ödemelerinizi İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ'nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi ve mobil (GİB Mobil) uygulaması üzerinden ya da anlaşmalı tüm bankaların online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak internet ortamında evinizden yada ofisinizden ödeyebilirsiniz.
Tahakkuk fişinizle birlikte ilgili bulunduğunuz vergi dairesine giderek vezne bölümünden ödeme yapabilirsiniz. Tahakkuk fişinizle birlikte anlaşmalı bankalardan ödeme yapabilirsiniz. İnteraktif Vergi Dairesinden online olarak ödemenizi gerçekleşirebilirsiniz.
Devlete ödenecek KDV hesaplama işlemini yaparak, satıştaki KDV oranı ile alış KDV oranını çıkarırız ve 180 - 90 = 90 TL'yi devlete KDV olarak geri öderiz. Kalan fazla KDV 90 TL, ay içerisinde tüm KDV'ler ile aylık olarak toplanır ve tahakkuk fişi ile bankaya yatırılır.
Tahakkuk fişi vergi dairesi tarafından düzenlenir. Bu tahakkuk fişi iki nüsha olarak düzenlenir. Tahakkuk fişinin bir nüshası mükellefe, diğer nüshası mükellef adına vergi dairesine verilir. Tahakkuk fişi kendisine ulaşmayan mükellefler vergi dairesine başvurarak bilgi alabilirler.
Vergi ödemeleri yalnızca kamu bankaları üzerinden yapılabilmektedir. İnteraktif vergi dairesinden ya dakamu bankaları internet bankacılığı üzerinden saniyeler içerisinde vergi ödemenizi gerçekleştirebilir, bankaya gitme ve sıra bekleme zahmetinden kurtulabilirsiniz.
İlgili 36 soru bulundu
ödemelerinizi İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ'nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi ve mobil (GİB Mobil) uygulaması üzerinden ya da anlaşmalı tüm bankaların online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak internet ortamında evinizden yada ofisinizden ödeyebilirsiniz.
Diğer bir deyişle vergi sorumlusu verginin ödenmesi bakımından alacaklı vergi dairesine karşı muhatap olan kişidir. Bu nedenle muhtasar beyannamede vergi tutarı, vergi sorumlusu tarafından stopaj yöntemi ile hesaplanarak, vergi mükellefinin bağlı olduğu vergi dairesine beyan edilir ve ödenir.
İzleyen ayın 28'si (VUK 149 No.lu Sirküler ile 1 Aralık 2022 tarihinden itibaren verilmesi gereken KDV Beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri, takip eden ayın 28 inci günü sonuna kadar uzatılmıştır.) 3 aylık dönemi izleyen ayın 26 ncı günü akşamına kadar verilir.
Tahakkuk Fişi ile Ödeme Yapılabilir mi? Tahakkuk fişi ile ödeme yapılabilir. Bu fiş, beyannamenin makbuzu yerindedir. Gerekli durumlarda tahakkuk fişi yerine ihbarnameyle tebliğ olunması mümkündür.
Yasaya göre her ay sonunda yapılan alış ve satışlara göre KDV Tahakkuk hesabı yapılmalı ve hesaplanan miktara göre ödenmeli ya da sonraki aya devredilmelidir.
2023 Yılında Katma Değer Vergisi (KDV) Ne Zaman Ödenir? 2023 yılı mevzuata göre katma değer vergisinin beyannamesinin izleyen ayın 26'sında verilmesi gerekirken, beyanname verilen ayın 26'sında ödemesinin yapılması gerekiyor.
Katma değer vergisi, mal veya hizmet alıcısının mal veya hizmeti teslim edene ödediği vergidir. İşletmeler de, tıpkı müşterilerinden KDV tahsil ettikleri gibi, kendileri de KDV öderler. Bu işleme KDV tahakkuk kaydı adı verilir ve bu kaydın yer aldığı fişe KDV tahakkuk fişi adı verilir.
Tahakkuk Fişi Nereye Ödenir? Vergi Dairesi tarafından size ulaştırılan tahakkuk fişi ile vergi dairesine giderek tahakkuk fişi ile veznelerden vergi ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. İsterseniz tahakkuk fişiniz ile bankalardan da vergi ödemesi yapabilirsiniz.
Tahakkuk gerçekleşme demektir. Tahakkuk kelimesi daha çok bir muhasebe terimi olarak kullanılmaktadır, Bir borcun veya bir ödemenin veya bir alacağın belgelere dayalı olarak kesinleşmesi yani tahsil edilebilir veya ödenebilir hale gelmesine tahakkuk adı verilir. Örneğin; vergi tahakkuku, SGK primi tahakkuku gibi.
Gerçekleşme anlamına gelen tahakkuk kelimesi muhasebe terimi olarak kullanılır. Borç ya da ödemenin alacağının belgelere dayalı olarak kesinleşmesini yansıtan tahakkuk borcun tahsil edilebilir ya da ödenebilir hale gelmesine denir.
Ayrıca, KDV3 beyannameleri ile dijital hizmet vergisi beyannameleri digitalservice.gib.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda gönderilmektedir.
Borç son ödeme tarihine kadar ödenmezse takipli hale gelir. Eşzamanlı olarak ödenmeyen tutar için vergi gecikme cezası uygulanır. Takipli hale gelen borcun bir süre daha ödenmemesi halinde vergi cezası olarak faiz yaptırımı uygulanır. Vergi borcunun ödenmemesi durumunun devamında ise cezai yaptırımın boyutu genişler.
KDV Tahakkuk Kaydı Nedir? İşletmeler, müşterileri gibi KDV öderve müşterilerinden de KDV tahsil ederler. Bu işleme KDV tahakkuk kaydı denir. KDV Kanunu, işletmelere müşterilerinden tahsil ettikleri KDV'nin kalanını, ödedikleri tutardan düşüldükten sonra ödemelerini emreder.
Muhtasar Beyanname
Gelir Vergisi Kanunu'nun Geçici 67. maddesinin (1) ve (3) numaralı fıkrası kapsamında yapılan tevkifatlara ilişkin beyanname: 3 Aylık dönemi izleyen ayın 23. günü akşamına kadar verilir.
Stopaj, verginin ödenme şeklidir. Muhtasar ise stopaj aracılığı ile kesilen vergileri ifade eder. Yani muhtasar bir vergi çeşidi iken stopaj, verginin ödenme şeklidir. Stopaj yolu ile kesilen vergiler, muhtasar beyannamede belirtilerek vergi dairesine ibraz edilir.
Muhtasar beyannamesi, her ayın 26'sında ödenir. Ödeme esnasında damga vergisinin unutulmaması da son derece önemlidir. Muhtasar beyanname damga vergisi 2021 yılı için 64,10 TL'dir. Muhtasar vergisi, dilenirse internet üzerinden de ödenebilir.
Stopaj kesintisi yapılan mükellefler, beyan dönemi sonunda vergi dairelerine giderek vergi borçlarını ödeyebilirler. Bunun yanı sıra, vergi daireleri tarafından sunulan online hizmetler aracılığıyla da ödeme yapmak mümkündür. Stopaj, vergi kanunlarında belirtilen oranlarda gelirler üzerinden kesinti yapılmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri