimi, bu amaçla kullanılan uygulamaya ise Kimlik Bildirimi Sistemi adı verilir.
İnternet tarayıcısından https://kbs.egm.gov.tr adresine girilir. Karşınıza gelen sayfada kullanıcı bilgileri girilerek Giriş butonuna tıklanır. ikincil parola kısmına girer ve sisteme giriş yapar. Eğer kullanıcı hesabına tanımlı EGMSEC mobil uygulaması mevcut değilse karşısına kayıt yenileme ekranı gelecektir.
İlgili 36 soru bulundu
İnternet tarayıcısından https://kbs.egm.gov.tr adresine girilir. Karşınıza gelen sayfada kullanıcı bilgileri girilerek Giriş butonuna tıklanır. Sayfanın ekran görüntüsü aşağıdadır. Kullanıcı sistemde kayıtlıysa tek kullanımlık parola girme ekranı gelir.
Kimlik bildiriminin yapılmaması 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu'nun 15 ve 17. maddesi hükümlerine göre cezai yaptırıma tabidir. Bununla birlikte 2018 yılı için çalışan kimlik bildirimi yapmayan işyerleri her bir çalışan için 521 Türk Lirası idari para cezasına çarptırılır.
Genel ve özel bütçeli kurumlarda çalışan ve maaşları KBS üzerinden hesaplanan personelin maaş bordroları her ayın 14' ü sabahından itibaren e-Bordro uygulaması üzerinden alınabilmektedir. Önceki aylara ait maaş bordroları ise her zaman alınabilmektedir.
Katsayı artışından kaynaklanan 14 günlük fark maaş hesaplama işlemi Ocak ayının 15' i itibarıyla harcama birimlerinin kullanımına açılacaktır.
(2) Birimlerce, Ocak-Mart dönemi, Ocak-Haziran dönemi ve Ocak-Eylül dönemi kümülatif verileri söz konusu dönemi takip eden ayın 7 nci günü sonuna kadar; yılın tamamına ait (Ocak-Aralık dönemi) kümülatif veriler ise en geç takip eden yılın Ocak ayının 15 inci günü sonuna kadar KBS'ye girilir.
Bakanlığımız (Hazine ve Maliye Bakanlığı) Mali ve Sosyal Haklar konulu 08/01/2019 tarihli ve 87 sayılı Genelgesi hükümlerine göre; Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi (KPHYS) üzerinde gerekli değişiklik ve güncelleme işlemleri tamamlanarak, 08/01/2019 tarihi itibarıyla sistem kullanıma açılmıştır.
T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü
KBS açılımı, Kamu Hesapları Bilgi Sistemidir. KBS nedir sorusunun cevabı, başta belediyeler olmak üzere borçlu olan tüm kurumları takip etmeyi sağlayan bir sistemdir.
MYS sistemi ileriki dönemlerde e-imza ve e-belgeye geçilmesi ile birlikte ıslak imza ve evrakı ortadan kaldırarak tüm süreçlerin elektronik olarak yürütülmesini sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.
Çalışan kimlik bildirimi işlemleri için işverenler https://kbs.egm.gov.tr/ adresine girerek işe başlayan çalışanların veya işten ayrılan çalışanların bildirimini gerçekleştirebilir.
Sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda size ait duyuruları gösteren bir liste ve size ait olan çağrıları gösteren grafik resim karşınıza çıkacaktır. Sayfanın en üstündeki “Yeni Çağrı” butonu ile sistemde yeni bir çağrı açabilir, “Çağrı Listesi” butonu ile mevcut çağrılarınızı listeleyebilirsiniz.
Memur Maaş İşlemleri<Yeni Maaş Bilgi Girişi menüsünde bulunan “Maaş Bilgi Girişi” formuna tıklanır. Açılan Sorgu Ekranında Personel Arama kriterlerinden herhangi biri girilip “Kişi Sorgula” butonuna basılarak Maaş Hata Kontrol Raporlarında çıkan personel ekrana getirilir.
KBS Maaş Modülü, personelin özlük haklarına ilişkin kimlik ve maaş bilgilerinin saklanması ile her türlü maaş hesaplama ve raporlama işleminin yapılması işlevini yerine getirmektedir.
Modülde TC KİMLİK NUMARANIZI yazıldıktan sonra “ŞİFREMİ UNUTTUM” butonuna basıldığında yeni tanımlı mail adresine otomatik olarak gönderilmektedir. adreslerine 40-45 dakikada gelebilmektedir.
Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi.
KBS Maaş Modülü, personelin özlük haklarına ilişkin kimlik ve maaş bilgilerinin saklanması ile her türlü maaş hesaplama ve raporlama işleminin yapılması işlevini yerine getirmektedir.
Hem özel, hem kamu çalışanları, e-Devlet sistemi üzrinden maaş bordrolarını alabilmektedirler. Bunun için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, kurumlar bölümüne tıklanarak Hazine ve Maliye Bakanlığı seçilir. Açılan ekranda, bordro işlemleri görülebilmektedir. Buradan, size uygun işlemi seçerek devam edebilirsiniz.
2.1.
Ankara'da KBS faaliyetleri ilk olarak 1997 yılı sonlarına doğru, Ankara'nın 1/1000 ölçekli hava fotoğraflarının üretilmesi ve ASKİ'ye (Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi) teslim edilmesiyle başlamıştır [4].
3- KBS'de 31/05/2022 tarihi itibariyle veri giriş işlemleri kapatılacaktır.
Bu bildirimi yapmamanın cezası 35 Türk Lirasıdır. Kabahatler Kanunu gereğince soruşturma zamanaşımı süresi 3 yıldır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri